Volg ons

Uitgelicht

Voetbalseizoen lijkt ten einde: Kabinet verlengt maatregelen tot 1 juni

Voetbalseizoen lijkt ten einde: Kabinet verlengt maatregelen tot 1 juni

Het voetbalseizoen 2019/2020 lijkt ten einde. Op een persconferentie maakte premier Mark Rutte bekend dat het verbod op ‘samenkomsten’ en ‘evenementen’ wordt verlengd tot 1 juni 2020. Daarmee lijkt het onmogelijk om het seizoen nog voor 30 juni uit te spelen.

Eerder verbood het kabinet samenkomsten tot 6 april. Daaronder viel ook de sluiting van sportclubs en sportscholen. Met de verlenging van de sluiting lijkt de KNVB geen andere optie dan het huidige seizoen onafgemaakt te eindigen. De periode tussen 1 juni en 30 juni, als veel contracten eindigen, lijkt te kort om nog zo’n tien speelrondes en eventueel nacompetitie in te plannen. Los daarvan is het de vraag of de sluiting van voetbalclubs na 1 juni wordt opgeheven, gezien de aard en impact van de corona-crisis.

Eerder besloot de UEFA al om het EK uit te stellen. Vandaag werd ook bekend dat de KNVB een noodscenario heeft liggen voor het betaald voetbal, die er kort gezegd op neerkomt dat de huidige ranglijst bepalend wordt voor de verdeling van de Europese tickets, dat er geen club degradeert uit de Eredivisie en dat Cambuur en De Graafschap in dat geval zouden promoveren. Volgend seizoen zou er dan een versterkte degradatieregeling zijn. Het is onduidelijk wat het noodscenario voor het topamateurvoetbal beslaat.

Het niet uitspelen van het voetbalseizoen is een unicum. De laatste keer dat dat gebeurde was in het seizoen 1944/1945.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht