maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagGRENZELOOS | Henskens (KFC Turnhout) : ‘Zes weken vloeibaar voedsel eten door...

GRENZELOOS | Henskens (KFC Turnhout) : ‘Zes weken vloeibaar voedsel eten door gebroken kaak’

Nederlandse voetballers zijn tegenwoordig overal ter wereld te vinden. Voetbal247 is gestart met de nieuwe serie ‘Grenzeloos’ waarin spelers die eerder uitkwamen in de Eerste, Tweede of Derde Divisie het verhaal vertellen over hun huidige of recente avontuur in een buitenlandse competitie. In deel 6 van de serie spraken wij met Giovanni Henskens die in de zomer van 2019 de overstap maakte van het in de Derde Divisie van het zondagvoetbal uitkomende vv Dongen voor het Belgische KFC Turnhout.

Anders verlopen
De verdediger, die in het verleden de jeugdopleiding doorliep van PSV en FC Den Bosch en later onder andere wedstrijden speelde voor TOP Oss, is momenteel herstellende van een ernstige blessure. Hierdoor viel de start bij zijn nieuwe vereniging grotendeels in het water. ,,Ik ben direct goed opgevangen binnen de club en de spelersgroep, daardoor wist ik als snel mijn draai te vinden binnen het team. KFC Turnhout is een club met aanzien in de regio van ‘De Kempen’ met een behoorlijke historie. Het eerste half jaar is voor mij persoonlijk echter helaas anders verlopen dan ik vooraf gehoopt had. Tijdens de thuiswedstrijd van zaterdag 19 oktober liep ik een fikse blessure op. Bij een lange bal van achteruit van de tegenstander ontstond er een duel tussen mij en mijn directe tegenstander. Ik wilde de bal weg koppen, maar kreeg daarbij vol de schoen van mijn tegenstander in mijn gezicht. Hierbij liep ik een zware hersenschudding op en meerdere ernstige breuken in het aangezicht op, neus, rechter oogkas en aan beiden kanten van mijn bovenkaak”, aldus Henskens tegenover Voetbal247.

Vloeibaar eten
Het voornoemde moment resulteerde in een langdurige revalidatie die momenteel naar zeggen van de speler steeds beter gaat en waarvan het einde hopelijk op termijn in zicht zal komen.  ,,Een dag na het ‘fatale’ moment op het veld werd ik al geopereerd waarbij er zes plaatjes in mijn gezicht geplaatst zijn. Verder werden mijn tanden met schroeven en bijbehorende elastieken op elkaar gezet. Daarna moest ik zes weken vloeibaar voedsel moeten eten wegen de breuken van mijn bovenkaak. Die moest op deze manier wat ontzien worden. Na die zes weken werden er weer nieuwe scans gemaakt en toen was te zien dat verschillende botdelen in mijn gezicht weer aan elkaar gegroeid waren. De arts vertelode mij dat er een herstelperiode van negen maanden stond voor deze blessure. Nu werk ik weer aan mijn conditie en ik hoop aan het einde van deze maand weer aan te sluiten bij de groepstrainingen. Waarschijnlijk zal ik ter bescherming een gezichtsmasker gaan dragen. Mijn prioriteit is nu om helemaal te herstellen van mijn blessure en sterker terug te komen.”

Merkwaardige debuutwedstrijd
Henskens maakte zijn debuut in een wedstrijd die ook bol stond van de merkwaardige situaties. ,, Mijn debuutwedstrijd voor KFC Turnhout speelde ik in Antwerpen. Dit was de openingswedstrijd van het seizoen. Het was een tumultueuze wedstrijd, deze lag ongeveer een half uur stil omdat een speler van de tegenpartij een bal tegen zijn slaap gekregen had. De wedstrijd werd toen toch weer hervat en kort daarna kreeg een speler van de tegenstander een rode kaart en miste men een penalty. Aan het einde stond er 1-1 op het scorebord en daar konden wij gezien de verhoudingen op het veld tevreden mee zijn.”

Sterke van de competitie
De volger van het Nederlandse voetbal heeft weinig tot geen zicht op het niveau van de klasse waarin KFC Turnhout zijn wedstrijden speelt. Henskens weet wel waarmee hij de kwaliteiten van deze klasse in zou meten schalen.  ,,De sterkte van de competitie is te vergelijken met die van de Derde Divisie zondag waar ik met Dongen in speelde. De beleving is wat dat betreft ook vergelijkbaar. Zo staan er een aantal leuke derby’s op het programma die meer toeschouwers op de been brengen dan normaal gesproken het geval is. Dat zijn vaak de leukste wedstrijden.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD