zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlGrenzeloosGRENZELOOS | Syrisch goalie en international Tarek Kharboutli op de Nederlandse velden

GRENZELOOS | Syrisch goalie en international Tarek Kharboutli op de Nederlandse velden

Voor de onrust in Syrië, was Tarek Kharboutli profvoetballer in zijn vaderland. De doelman is bovendien 5-voudig international. Kharboutli ontvluchtte Syrië en kwam via-via bij AFC terecht. Tegenwoordig keept hij bij tweedeklasser Teylingen, maar nog altijd kriebelt het bij de ervaren sluitpost.

Normaal gesproken belicht Voetbal247.nl in de rubriek Grenzeloos doorgaans Nederlandse voetballers uit het topamateurvoetbal of Eerste Divisie die een exotisch of bijzonder voetbalavontuur beleven in het buitenland. Ditmaal draaien we het om en belichten we een bijzondere doelman op de Nederlandse velden: Tarek Kharboutli.

Kharboutli is dankbaar voor de warmte en liefde waarmee hij sinds zijn komst naar Nederland is omgeven. Hij mocht meetrainen met AFC, keepte in oefenwedstrijden en om ook in competitiewedstrijden te kunnen spelen, verkaste hij naar de tweedeklasser. Daar is men meer dan blij met de Syrisch international. Hij belandde bij de club via Marc van Wonderen, een goede bekende van AFC-coach Ulrich Landvreugd.

,,Ik ben al die mensen die mij zo belangenloos hebben geholpen ontzettend dankbaar. Marina van Notten en Jan Petit die ik ontmoette in Griekenland tijdens mijn vlucht, de mensen bij AFC en nu bij Teylingen. Het is een hele warme club. Ik vind het best moeilijk dat Marc van Wonderen vertrekt. Ik heb een speciale band met hem”, vertelt de doelman aan Voetbal247.nl.

,,Privé is het voor mij erg fijn dat ik eindelijk weer ben herenigd met mijn familie, die de afgelopen jaren in Denemarken zaten na gevlucht te zijn uit Syrië. Ik wil graag gaan werken en inburgeren. Misschien dat er vanwege mijn voetbalachtergrond nog een mooie club voor mij komt in Nederland, bijvoorbeeld in de Hoofdklasse of Derde Divisie. Maar mocht dat niet zo zijn, dan ben ik ook heel gelukkig bij Teylingen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD