woensdag, 29 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieGRENZELOOS | Rotterdammer Pinheiro terug uit Thailand: ‘Er is nu interesse uit...

GRENZELOOS | Rotterdammer Pinheiro terug uit Thailand: ‘Er is nu interesse uit Zuid-Europa’

Nederlandse voetballers zijn tegenwoordig overal ter wereld te vinden. Voetbal247 is gestart met de nieuwe serie ‘Grenzeloos’ waarin spelers die eerder uitkwamen in de Eerste, Tweede of Derde Divisie het verhaal vertellen over hun huidige of recente avontuur in een buitenlandse competitie. In deel 4 van de serie spraken wij met de Rotterdamse voetballer Delvin Pinheiro die recent terugkeerde naar Nederland na een avontuur in Thailand bij Buriram United en Chainat.

HBS
De 22-jarige vleugelverdediger maakte in de zomer van 2017 de verrassende overstap van de Nederlandse Derde Divisie, waar hij speelde voor HBS, naar de hoogste afdeling van het Thaise voetbal. ,,Ik had destijds een video geplaatst op social media en deze werd opeens erg veel bekeken. Een tussenpersoon wist mij daarna in contact te brengen met Buriram United. Ik kreeg in de gaten dat er interesse was en twee maanden later ging alles opeens in een rap tempo. De club liet mij weten dat ik stage kon lopen in Thailand, maar dat hoorde ik pas twee dagen voordat ik moest vertrekken. Ik heb echter niet lang getwijfeld en heel snel mijn koffers ingepakt. Niet veel later zat ik dus in het vliegtuig naar Thailand”, aldus Pinheiro tegenover Voetbal247.

Aanpassen
De vleugelverdediger had weinig moeite om zich aan te passen aan de gebruiken in Thailand, waar hij naar zijn zeggen goed werd opgevangen door de club. ,,Bij mijn aankomst op het vliegveld van Bangkok stond er netjes iemand op mij te wachten die mij naar Buriram reed, een reis van ongeveer vijf uur. Bij de club trainde ik vervolgens drie keer met het team mee waarna men mij een contract aanbood. Mijn moeder is afkomstig uit Thaiand dus van haar had ik al wat meegekregen over de cultuur daar. Ik kon mij verstaanbaar maken in Thailand en dat was natuurlijk een groot voordeel. Alles was echt zeer professioneel bij Buriram United. Iedereen was open en vriendelijk tegen elkaar en ook op financieel gebied was alles goed geregeld. Het leven in Thailand is wel even anders dan in Nederland. Daar kun je als je vrij bent een paar dagen naar de eilanden Koh lan of Phuket. Dat tropische is helaas in Nederland niet te vinden en ook het lekkere eten is toch wel een verschil.”

Binnenlandse transfer
In december 2017 maakte de Rotterdammer de overstap van Buriram United naar Chainat FC. ,,Het spelen van wedstrijden bij een van de grootste clubs van Azië, Buriram United, was een jongensdroom, maar ik wilde graag spelen. Ik was op zoek naar speelminuten en die heb ik bij Chainat FC dan ook gekregen. In mijn eerste officiële wedstrijd voor deze club ging het voor mijn gevoel erg goed. We pakten de eerste punten en ik was goed voor een assist.”

Verschillen
Het Thaise voetbal is naar zeggen van Pinheiro beter dan de gemiddelde Nederlandse voetbalfan zou denken. Vanzelfsprekend is het voetbal in ons land beter georganiseerd dan in het land waar hij het voorgaande seizoen zijn kunsten vertoonde. ,,Er is sprake van een groot niveauverschil als je kijkt naar de clubs in Thailand. Ik durf te zeggen dat de topclubs Buriram United en Bangkok United mee zouden kunnen draaien in de Eredivisie. De laatste vijf ploegen van de Thaise ploegen zijn volgens mij wel te vergelijken met de teams die in de Nederlandse Eerste Divisie spelen.  In Nederland is echter alles meer geordend, in Thailand speelt men veel de lange bal terwijl men hier tactisch veel beter is. “

Nike Academy
Thailand was niet het eerste avontuur voor Pinheiro. In het recente verleden kwam hij ook uit voor de Nike Academy en het Spaanse Cacereno. ,,De periode in Engeland bij de Nike Academy was geweldig. Het was voor mij de eerste keer dat ik verhuisde naar het buitenland voor het voetbal. Wonen en elke dag gebruik maken van de faciliteiten en velden van st Georges park was meer dan een jongensdroom. Via diverse selectietrainingen kwam ik daar terecht en daarmee wist k ook direct een sponsorcontract bij Nike te verdienen. De periode in Spanje pakte helaas minder goed uit. Ik tekende daar mijn eerste profcontract en zat daar een paar maanden, maar moest vanwege financiële problemen bij de club snel de beslissing nemen om terug te keren naar Nederland.

Toekomst
Pinheiro weet nog niet welk shirt hij komend seizoen zal dragen, vertrouwen dat er een club komt is er zeker bij de Rotterdammer. ,,In mijn voetbalcarrière heb ik ups en downs gekend, maar dat heeft iedere profvoetballer. Is er is momenteel interesse uit Zuid-Europa, maar er is nog niets zeker. Ik hoop dat ik komend seizoen kan spelen in Europa en daarna de volgende stap kan zetten, ik wil zoals iedereen natuurlijk ook bij een steeds grotere club spelen als dat mogelijk is.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD