maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieDoelman Sietsma geniet in Engelse League One: 'Het leven is goed en...

Doelman Sietsma geniet in Engelse League One: ‘Het leven is goed en de stadions zitten vol’

Nederlandse voetballers zijn tegenwoordig overal ter wereld te vinden. Voetbal247.nl is gestart met de nieuwe serie ‘Grenzeloos’ waarin spelers die eerder uitkwamen in de Eerste, Tweede of Derde Divisie het verhaal vertellen over hun huidige avontuur in een buitenlandse competitie. In deel 2 van de serie spraken wij met doelman Wieger Sietsma van het in de League One uitkomende MK Dons.

FC Emmen
De 22-jarige doelverdediger kwam in het seizoen 2016/2017 op huurbasis uit voor FC Emmen, dit terwijl hij onder contract stond bij sc Heerenveen. Op 9 september 2016 maakte hij zijn officiële debuut in het professionele voetbal in de Jupiler League tegen Helmond Sport, vlak na rust verving hij Dennis Telgenkamp. In de zomer van 2017 leek Sietsma zich weer op het nieuwe seizoen voor te gaan bereiden bij sc Heerenveen. Het liep echter anders. ,,Na een jaar te hebben gespeeld bij FC Emmen was het in principe de bedoeling om terug te gaan naar sc Heerenveen. Omdat we daar op dat moment vijf keepers onder contract hadden staan wist ik dat het lastig zou zijn om daar minuten te kunnen maken. In overleg met sc Heerenveen en mijn zaakwaarnemer kwamen wij tot de conclusie dat ik graag op zoek wilde gaan naar een nieuwe club. Tijdens de start van mijn zomervakantie kwam er interesse van enkele clubs uit Nederland en uit het buitenland, de juiste club zat daar naar mijn mening echter niet bij. Ik besloot nog wat geduld te hebben”, aldus Sietsma tegenover Voetbal247.

Trainingsweek MK Dons
Het geduld van de talentvolle doelman werd beloond. In plaats van in Friesland staat hij nu onder contract bij een club uit het Engelse profvoetbal tot medio 2019.  ,,Twee dagen voordat ik weer zou starten bij sc Heerenveen kreeg ik een telefoontje van mijn zaakwaarnemer die mij vertelde dat MK Dons mij uitnodigde voor een trainingsweek. Dezelfde dag ben ik nog op het vliegtuig gestapt en na vier dagen bleek het van beiden kanten positief te zijn waardoor MK Dons met een contractvoorstel kwam, die accepteerde ik en ben vervolgens in Engeland gebleven. Ik ben enorm blij dat ik in Engeland terechtgekomen ben. Het voetbal leeft hier zo gigantisch, het leven is goed en de stadions zijn vol. Helaas doen wij het in de competitie erg matig en moeten we vechten om degradatie te voorkomen. Dit terwijl de doelstelling was om mee te doen om promotie. Ik hoop echt dat ik nog heel lang in Engeland mag blijven voetballen.”

Strijden tegen degradatie
Vanzelfsprekend zijn er veel verschillen tussen het spelen van wedstrijden in Engeland en in de Nederlandse competitie. Hoe zwaar de League One is blijkt onder andere uit het feit dat MK Dons, vooraf bestempeld als een club die mee zou doen om promotie, nu terug te vinden is in de onderste regionen van de ranglijst.  ,,Het grootste verschil tussen spelen in Nederland en Engeland is toch wel het fysieke aspect. Deze competitie is naar mijn mening niet te vergelijken met de Eredivisie. Qua faciliteiten is het allemaal erg goed geregeld. Je kunt aan deze club zien dat er erg veel geïnvesteerd wordt om de stap naar het Championship te maken. Wij moeten alle zeilen bijzetten om degradatie te voorkomen en dan met een goed gevoel volgend seizoen weer een gooi doen naar promotie naar het Championship. Deze club hoort daar thuis, kijk maar eens naar de spelers die er onder contract staan, het stadion en de begroting en zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Swansea City
Sietsma debuteerde  voor MK Dons in de strijd om de League Cup tegen Swansea City. De club uit de Engelse Premier League won het duel door onder andere twee doelpunten van Leroy Fer.  ,,We verloren weliswaar met 1-4, maar ik kon terugkijken op een geslaagd debuut. Ik heb de fans kunnen laten zien waartoe ik in staat ben en na afloop waren er veel positieve reacties ten aanzien van mijn spel.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD