maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlUitgelichtPakt DEM kans om aan te haken tegen Hoogland?

Pakt DEM kans om aan te haken tegen Hoogland?

Morgen staat speelronde 19 op het programma in de 3e Divisie Zondag met tal van interessante wedstrijden, zowel boven als onderin. Wat te denken van OFC- Hercules en Hoogland-DEM?

 • OFC-Hercules
  Weliswaar is OFC nog steeds koploper maar men presteert de laatste tijd wisselvallig. Een knappe winst op Gemert werd gevolgd door een verrassend fors verlies bij Hoogland(4-1), waardoor de marge op Gemert weer werd teruggebracht tot drie punten. Morgen komt Hercules op bezoek dat 7e staat. Voor elke tegenstander niet alleen een lastige ploeg maar ook een tegenstander die in staat is om voor een verrassing te zorgen in Oostzaan. Dat kan zomaar!
 • Gemert-Westlandia
  Gemert is weer helemaal terug in de race om het kampioenschap al wil trainer Reinald Boeren dat woord helemaal niet in de mond nemen. “We kijken van week naar week en zien wel” is zijn stelling. Maar in deze fase van de kompetitie kan hij er echt niet onderuit dat de zwart-witten titelkandidaat zijn. Het thuistreffen tegen Westlandia moet normaliter gesproken een 3-punter opleveren, maar Westlandia is ook een ploeg dat zomaar een puntje weg kan kapen in Gemert.
 • Dongen-Groene Ster
  Boeiend treffen tussen een dit seizoen op eigen veld nog ongeslagen Dongen en een Groene Ster dat uit en thuis duidelijk een andere ploeg is qua presteren. De eerste wedstrijd in Heerlerheide eindigde in een 2-2 gelijkspel. Daar zal het nu ook weer dichtbij liggen, alhoewel Groene Ster nu wel met een extra motivatie naar Dongen komt: In de strijd om de 2e periodetitel heeft men al 4 punten voorsprong op naaste belagers HSC’21, Hercules en HV & CV Quick en die voorsprong wil men graag behouden. Spanning dus gegarandeerd en 100% zeker twee ploegen die op voorhand geen genoegen willen nemen met een puntenverdeling.
 • Unitas-UNA
  In Gorinchem de strijd tussen Unitas en UNA met als inzet de 4e plaats op de ranglijst, momenteel nog in handen van de ploeg van Harry Gommans die twee punten meer bezit dan Unitas(31/29). UNA oogt wat stabieler in deze kompetitie terwijl Unitas mooie overwinningen met teleurstellende nederlagen afwisselt. Met dat gegeven in het achterhoofd zou het zomaar op een puntenverdeling uit kunnen lopen.
 • Hoogland-DEM
  De verrassende zege van Hoogland op OFC bracht iets meer lucht bij Hoogland en deed hen bovendien twee plaatsen stijgen op de ranglijst. DEM maakt zware tijden door met als negatief hoogtepunt dat men deze week per direct afscheid heeft genomen van trainer Kiri Kalaitus. Hij werd ook al binnen enkele uren opgevolgd door Ron Bouman, geen onbekende in DEM-kringen. Of dat het bekende “schokeffect” teweeg zal brengen? Om niet verder achterop te geraken is minimaal een gelijkspel bittere noodzaak.
  Daartoe moet DEM wel in staat worden geacht.
 • ADO’20-Blauw Geel
  Twee nipte nederlagen van 1-0 tegen EVV en Hercules, ook nog in eigen huis, hebben Blauw Geel’38 van een middenmoter gebracht tot een ploeg in de degradatiezone. Een onwaardige positie. Het grote euvel in de laatste 180 minuten is het benutten van kansen. Als dat lukt in Heemskerk bij ADO’20 kan er puntenwinst geboekt worden. Lukt dat wederom niet dan ligt een derde achtereenvolgend verlies op de loer.
 • JOS Watergraafsmeer- HV & CV Quick
  Twee ploegen die met 23 punten voorlopig een veilige plaats innemen op de ranglijst. JOS Watergraafsmeer is zelfs al drie wedstrijden zonder nederlaag. Het begon met een sensationele zege op OFC(5-4), gevolg door een gelijkspel tegen Westlandia (2-2) en een nieuwe zege tegen DEM(1-0). Tegen Quick kan men die succesvolle reeks vervolgen want er zal minimaal een punt in Amsterdam blijven terwijl men ook niet verbaasd zal moeten zijn als JOS de volle winst grijpt.
 • EVV-OSS’20
  Tussen EVV en OSS’20 zit exact 10 punten verschil als men de ranglijst bekijkt. Dat wil echter niets zeggen. Feit is echter wel dat de voorwaartsen van Bertran Kreekels meer wisten te scoren dan EVV dat slechts 13 maal het vijandelijke doel trof. Dat kan in Echt wel eens de doorslag gaan geven. We geven de beste kansen aan de bezoekers waarbij ze dan wel wat doeltreffender moeten zijn dan in de inhaalwedstrijd tegen Westlandia.
 • Hollandia-HSC’21
  Wedstrijd waarin zowel Hollandia als HSC’21 de punten uitstekend kunnen gebruiken want hun positie in de onderste regionen is nog verre van rooskleurig. Voor Hollandia moet het een extra stimulans zijn dat het bij een zege over HSC’21 heen wipt. Daarnaast het gegeven dat het merendeel van de punten(11) in eigen huis behaald werden en men kan rekenen op de steun van de thuisaanhang maakt de ploeg uit Hoorn tot favoriet.
 • Stand 2e periode 3e Divisie Zondag:
  5-13  Groene Ster
  5-  9  HSC’21
  5-  9  Hercules
  5-  9  HV & CV Quick
  5-  8  Dongen

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD