dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlGrenzeloosGRENZELOOS | Coronavirus zet streep door Australisch avontuur van Cali Daniel

GRENZELOOS | Coronavirus zet streep door Australisch avontuur van Cali Daniel

Nederlandse voetballers zijn tegenwoordig overal ter wereld te vinden. Voetbal247 is in 2018 gestart met de serie ‘Grenzeloos’ waarin spelers die eerder uitkwamen in de Eerste, Tweede, Derde Divisie of hoofdklasse het verhaal vertellen over hun huidige of recente avontuur in een buitenlandse competitie. In dit deel van de serie spraken wij met Cali Daniel die in januari 2020 de overstap maakte van hoofdklasser DUNO Doorwerth naar het Australische Para Hills Knights. Het avontuur was door het coronavirus echter van korte duur.

Hoofdklasse
In de zomer van 2019 arriveerde de fysiek sterke aanvaller in Doorwerth om er zijn wedstrijden te gaan spelen voor de hoofdklasser DUNO. Voor deze periode was hij jarenlang actief in de jeugdopleiding van Vitesse en het laatste jaar voor zijn komst naar Doorwerth was hij actief voor Jong NEC. ,,Ik ben vorig jaar bewust naar DUNO gegaan dat toen ook in de hoofdklasse speelde, dit om het plezier weer terug te krijgen in het voetbal. Ik kende al een aantal spelers die daar actief waren. Ik had daarvoor ook al eens de vraag van mijn zaakwaarnemer gekregen of ik een avontuur aan wilde gaan in IJsland en wat andere landen daar in de buurt. Toen heb ik dat nog niet gedaan omdat ik mij wilde richten op een maatschappelijke carrière. Daarna kwam mijn zaakwaarnemer echter met de vraag of ik wilde spelen in Australië en dat was voor mij echt iets wat ik niet af kon slaan”, aldus Daniel tegenover Voetbal247.

Avontuur
Voetballen in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal of een avontuur aangaan in Australië was een afweging die de aanvaller moest maken. Lang had hij er echter niet voor nodig om tot een keuze te komen, het avontuur lonkte. ,,Eigenlijk heb ik er niet lang over getwijfeld. Voor mijn gevoel moest ik een avontuur zoals deze met beiden handen aangrijpen. Verder weg dan Australië kan bijna niet en het staat bekend als een mooi land. Ik vond toen dat ik het gewoon moest doen. Je weet nooit of je tijdens je loopbaan ooit nog een kans zoals deze krijgt.”

Niveau
Daniel ging er vanuit dat het niveau bij zijn nieuwe Australische club te vergelijken zou zijn  met deze in de Tweede of Derde Divisie in Nederland. Dit bleek echter niet helemaal het geval te zijn. ,,Het voetbal viel mij wel tegen. Ik had het niveau toch wel wat hoger ingeschat. Men speelde voornamelijk de lange bal en tactisch was het ook allemaal wat minder dan ik gewend was. Het was wel zo dat men erg hard werkte en iedereen had echt het beste met mij voor. Het begrip ‘team’ was erg belangrijk. Ondanks dat het kort was heb ik zeker genoten en mezelf kunnen ontwikkelen. Het avontuur was echter van korte duur, maar daar kon niemand iets aan doen.”

Coronavirus
In de hele wereld kreeg men te maken met het coronavirus. Dit betekende een vroegtijdig afscheid van Australië en een terugkeer naar Nederland. ,,Het coronavirus had Australië ook bereikt en toen werd de competitie snel stil gezet. In eerste instantie was dat voor twee weken, daarna werd dit een maand en twee maanden en ga zo maar verder. De club betaalde alleen na gespeelde wedstrijden dus doordat de competitie stil kwam te liggen had ik ook geen inkomen meer. Het was lastig om ander werk te vinden omdat alles dicht ging en veel mensen ook naar werk zochten.”

Zoektocht
De zoektocht naar een nieuwe club is begonnen waarbij nu de voorkeur van Daniel vooral uitgaat naar een vereniging in Nederland. ,,Ik zoek nu naar een Nederlandse club voor komend seizoen. Het niveau maakt mij dan niet zo veel uit. Ik focus mij op mijn maatschappelijke loopbaan, dus het moet daarmee te combineren zijn. Ik ga het derde jaar in van mijn HBO-studie Business & Innovation en hoop dan een passende baan te vinden. Mijn moeder woont in Deventer en mijn vader in Rotterdam, dus ik bekijk nu overal een beetje waar mogelijkheden zijn. Ik kijk bijvoorbeeld ook naar de omgeving Utrecht. Ik sta dus open voor veel clubs in een groot gebied.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD