woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieGRENZELOOS | Doelman Van den Broek (ex RKC/FC Eindhoven) vindt nieuwe club...

GRENZELOOS | Doelman Van den Broek (ex RKC/FC Eindhoven) vindt nieuwe club in Zweden

Phil van den Broek kwam aan het begin van het kalenderjaar 2019 aan het woord in de Voetbal247-serie Grenzeloos waarbij spelers die in het verleden speelden voor een club uit de Eerste-, Tweede- of Derde Divisie belicht werden. De doelverdediger kwam destijds uit voor het Zweedse Ytterhogdal, maar zal deze vereniging in januari 2020 verruilen voor Morön BK.

Een grotere stad
De doelman, die in het verleden onder meer deel uitmaakte van de selectie bij het toen in de Eerste Divisie uitkomende RKC Waalwijk en FC Eindhoven gaf tekst en uitleg over zijn keuze om te verkassen. ,,Mijn nieuwe club is groter dan waar ik tot dusver speelde en het is een jong elftal. De vereniging ligt in een grotere stad en in de omgeving zijn ook nog eens clubs die op een hoger niveau spelen. Men is recent gepromoveerd naar Divisie 2 waardoor er voor mij ook een mooiere uitdaging aanwezig is”, aldus Van den Broek tegenover Voetbal247.

Er was alleen een supermarkt
Van den Broek kijkt met gemengde gevoelens terug naar zijn eerste periode in Zweden, al had dat niet veel te maken met de club waar hij speelde. ,,Ytterhogdal was een mooie club, alles was goed geregeld en sportief gezien was het erg professioneel. De club zat echter in een dorp met maar 550 inwoners. Er was alleen een supermarkt die om 18:00 uur dicht ging. De dagen waren erg lang en snel heel erg saai. De dichtstbijzijnde stad was ook nog eens twee uur rijden van waar ik zat dus dat deed je dan ook niet zo maar even. Daarom wilde ik heel graag naar een nieuwe club in een grotere stad.”

Zweden
De keuze om in Zweden zijn loopbaan te vervolgen was niet lastig voor de sluitpost. ,,Zweden is mij wel heel erg goed bevallen. De mensen, de cultuur en de omgeving zijn echt super en ik kijk er dan ook echt weer naar uit om weer terug te gaan vanuit Nederland naar Zweden. De focus gaat nu dus weer op het nieuwe seizoen waarin ik voor mezelf naam wil maken om vervolgens weer stappen te kunnen maken.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD