dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagGRENZELOOS | Witbreuk (Glacis United): ‘Leerzaam om met verschillende voetbalculturen samen te...

GRENZELOOS | Witbreuk (Glacis United): ‘Leerzaam om met verschillende voetbalculturen samen te spelen’

Nederlandse voetballers zijn tegenwoordig overal ter wereld te vinden. Voetbal247 plaatst daarom met enige regelmaat verhalen met de titel ‘Grenzeloos’ waarin spelers die eerder uitkwamen in de Eerste, Tweede of Derde Divisie het verhaal vertellen over hun huidige of recente avontuur in een buitenlandse competitie. In het nieuwste deel van deze serie spraken wij met Wessel Witbreuk die in de zomer van 2020 in eerste instantie de overstap maakte van FC Twente naar HSC’21, maar aan het begin van de competitie verkaste naar het in de hoogste afdeling van Gibraltar uitkomende Glacis United.

Zware voorbereiding
De talentvolle aanvaller leek in het seizoen 2020/2021 zijn wedstrijden te gaan spelen bij HSC’21, maar nog voor de start van de competitie kreeg hij de kans om te voetballen in Gibraltar, deze greep hij met beiden handen aan. De start van het seizoen liet langer op zich wachten door Corona, maar vrijdagavond was het dan eindelijk zo ver. Witbreuk debuteerde in competitieverband voor Glacis United in een uitwedstrijd tegen Mons Calpe (0-1). ,,Het was een lange voorbereiding, normaal gesproken starten de competities in Europa aan het einde van de maand augustus. Door de corona zijn wij deze week pas gestart. Het was een goed, maar ook een zware voorbereiding. De club heeft een nieuwe coach en die komt uit Nigeria, die houdt er van om ons hard te laten trainen. Toen er door corona nog geen oefenwedstrijden gespeeld mochten worden werd er negen keer getraind op het veld en daarnaast gingen wij ook nog vier keer in de week naar de sportschool. Al met al was het een goede voorbereiding, natuurlijk was alles wel anders door corona”, aldus Witbreuk tegenover Voetbal247.

Corona
Waar in Nederland het coronavirus aan de zogenoemde tweede golf begonnen is valt het tot op heden erg mee in de plaats waar de aanvaller speelt en woont. ,,Corona lijkt momenteel in het gedeelte waar wij wonen mee te vallen, dit is ook het geval in Gibraltar. Dit zeker als je het vergelijkt met de situatie in Nederland. We volgen dat natuurlijk via het nieuws en horen veel via vrienden en familie in Nederland. Naast corona is het leven hier rustig tussen de trainingen door. Mensen leven hier meer van dag tot dag, wat vandaag niet lukt doen we morgen wel. Het klimaat is hier natuurlijk anders en wij wonen in een super mooie omgeving. Verder is het qua appartement, vervoer en contract netjes geregeld waardoor wij ons op het voetbal kunnen focussen.”

,,Ondanks het resultaat waren wij blij om eindelijk te kunnen starten met de competitie”

Nederlaag
Witbreuk was blij dat de bal in competitieverband weer ging rollen in Gibraltar. Het resultaat viel tegen, maar het geloof is aanwezig dat de punten op korte termijn binnen gehaald kunnen worden. ,,Ondanks het resultaat waren wij blij om eindelijk te kunnen starten met de competitie. Het was waardeloos dat we met 0-1 verloren, dit terwijl wij in de tweede helft zeker niet de mindere ploeg waren op het veld. Na één verliespartij is er geen reden om ons ongerust te maken. We moeten leren van onze fouten, komende week weer hard trainen en dan volgende week weer strijden voor de punten. Ik was echt toe aan de start van de competitie. Wanneer je fit bent en zoveel traint, goed speelt en een aantal keren scoort in oefenduels dan wil je gewoon weer competitiewedstrijden spelen.”

Voetbalculturen
Als een Nederlandse voetballer in een competitie buiten onze grenzen speelt is vanzelfsprekend altijd de vraag hoe men het niveau van daar zou kunnen vergelijken met die in ons land. ,,Ik kan het niveau van de competitie in Gibraltar lastig vergelijken met die in Nederland. De top vier ligt vanwege de financiële middelen ver voor op de rest van de competitie. Naast de jongens uit Gibraltar, die vaak op amateurbasis spelen, zijn er in de competitie ook veel buitenlandse spelers uit allerlei landen van de wereld aanwezig. In ons elftal hebben wij erg goede buitenlandse spelers vind ik. Daarnaast is het ook erg leerzaam om met verschillende voetbalculturen samen te spelen.”

Doelstelling
Witbreuk kan nog niet echt aangeven wat het doel is voor komend seizoen, meedoen om de tickets voor Europees voetbal is naar zijn zeggen wel een persoonlijke droom. ,,Er is niet gesproken over een doelstelling, wij willen natuurlijk wel weg blijven van de onderste plaatsen waar men vorig seizoen stond. Het zou geweldig zijn om in de kampioenspoule te spelen omdat er hier vier tickets voor Europees voetbal te halen zijn. Mijn persoonlijke doel is om zoveel mogelijk te scoren en assists af te leveren en natuurlijk arbeid te verrichten voor het team”, besluit Witbreuk zijn verhaal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD