vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlGrenzeloosGRENZELOOS | El Ghamarti verruilt Kidderminster Harriers voor Duits voetbalavontuur

GRENZELOOS | El Ghamarti verruilt Kidderminster Harriers voor Duits voetbalavontuur

Nederlandse voetballers zijn tegenwoordig overal ter wereld te vinden. Voetbal247 plaatst daarom met enige regelmaat verhalen met de titel ‘Grenzeloos’ waarin spelers die eerder uitkwamen in het Nederlandse amateurvoetbal het verhaal vertellen over hun huidige of recente avontuur in een buitenlandse competitie. In het nieuwste deel van deze serie spraken wij met Ilias El Ghamarti, de voormalig aanvaller van Purmersteijn en Achilles’29 maakte recent de overstap van het Engelse Kidderminster Harriers naar het Duitse Grün-Weiß Firrel.

Mooie kans
De 22-jarige in Almere geboren El Ghamarti kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode in Engeland. ,,Ik ben erg dankbaar dat ik het afgelopen seizoen in Engeland mocht spelen voor kidderminster Harriers. Het was een mooie ervaring om bij zo’n club te spelen. Je traint daar elke dag in de ochtend en je eet gezamenlijk ook. De rest van de dag ben je eigenlijk vrij. De stad waar ik woonde had een gezellige sfeer met mensen die naar buiten gingen om naar de markt te gaan. Mijn teamgenoten en ik waren altijd daar te vinden buiten. Maar wij gingen vaak naar Birmingham toe omdat er meer te doen was daar. Wat ik heb meegenomen van Engeland is denk ik wel het fysieke gedeelte, ik ben conditioneel vooruit gegaan en ook heb ik de Engelse taal en ook vooral het accentje meegekregen. Soms als ik weer Engels praat dan komt dat accentje weer terug hahaha. Ik speelde daar in de onder 23 en in januari ben ik naar het eerste elftal doorgeschoven. Ik ben wel blij dat ik die kans van hun heb gekregen”, aldus El Ghamarti tegenover Voetbal247.

Ambitieuze club
,,Na zijn periode in Engeland is de voetbalavonturier nu actief in Duitsland.,,Ik kon deze kans om naar Duitsland te vertrekken echt niet laten lopen ondanks dat ik het goed had in Engeland. Grün-Weiß Firrel was de club die interesse toonde. Mijn goeie vriend Aleksandar die daar ook speelt, heeft mij veelbelovende dingen verteld over deze ambitieuze club. We hebben dus af en toe met elkaar gebeld en daarna ben ik gelijk overgehaald door hem. Ik heb meteen de eerste vlucht naar Nederland geboekt. In Nederland heb ik een maandje of twee bij de voetbalschool van Toni Varela getraind met al die andere profspelers waar ook Dumfries in het verleden ooit trainde. Ook heb ik gelijk mijn fysio Darsenio Biezen ingeschakeld om mij conditie op peil te houden doormiddel van kracht oefeningen en fiets programma’s. Hij heeft me ook geholpen met mijn hamstring blessure en achillespees blessure. We hebben dus samen een strak plan gemaakt om blessure vrij het seizoen in te gaan. Ook heb ik een oude trainer ex-profspeler van Telstar  ‘Lando Sandaal’meteen gebeld of hij mij 1 op 1 op het veld kon begeleiden. Hij heeft ook bijgedragen in mijn revalidatie en om mijn conditie op peil te houden en ik ben dankbaar dat hij mij nog steeds heeft gevolgd vanuit Engeland. Met hem was de vibe altijd heerlijk want altijd na de training kwamen er mooie en inspirerende gesprekken met hem over voetbal en het geloof hoe belangrijk dat is voor het leven en voetbal.”

Trefzeker
El Ghamarti wist tijdens de trainingen een contract af te dwingen in Duitsland. ,,Een paar weken later kreeg ik een belletje van de Duitse club en mocht ik direct met ze meetrainen. Na vier weken trainen en het spelen van drie oefenwedstrijden wist ik een goede indruk te maken op de technisch directeur en de trainer van de vereniging. Daarna heb ik om de tafel gezeten met Daniël Franziskus (trainer) en heeft men mij een goed plan voorgeschoteld. Ik heb er niet veel bedenktijd voor nodig gehad om er een contract te tekenen. Ik ben echt blij met deze kans in Duitsland die ik mede te danken heb aan mijn goede vriend Aleksandar. Tot vandaag ben ik in de voorbereidingsperiode topscorer van de club met acht doelpunten in vijf wedstrijden. Natuurlijk hoop ik nog meer doelpunten te maken voor deze mooie club.”Foto’s aan Voetbal247 ter beschikking gesteld door El Ghamarti.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD