vrijdag, januari 27, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagVERSLAG | Streekderby in Harderwijk een prooi voor Sparta Nijkerk

VERSLAG | Streekderby in Harderwijk een prooi voor Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk blijft goed presteren in de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg van trainer/coach Eric Speelziek was na de eerdere zege op Barendrecht nu te sterk voor VVOG in de streekderby (1-3). Dit mede door twee doelpunten van Adriaan Kruisheer.

Stroeve start
Het duurde even voordat de streekderby echt op gang kwam in Harderwijk. In de beginfase was Sparta Nijkerk de ploeg die de aanval zocht en daarna kwam VVOG weer wat beter in de wedstrijd. De eerste echte grote kans was voor de gasten, maar een mooie aanval kon niet afgerond worden door Gilbrano Plet. Even later, in de zeventiende minuut, was het wel raak voor de Spartanen. Een prima aanval met een mooie pass van Jesse Buitenhuis was de inleiding voor deze treffer. Adriaan Kruisheer wist vervolgens de bal achter doelman Paul Eppink te schieten (0-1).

Gelijkmaker
Na de treffer bleef Sparta Nijkerk de aanval zoeken en men wist weer Plet te vinden, maar nu stond de sluitpost van VVOG in de baan van het schot. Waar het wachten was op de 0-2 kwam VVOG in de 25ste minuut op gelijke hoogte met de tegenstrever. Thomas Careman wist zich door een mooie individuele actie vrij te spelen en gaf de steekpass op Mike Ahrens. De aanvaller wist vervolgens de doelman te passeren (1-1). In de 39ste minuut leek Sparta Nijkerk weer op voorsprong te komen, maar Eppink wist het vlammende schot van Maurice de Ruiter te keren.

De Ruiter
In de tiende minuut van de tweede helft gaf Mohammed al Haydar een mooie dieptepass naar de rechterzijde van het veld naar Jerry Geurtsen. Laatstgenoemde gaf de bal voor en Maurice de Ruiter werkte de bal binnen (1-2). De doelpuntenmaker bleef direct na de treffer wel op het gras liggen vanwege een blessure, deze was echter niet al te ernstig want enige tijd later verscheen hij weer binnen de lijnen. n de 64ste minuut moest De Ruiter vanwege de blessure toch het veld verlaten, hij werd vervangen door Frank Heus. Even daarvoor had Geurtsen de kans laten liggen om de voorsprong van Sparta Nijkerk te vergroten, hij kopte de bal in de handen van Eppink.

Kruisheer
VVOG voerde een wissel door en Onuhoa schoof daardoor van de defensie naar het middenveld. Snel na deze omzetting was Onuhoa al gevaarlijk, zijn schot van afstand kon net gekeerd worden door de doelman van Sparta Nijkerk. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker waardoor het ruimte weg moest geven aan de tegenstander. Sparta Nijkerk werd gevaarlijk in de counter, maar doelman Eppink was veelal een sta in de weg. In de tachtigste minuut was het wel raak en leek de wedstrijd vroegtijdig beslist te worden. Een mooie aanval met Frank Heus en Kruisheer werd afgerond door laatstgenoemde (1-3). Dit bleek de laatste treffer van de middag te zijn waardoor VVOG puntloos blijft en Sparta Nijkerk het puntentotaal op wist te schroeven naar zes punten.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD