zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagVERSLAG: Hollandia zorgt voor daverende verrassing door 3-0 zege bij Unitas!

VERSLAG: Hollandia zorgt voor daverende verrassing door 3-0 zege bij Unitas!

Buiten was het deze zondag qua weer alom kommer en kwel. Regenbuien teisterden de velden; een hevige storm deed de bal de vreemdste capriolen maken maar de elf van Hollandia trokken zich daarvan in het uitduel in Gorinchem tegen de nummer 3 van de ranglijst in de 3e Divisie Zondag Unitas totaal niets aan. Het leek er wel op dat zij zich juist in hun element voelden onder deze barre weersomstandigheden.

Op papier leek het een “walk over” te gaan worden voor Unitas; afgaande althans op de cijfers. Unitas had thuis 16 punten weten te behalen uit de tot dusver zeven gespeelde wedstrijden; Hollandia kwam eveneens zeven keer in actie op vreemd terrein hetgeen vier punten opleverde die bijgeschreven konden worden. Unitas bivakkeerde op een verdienstelijke derde plaats van de ranglijst terwijl Hollandia het moest doen met een plaatsje in de gevarenzone.

Maar dat cijfers eigenlijk maar bitter weinig zeggen bleek in dit duel. De gehele wedstrijd bekijkend leken de rollen omgedraaid. Hollandia speelde onbevangen voetbal terwijl Unitas er amper aan te pas kwam. Hans de Jong had zich ongetwijfeld een ander debuut als hoofdtrainer voorgesteld dan deze uiteindelijke desillusie. Unitas miste dan wel Robert Mutzers(zat zijn laatste schorsingswedstrijd uit), Mo Kibrom en natuurlijk de naar IJsselmeervogels vertrokken Jerrel Hak maar het vertoonde spel was ver beneden het niveau wat men van Unitas gewend is.

Hans de jong: Het zat er deze middag gewoon niet in!

Hans de Jong: “ Voor de winterstop pakten we nog wel eens punten terwijl we niet goed speelden maar vandaag zat het er gewoon niet in. In de beginfase viel het nog wel mee, speelden aardig georganiseerd, kregen enkele kleine kasjes, maar toen Hollandia eenmaal gescoord had in de 8e minuut was het niet goed daarna”.

En dat bleef de gehele verdere wedstrijd zo. Hollandia, in de 8e minuut op voorsprong gekomen door Bart Spil, bleef domineren had even later nog wel geluk dat iedereen bij Unitas na een goed genomen corner van Ilias Zaimi onder de bal doorliep en dat een combinatie tussen Omar Boulamhayan en Joey Lokasi over geschoten werd, maar daarmee was de koek wel op zo ongeveer.

Hollandia bleek over een goed team te beschikken dat optimaal voor elkaar wilde werken.
Onder andere Jesse Wenners, Sven Veen en Joep Rive zijn spelers die over aardige technische kwaliteiten beschikken terwijl hun aanvoerder Bart Spil een aanvoerder is  die zijn medespelers van het nodige elan voorziet, blijft gaan en de duels niet schuwt en daarnaast altijd correct blijft voetballen; een echte aanvoerder waardig.

In de 55e minuut werd het nog erger voor de thuisclub. Nadat de attentie Ronald Vlot nog enkele keren redding had gebracht was het Joep Rive die de ploeg uit Hoorn op een nog comfortabeler voorsprong zette(2-0). En Unitas kon daar amper iets tegenover stellen.
Hans de Jong voorzag de voorhoede in de 65e minuut nog wel van wat extra aanvallende impulsen door Daan Ruwaard en Jeremy van Uunen in te brengen maar het mocht niet baten. Het slotakkoord was voor de ploeg uit Hoorn. Toen Sven Deen in minuut 70 na een fraaie actie vernietigend uithaalde en Vlot voor de 3e keer deze middag het nakijken gaf was het over en sluiten. Unitas had wellicht de eer nog kunnen redden doch zelfs dat was de thuisclub niet gegund. Een schot van Boulamhayan ging naast, waardoor het bij 3-0 bleef in het voordeel van Hollandia. Een zeer belangrijke zege zou later blijken want de 3 punten bezorgde Hollandia enkele plaatsjes winst op de ranglijst en wat meer adem in de strijd tegen degradatie.

Hollandia-trainer Anand Jagdesing had de andere uitslagen vlak na afloop nog niet gehoord. Hij was nog druk doende met het complimenteren van zijn elftal.
Een stunt deze 3-0 overwinning?
Deze vraag stelden we kort na het eindsignaal aan de Hollandia-trainer.

Anand Jagdewsing:
We hadden de zaakjes goed voor elkaar

“ Niet echt een stunt. We hadden de zaakjes deze middag gewoon goed voor elkaar vanmiddag, we voerden na een afwachtende openingsfase na de openingstreffer de druk aardig op, waardoor Unitas niet in hun spel kon komen. Ze gingen uit de posities lopen waarvan wij optimaal profiteerden. Een terechte overwinning waar totaal niets op af te dingen valt”.

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD