Volg ons
Joey Snijders benefietwedstrijd

Tweede Divisie

Reportage: Liefde en steun voor Joey Snijders

Reportage: Liefde en steun voor Joey Snijders

Misschien was het wel symbolisch. Want wie zoekt naar het geheim van de unieke sfeer in de Topklasse, kan als antwoord kijken naar de benefietwedstrijd voor Joey Snijders. Op het sportpark van VVZA kwamen zaterdagmiddag zeker 1500 mensen om niet alleen geld in te zamelen voor de revalidatie en het herstel van de geliefde linksbuiten, maar vooral ook om de familie en vrienden van Joey te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan.

Ze waren er allemaal: uiteraard vrijwel de gehele selectie en staf van GVVV, maar ook oud-ploeggenoten en bevriende spelers als Atam Koroglu, Michael Lanting, René Troost, Armand van den Top, Maikel de Harder, Amersfoorters uit het profcircuit Bart Vriends en John van den Brom en Gert Kruys en zijn schoonzoon Gianluca Nijholt. Belangenloos. Sterker nog: vol overtuiging om iets moois te maken van de benefietwedstrijd voor Snijders.

En buitengewoon mooi werd het. Vol bevlogenheid coachte Kruys tijdens een voetbalclinic de Amersfoortse jeugd. Langs het veld werd het steeds drukker. Niet alleen met bekende gezichten uit de Topklasse-wereld, maar ook complete wijken uit de Keistad en Hoogland leken te zijn uitgelopen. En Joey? Die genoot met volle teugen, vertelde zijn vader Rob voor de microfoon van RTV Utrecht. Vanuit zijn rolstoel was de lach niet van zijn gezicht af te krijgen.

Maar er was ook ontroering, met name toen broer Dave, gehuld in het laatste shirt dat Joey droeg namens GVVV, met hem het veld op kwam, gevolgd door de Veenendaalers en een team bestaande uit vrienden van Snijders. Vader Rob, zo vertelde hij aan Bert Kous, kon er even niet naar kijken: te emotioneel.

Beide teams maakten er een frivole wedstrijd van. Er werd gedold, geklierd en er vielen mooie doelpunten. Hoeveel het precies werd, deed niet ter zake: over de winnaar was immers geen discussie. Die droeg een blauw ‘Hey Joe’ shirt, keek vanaf het balkon van de kantine tevreden toe en luistert naar de naam Joey Snijders.

Na de wedstrijd vermaakte de ene na de andere zanger het publiek, dat genoot van een biertje, een frietje en hartverwarmende saamhorigheid. Hopelijk heeft de benefietwedstrijd een flink bedrag opgeleverd, waarmee Snijders de behandelingen kan krijgen waarmee zijn verdere herstel bekostigd kan worden. Voor wie er zaterdagmiddag niet bij kon zijn, maar wel graag een bijdrage wil leveren. Doneren kan nog steeds. Zie daarvoor de website van stichting Keep on Fighting NAH, opgericht door de familie Snijders. Van harte aanbevolen.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

joey1 joey2 joey3 joey4 joey5 joey6

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie