maandag, november 29, 2021
HomeDerde Divisie ZaterdagClubsv.v. Ter Leede: excuses aan Jonathan Constancia (HSV Hoek) en schorsing Mark...

v.v. Ter Leede: excuses aan Jonathan Constancia (HSV Hoek) en schorsing Mark de Vries.

Derde Divisionist v.v. Ter Leede uit Sassenheim heeft haar excuses aangeboden aan zowel speler Jonathan Constancia als het bestuur van zijn club HSV Hoek voor de racistische uiting van haar doelman Mark de Vries tijdens de wedstrijd Hoek – Ter Leede van afgelopen zaterdag. Ook heeft de club de doelman geschorst, zo laat v.v. Ter Leede via haar voorzitter Kees de Lange en voorzitter van de Stichting Topvoetbal Ter Leede in een statement op haar website weten. De doelman is tot januari geschorst door de club.

Uit het statement, dat volledig is terug te lezen op de website van v.v. Ter Leede, valt te concluderen dat speler en club uit Zeeland de excuses van de Vries en Ter Leede hebben geaccepteerd. De Vries liet met name weten zeker niet racistisch te zijn en zelf vrienden te hebben van buitenlandse afkomst. “Dit had niet mogen gebeuren” zo laat de Vries weten.

Los van de maatregel van vv Ter Leede kan de KNVB zich nog in de zaak mengen.

Theo Uphus

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS