Volg ons

Derde Divisie

Unitas op zoek naar extra doelman na vertrek Maikel Korebrits

Unitas op zoek naar extra doelman na vertrek Maikel Korebrits

Unitas zal op zoek moeten naar een nieuwe reservedoelman. De dit seizoen van eersteklasser Almkerk overgekomen Maikel Korebrits heeft afscheid moeten nemen van de kersverse Gorinchemse Derde Divisionist Unitas en dat was niet de bedoeling van de inwoner van Breda, die nog vol aspiraties zit.

Door de Corona raakte hij echter zijn baan kwijt, kwam gelukkig redelijk snel weer aan de bak bij een bedrijf, waarin hij voor het grootste gedeelte dezelfde werkzaamheden kon gaan verrichten welke hij voorheen deed: het organiseren van voetbalkampen en oefenwedstrijden voor binnen-en buitenlandse clubs.

Het betekende echter wel dat hij met regelmaat trainingen zou moeten overslaan bij Unitas omdat veel afspraken in de avonduren plaatsvinden. Niet bepaald bevorderlijk om continuïteit te creëren. Toen er ook nog gezinsuitbreiding kwam in huize Korebrits was de keuze snel gemaakt. Wilde hij zijn werk en het vaderschap met name in de beginperiode goed combineren, dan was stoppen met voetbal de enige optie. En zo geschiedde…

Betekent dat het einde van Korenbrits’ keeperscarrière? ,,Nee zeker niet. Noem het een sabbatical het lopend seizoen. Ik heb overschrijving aangevraagd naar Neerlandia’31, een vijfdeklasser uit Dorst, waar veel van mijn vrienden spelen. Ik ga daar een jaartje keepen tot alles een beetje in rustig vaarwater is gekomen en dan kom ik gegarandeerd terug. Het kan toch niet zo zijn dat ik het keepen verleer in een jaar. Nee, noteer maar: Ze zijn nog niet van me af”.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie