maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagUnicum: FC Lisse speelt voor het eerst competitiewedstrijd op zondag!

Unicum: FC Lisse speelt voor het eerst competitiewedstrijd op zondag!

Zondag 6 februari gaat bij FC Lisse de boeken in met een gouden randje. Men speelt namelijk voor het eerst een competitiewedstrijd op een zondag. Een beslissing die gezien wordt als de beste oplossing voor een probleem dat ontstond door het overleden van het clubicoon van Goes, Hans Wisse. Hoe zit het? De KNVB had het inhaalduel tussen rode lantaarndrager Goes en mede-koploper FC Lisse vastgesteld voor zaterdag 5 februari. Uitgerekend op die dag neemt Goes echter afscheid van hun clubicoon.

Om een doordeweekse reis naar het verre Goes te voorkomen kwam men, onder het motto” Nood breekt wetten”, tot een niet alledaagse oplossing waar alle drie partijen zich in konden vinden: spelen op zondag 6 februari. Voor Goes was dat niet zo’n farce want Goes voetbalt zowel op de zaterdag als de zondag. FC Lisse had ook niet zo veel moeite om de wedstrijd te verplaatsen terwijl de KNVB het een prima oplossing vond. En zo spelen de beide teams zondag om 14.30 uur hun inhaalwedstrijd op Sportpark het Schenge in Goes.

Herman van Diejen

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD