dinsdag, 16 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagTony de Groot (OSS'20): 'Nog een seizoen Derde Divisie zou een mentale...

Tony de Groot (OSS’20): ‘Nog een seizoen Derde Divisie zou een mentale klap zijn’

OSS’20 leek al sinds het najaar onbedreigd op het kampioenschap af te gaan in de derde divisie zondag. Maar het lonkende vooruitzicht op een entree in de tweede divisie is plotseling vertroebeld door de coronacrisis. ,,Het is lastig voor de KNVB, want ze kunnen het nooit goed doen”, zegt aanvaller Tony de Groot (31) tegen Voetbal247.nl.

,,Ja, alles gaat gelukkig goed”, zegt Tony de Groot. Vrijwel elk gesprek op de aardbol zal momenteel beginnen met dezelfde vraag. Zijn jij en je naasten nog gezond? ,,Ik heb wel gehoord dat er binnen de club een aantal gevallen zijn, maar alles zit op slot.” Oss ligt aan de rand van het zwaarst getroffen deel van Nederland.

Motivatiedip
De trainingen bij de koploper in de derde divisie gaan gewoon door, zij het individueel. ,,Elke dinsdag, donderdag en zondag krijgen we een nieuw schema van de hersteltrainer. Dat ging allemaal redelijk goed, maar toen het er begin deze week op leek dat er sowieso tot 1 juni niet meer wordt gespeeld, denk ik dat veel spelers wel een motivatiedipje hebben gekregen. Je weet niet waar je het allemaal voor doet. Maar ik denk wel dat de meesten zich er toch aan houden. Je hebt een soort van tweede leven nu, heel vreemd”, duidt De Groot de situatie.

De verwarring werd er deze week niet minder op: seizoen voorbij, seizoen toch niet voorbij. Het blijft tasten in het luchtledige. Voor OSS’20 blijft het afwachten. ,,We hebben 17 punten voorsprong op OFC, want naar de nummer twee ADO Den Haag hoeven wij niet te kijken. Maar onderin is de situatie heel anders, daar zijn de verschillen heel klein. Ik hoop dat ze het per geval gaan bekijken.”

Nooit goed
Een mogelijk verkort einde van het seizoen in juni is ook nog een optie, maar ook daar ziet De Groot problemen. ,,Als we promoveren zou de voorbereiding op 11 juli weer beginnen, dus de meeste spelers hebben in juni hun vakantie gepland. Al is het natuurlijk maar de vraag of die wel door kunnen gaan. Een goede oplossing vinden is erg lastig voor de KNVB, want wat ze ook beslissen, ze doen het nooit goed.”

Nog een jaar derde divisie zou hoe dan ook even slikken zijn voor OSS’20. ,,Dat zou wel een mentale klap zijn. Hoewel het pas ons tweede seizoen is, heeft iedereen het idee dat we een stapje omhoog moeten en iedereen kijkt al een tijdje uit naar de tweede divisie. Ik hoop wel dat er komende week meer duidelijkheid komt. In het ergste geval spelen we nog een seizoen in de derde divisie.”

Afleiding
Gewoon weer kunnen voetballen is het belangrijkste, vindt ook De Groot. ,,Alles draait nu om de gezondheid, maar je merkt juist nu ook hoe belangrijk voetbal is als afleiding. Mensen spelen zelf, of hebben een zoon of dochter die voetbalt. Miljoenen mensen zijn er mee bezig.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD