zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsASWHTitel kan Spakenburg bijna niet meer ontgaan na zege op ASWH

Titel kan Spakenburg bijna niet meer ontgaan na zege op ASWH

Spakenburg wist zaterdagmiddag op het eigen sportpark een belangrijke stap te zetten naar de titel in de Derde Divisie. De ploeg van trainer/coach John de Wolf won de thuiswedstrijd van ASWH (2-1) en blijft daarmee,  met nog twee wedstrijden te spelen,  zes punten los van concurrent Scheveningen.  Spijkenisse ging hard onderuit tegen Jong FC Groningen (6-0) en Quick Boys verloor op eigen veld van Jong Volendam (0-1).

Spakenburg – ASWH
De eerste grote kans van de wedstrijd kwam op naam van de thuisploeg. Na vier minuten spelen kopte Ties de bal op aangeven van Pilon echter voorlangs in plaats van in het net van de tegenstander. Even later was Spakenburg weer gevaarlijk, Vreekamp schoot vanaf een meter of vijftien op het doel, maar nu verdween de bal naast. Na 28 minuten spelen leken de supporters van Spakenburg dan eindelijk te krijgen waar men op hoopte, een treffer. De dienstdoende arbiter wees naar de penaltystip. Tot teleurstelling van alles en iedereen van de thuisploeg wist Kees Tol de strafschop niet te benutten. Nog binnen het uur kwam Spakenburg toch aan de leiding, Tol was de maker van de bevrijdende treffer (1-0). Vier minuten na de openingstreffer stond op het scorebord de tussenstand van 2-0, wederom was Tol trefzeker voor de koploper. Peter Verhoeve bracht de spanning nog even terug in de slotfase van het duel, maar zijn treffer was voor ASWH onvoldoende om met een resultaat Spakenburg te verlaten (2-1).

Jong FC Groningen – Spijkenisse
Het beloftenteam van FC Groningen kwam na acht minuten spelen al op voorsprong tegen Spijkenisse, dit door toedoen van Tim Freriks. Elf minuten was er een herhaling van zetten in Groningen, wederom was het Freriks die het net liet bollen voor de thuisploeg (2-0). Nog voor de pauze wist Jong FC Groningen het duel te beslissen door doelpunten van Bouwman (assist van Freriks) en Freriks (4-0).  In de tweede helft wist Jong FC Groningen nog twee keer het net van de tegenstander te vinden en werd na negentig minuten spelen door de arbiter afgefloten met 6-0.

Quick Boys – Jong FC Volendam
De wedstrijd in Katwijk werd in de 81ste minuut beslist in het voordeel van de talenten uit Volendam. Kay tejan haalde verwoestend uit en plaatste daarmee zijn naam als doelpuntenmaker op het wedstrijdformulier (0-1). Quick Boys kwam deze klap niet meer te boven en zo gaat het seizoen als een nachtkaars uit.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD