woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlClubsDunoThijs van Amerongen maakt droomtransfer van Hoofdklasse naar Cypriotische Eredivisie

Thijs van Amerongen maakt droomtransfer van Hoofdklasse naar Cypriotische Eredivisie

Van de Nederlandse hoofdklasse naar de hoogste divisie in Cyprus: voetbalsprookjes bestaan. Thijs van Amerongen vertrekt per direct van Duno naar PAEEK, een overgang van de nummer acht van de Hoofdklasse A naar de nummer elf van Cyprus. De 22-jarige centrale verdediger maakte tijdens een stage van vijf dagen op het zonnige eiland dusdanig veel indruk dat hij een contract voor anderhalf jaar tekent bij PAEEK. Op Cyprus wordt Van Amerongen onder meer ploeggenoot van Thijs Timmermans en Nick Kaaijmolen.

Thijs van Amerongen maakte vorig jaar de overstap van RKHVV naar Duno. In Doorwerth veroverde de fysiek sterke Van Amerongen snel een basisplek en werd duidelijk dat de rechtspoot niet voor niets acht seizoenen in de jeugdopleiding van De Graafschap had doorgebracht. Door een blessure moest de Rhedenaar uiteindelijk afscheid nemen in Doetinchem, maar met terugwerkende kracht kan de sympathieke verdediger alsnog zijn profdroom waarmaken.

Van Amerongen: “Ondanks mijn vertrek bij De Graafschap ben ik nog steeds elke dag met voetbal bezig. Bij Duno had ik het geluk Anoush Dastgir te treffen, een uitstekende trainer waar ik veel van geleerd heb. Daarnaast trainde ik tweemaal per week bij een club uit de buurt mee, ben ik jeugdtrainer en heb ik mijn eigen voetbalschool. Toen ik via Bert Esselink in contact kwam met PAEEK begon het enorm te kriebelen. Ondanks dat ik het geweldig naar mijn zin had in Nederland kan ik deze kans niet laten lopen. In de stageweek bleek dat ik het niveau aan kan en besloot ik dit avontuur met beide handen aan te grijpen”. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD