woensdag, 28 februari 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieTer Leede en de sage van de gepensioneerde geldboom

Ter Leede en de sage van de gepensioneerde geldboom

Decennialang stond er een geldboom in Sassenheim. Als Ter Leede daar aan schudde dan vielen er gouden dukaten op de grond. Waardoor ex-profs als Serge van den Ban, Rogiér Koordes en Florencio Cornelia de club als eindstation van hun loopbaan zagen. De spreekwoordelijke boom kondigde vorig seizoen zijn pensioen aan. Anno nu zoekt Ter Leede nog steeds een shirtsponsor.  Mede daarom haalt de club nu spelers die Ter Leede zien als overstapperron.

Ontwikkelen
De uitslagen van de voorbereiding vertellen het verhaal van een elftal in opbouw. Trainer Steef Roodakkers koos voor een pittige oefenserie met duels met Rijnsburgse Boys, Quick Boys en Noordwijk.

De eerste twee gingen verloren, tegen Noordwijk werd het 1-1. Ook volgden wedstrijden tegen Quick 3-1 en Boshuizen 0-0. Het euvel bij Ter Leede lijkt hem niet alleen te zitten in het gebrek aan goals, maar ook aan het gemis aan een verlengstuk in het veld.

Ian van Otterlo (Rijnsburgse Boys), Jim Gilissen (FC Boshuizen), en Jeffrey Bok, naar HBOK , en Robertson zag de trainer met lede ogen vertrekken. ,,Het is voor ons een compliment dat Ian naar Rijnsburg gaat. Wij kunnen geen grote bedragen uitgeven aan spelers, maar we geven talenten wél de kans om op Derde Divisie niveau te spelen en zich door te ontwikkelen’’, weet Roodakkers.

Leider
Daarvoor heeft de coach in het veld ook een leider nodig en die mist hij nu. Ook al omdat aanvoerder en centrale verdediger Mike Boelee is gestopt. Die begon vlak voor de coronacrisis een horecazaak. De scouts Jan van de Plas en Dick van Leeuwen maakten overuren en kwamen met talenten op de proppen. ,,Zelf heb ik ze niet allemaal zien spelen, omdat wij ook op zaterdag spelen. Maar na de winterstop hebben een aantal een proeftraining meegemaakt en dan zie ik snel wat voor vlees ik in de kuip heb’’, weet Roodakkers.

Aanwinsten
De nieuwkomers luisteren naar namen als Feyo Glim (De Dijk), Mike van den Steenhoven (AFC (zat.), spits Mike Bekooij (FC Boshuizen), Yassin Kaabouni (FC Rijnvogels) en de 21-jarige Daan Walraven van WV-HEDW.

zzp-boekhouder

Talenten
De 20-jarige Walraven acteert als rechtsback, maar was dinsdag in het duel bij Koninklijke HFC  één van de drie centrale verdedigers. Walraven kijkt uit naar de Derde Divisie en voelde zich in zijn overstap gesteund door zijn ex-trainer Marcel Valk. “In plaats van een paar minuten fietsen naar de club moet ik nu een half uurtje in de auto zitten. ‘’ Hij gaat van de eerste klasse naar de Derde Divisie en ‘wil de komende jaren groeien.’

Waar er duizenden dromen geleden een spreekwoordelijke geldboom stond, wiens wortels diep in de locale aarde zaten verstrengeld en waar vruchten aan groeiden, daar komen nu spelers die hun wortels nog dieper moeten verankeren in de aarde.

Wie zich ook wil doorontwikkelen is Thijs Haarman, één van de vele talenten van Koninklijke HFC. Bij de club zegt hij mede door het systeem, 5-3-2 niet helemaal tot wasdom te zijn gekomen. Ter Leede, dat volgens de geschiedenis al jaren 4-3-3 speelt, lijkt voor hem de club waar hij zich kan rehabiliteren. Roodakkers weet dat Haarman van origine een buitenspeler is, maar ziet in hem ook een ’10’.


Coachmoment

En die heeft van oudsher een belangrijke rol in het systeem van de rood-gelen. Bij balbezit van de centrale verdediger van de tegenpartij is hij het die – in een 4-3-3-systeem tenminste- als eerste doordekt, waarna de rest van het team ook moet opschuiven.

Achterin gaf Mike Boelee, ooit spelend voor Telstar en in de jeugdopleiding van AZ, het coachmoment aan. Nu staan daar normaliter Tomas Arroyo en Ben van der Lans, twee van de weinige routiniers.

De op het eigen nest teruggekeerde Tomas Arroyo (VVSB) en spits Lulinho Martins (VVSB) zijn welkome versterkingen. Al raakte Arroya geblesseerd.  Net als de balvaste Mike Bekooij, die last heeft van zijn linkerknie.

Rolmodel
Waar Martins op rechts voorin kan spelen lijkt op links een plek gereserveerd voor Yassin Kaabouni. Een talent met snelheid in de benen en samba in de heupen.  En iemand die, ook vanuit zijn werk weet hoe belangrijk iemand is dar iemand in je ploeg zit tegen wie je opkijkt. Kaabouni werkt bij een kinderdagverblijf en liep stage als jongerenwerker.  ,,Die kinderen hebben ook iemand nodig aan wie ze zich optrekken. Een rolmodel. Ik heb dat zelf ook nodig gehad

Organisatie
Roodakkers gaf vorig seizoen al aan dat de defensieve organisatie de basis is van alles. Als promovendus won Ter Leede tweemaal van VVSB en één keer van Lisse, maar zakte het tegen onder andere ODIN’59 – 8-0 nederlaag- door de ondergrens. Dinsdagochtend verzekert  de trainer. ,,Wij blijven ons eigen spel spelen en stappen zeker niet over op 5-3-2, maar ik zal als het moet wél nuances aanbrengen als we de winst  moeten binnenhalen.’’

 

5-3-2
Een paar uur later blijkt niets menselijks Roodakkers vreemd. FC Barcelona lijkt onder Ronald Koeman het heilig verklaarde 4-3-3 over boord te zetten, Katwijk gaat onder Anthony Correia anders spelen en dus volgt ook Roodakkers en speelt Thijs Haarman – wrang genoeg- in hetzelfde systeem als vorig seizoen bij de Koninklijke. Hij scoort wel.

Tegen HFC dat 5-3-2 speelt komt Ter Leede  met hetzelfde systeem op de proppen. HFC is het eerste half uur veel sterker en jaagt de verdedigers goed af. Het duel eindigt in 2-1.

Leider
Steef Roodakkers is zich bewust dat zijn talenten een leider nodig hebben en houdt de contacten met Mike Boelee warm. ,,We zijn in gesprek en we hopen dat hij lopende het seizoen opnieuw kan meedoen. Hij is pas 29 jaar dus kan nog jaren op niveau spelen.’’

Foto’s  van Pim Hols

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD