vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSV Spakenburg maakt geen fout tegen Spijkenisse, Jong Volendam verslaat provinciegenoot ODIN'53

SV Spakenburg maakt geen fout tegen Spijkenisse, Jong Volendam verslaat provinciegenoot ODIN’53

SV Spakenburg boekte in de uitwedstrijd tegen Spijkenisse een solide overwinning: 0-2. De nummer twee van de zaterdagse Derde Divisie blijft op die manier in het spoor van koploper Almere City. Spijkenisse blijft onderin staan en kon na een goede eerste helft niet stunten tegen de sterke tegenstander. De beloften van FC Volendam wonnen hun duel van de Noord-Hollandse provinciegenoot ODIN’53: 3-2. Jordy Hilterman scoorde twee keer voor Jong Volendam. Allebei de ploegen blijven in de middenmoot van de competitie staan.   

Spijkenisse – Spakenburg

Topploeg Spakenburg ondervond in Spijkenisse in de eerste helft de dadendrang van de thuisclub. De Zuid-Hollandse ploeg staat in de competitie in de onderste regionen, maar bleef de laatste vijf wedstrijden ongeslagen (drie gelijk, twee keer winst). Op Sportpark Jaap Riedijk kreeg de thuisploeg verrassend de beste kansen voor rust. Omdat Spakenburg stand hield (de uitploeg haalde onder meer tot drie keer toe een bal van de doellijn), stond het bij rust nog 0-0.

Na de pauze kwam Spakenburg scherp uit de kleedkamer. De nummer twee van de ranglijst scoorde al na vier minuten in de tweede helft. Tom van der Neut hoofde een kopbal van Barry Beijer alleen maar binnen te lopen: 0-1. Na ruim een uur spelen maakte een hard schot van Spakenburg-speler Philip Ties een einde aan de illusies van Spijkenisse: 0-2.

Door de overwinning van De Blauwen, blijft het team van trainer John de Wolf in het spoor van koploper Jong Almere City. Ongeacht wat Almere doet tegen DVS’33 (aftrap 15.00 uur). Mocht de concurrent zijn wedstrijd verliezen, wordt het verschil met Spakenburg wel maar één punt. Spijkenisse blijft voorlaatste met dertien punten uit vijftien wedstrijden.

Jong Volendam – ODIN’59

ODIN’59 sprokkelde in de laatste twee wedstrijden vier punten, maar verloor van Jong FC Volendam. De belofteploeg van de eerstedivisionist kwam al na tien minuten spelen op voorsprong. Op aangeven van Mohamed Betti kopte Jordy Hilterman binnen voor de thuisploeg. Vlak voor rust kregen de gasten uit Heemskerk nog een grote kans op de gelijkmaker via Nigel Hardenberg, maar Volendam-doelman Mitchel Michaelis bracht redding.

Na rust breidde de thuisclub de score verder uit. Na een strakke voorzet over de grond van Roy Tol, maakte Hilterman zijn tweede van de middag: 2-0. Het lukte ODIN daarna niet om nog een aansluitingstreffer te maken. In slotfase maakte Rafik el Hamdi de 3-0 met een schot vanaf de middellijn. Wat in het midden van de tweede helft ODIN niet lukte, lukte de ploeg in de allerlaatste minuten van de wedstrijd wel. Milo Cremers (3-1) en Ahmed al Mahdi (3-2) met een afstandsschot scoorden nog tegen. De treffers kwamen net te laat voor de uitploeg.

Door de zege loopt Jong Volendam uit op de tegenstander uit Heemskerk. Ook wordt het gat naar de onderste plaatsen steeds groter. De Volendammers hebben twintig punten uit vijftien wedstrijden. Ook ODIN staat nog op een veilige plaats. De uitploeg heeft zeventien punten en moet afwachten wat de concurrenten onderin de competitie doen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD