maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSpijkenisse-doelman Bijl: 'Erin blijven voelt als kampioenschap'

Spijkenisse-doelman Bijl: ‘Erin blijven voelt als kampioenschap’

Dyron Bijl staat aan de vooravond van zijn zesde seizoen bij Spijkenisse. Na het kampioenschap in de Hoofdklasse debuteert de ploeg komend seizoen in de Derde Divisie: ,,Een geweldige uitdaging”, jubelt de 26-jarige sluitpost tegenover Hellevoetse Post.

Best bijzonder

,,Toen wij die titel pakten stond ik met mijn ouders te praten. Ik besefte toen wel dat ik een mooie loopbaan heb. Met twee kampioenschappen met Spijkenisse, één met Hellevoetsluis, en eigenlijk altijd wel een prijs in de jaren dat ik geen kampioen werd met mijn clubs. Best bijzonder. Tien jaar geleden speelde ik met Hellevoetsluis in de reserve derde klasse met het tweede. Nu ga ik de derde divisie in met Spijkenisse”, constateert hij tevreden.

Energie
De doelman vervolgt: ,,Straks gaan we naar Groningen en Harkema voor uitwedstrijden. Een stukkie rijden, maar ik vind het wel mooi. Wij hebben echt een goede groep, met ervaring en jong talent. Er zit zoveel energie in deze selectie. En kom op, we spelen straks tegen Quick Boys, Spakenburg. Grote clubs, gerenommeerde verenigingen. De top van het amateurvoetbal, al neigt het soms al een beetje naar het professionele. We zullen ongetwijfeld moeten wennen, maar als wij er in blijven, zonder nacompetitievoetbal, voelt dat denk ik als een kampioenschap.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD