woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieSpakenburg-trainer De Wolf: 'Ik denk dat wij het maximale eruit gehaald hebben'

Spakenburg-trainer De Wolf: ‘Ik denk dat wij het maximale eruit gehaald hebben’

Spakenburg slaagde er zaterdagmiddag niet in om beslag te leggen op de eerste periodetitel. De ploeg van trainer/coach John de Wolf kwam niet verder dan een puntendeling tegen Jong FC Twente (0-0) en zag concurrent Jong Almere City winnen tegen VVOG (4-2). Ondanks het missen van de prijs en de puntendeling was de oefenmeester van Spakenburg trots op de door zijn team geleverde prestatie.

Gelijkwaardig
,,Ik denk dat we in de eerste helft gelijkwaardig waren. We stonden goed en hebben weinig kansen weggegeven, maar ook weinig gecreëerd. Ik zei nog in de rust dat het net zo’n wedstrijd was als tegen Jong FC Groningen, waarin je tegen een goede ploeg speelt, goed georganiseerd speelt, een fitte ploeg met snelheid en dan moet je oppassen. Dan wordt het nog moeilijker als je in de 46ste minuut een rode kaart krijgt. Dan moet je nog een hele tweede helft. Dan geef ik een compliment voor mijn team dat we zelfs met tien man stand gehouden hebben”, aldus De Wolf tegenover de microfoon van Radio M Utrecht.

Jong FC Twente fitter
Spakenburg leverde wel veel strijd, maar men wist niet al te veel mogelijkheden te creëren. ,,We waren aanvallend niet sterk en niet slim genoeg in sommige gevallen om tegen deze moeilijke tegenstander te spelen. Het is altijd moeilijk en ik ga dat niet als excuus gebruiken, maar we hebben ze de vorige keer gezien, dan spelen ze met andere namen. Nu zaten er weer vier jongens van de A-selectie bij, het zijn allemaal jongens die vier tot acht keer in de week trainen dus die zijn fit, fitter dan wij, dat moet wel. Ik kan dus best leven met één punt.”

Er is niets verloren
Spakenburg moest de eerste periodetitel laten aan Jong Almere City. De Wolf was echter niet teleurgesteld aangezien hij veel positieve dingen zag bij zijn ploeg in het duel met de beloften van FC Twente. ,,We moeten vooral met onszelf bezig blijven. De concurrenten onder ons, Quick Boys heeft gelijk gespeeld, Harkemase Boys heeft gewonnen en Almere heeft op dit moment twee punten voorsprong. Dat is zo maar er is niets verloren. Ik zie dit niet als een incident, ik haal het positieve eruit. Ik denk dat wij vandaag het maximale eruit gehaald hebben en dan moet je tevreden zijn als trainer, ik kan niemand iets kwalijk nemen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD