Home Clubs ACV Spakenburg deelt dreun uit in de strijd om de titel, Teijsse belangrijk...

Spakenburg deelt dreun uit in de strijd om de titel, Teijsse belangrijk voor Quick Boys in Assen

De Derde Divisie zaterdag is hervat met de zeventiende speelronde van het seizoen. In de eerste wedstrijd na de korte winterstop stonden er meteen een aantal belangrijke affiches op het programma. Zo speelde koploper Spakenburg tegen nummer twee Jong Almere City. Ook troffen laagvliegers en streekgenoten Spijkenisse en vv Capelle elkaar in de strijd tegen degradatie. Een overzicht met de momenten uit de belangrijkste wedstrijden en de overige uitslagen.

- Advertentie -

Spakenburg – Jong Almere City

Spakenburg deelde tegen de belofteploeg van Almere City een enorme dreun uit. Door een ruime overwinning (0-4) deed de uitploeg goede zaken in de strijd om de titel in de derde divisie. De ranglijstaanvoerder vergrootte door de zege de voorsprong op de concurrent uit Flevoland tot vier punten.

Met de steun van een grote groep meegereisde supporters vanuit Spakenburg, had de koploper in ieder geval het publiek mee tijdens de uitwedstrijd in Almere. Het zorgde voor een vliegende start in het Yanmar Stadion, want binnen tien minuten stond Spakenburg 0-2 voor in de topper via goals van Barry Beijer en Tom Oostinjen.

Beijer kopte raak uit een corner, Oostinjen trof doel met een schot. Tien minuten later besliste Kees Tol de wedstrijd al voor Spakenburg: 0-3.  Nog voor rust zorgde Philip Ties voor de 0-4.  Na de pauze deed Almere City wat terug. Khalid Tadmine scoorde met het hoofd voor de runner-up: 1-4. Toch kon Almere City verder geen vuist meer maken en speelde Spakenburg de wedstrijd uit zonder verder nog te scoren.

Spijkenisse – Capelle

Tijdens de Rijnmond-derby in de derde divisie zaterdag kwam de uitploeg uit Capelle aan den IJssel al vroeg op voorsprong via aanvaller Olaf van der Sande. Toch was het niet Capelle dat voor rust voor het absolute hoogtepunt zorgde, maar Serginho van Axel-Dongen voor de thuisclub. De buitenaanvaller schoot van afstand in de kruising. Marvin van der Pluijm zorgde vlak voor de pauze nog voor de voorsprong voor de thuisclub: 2-1.

In de tweede helft onderscheidde doelman Dyron Bijl zich regelmatig aan de kant van Spijkenisse. Daardoor hield de thuisclub lange tijd de nipte voorsprong, maar zeven minuten voor tijd was het alsnog Capelle dat scoorde. Dave van der Steen maakte de goal. Capelle, dat de wedstrijd nog wel met tien man eindigde na een rode kaart in de slotfase, hield daardoor een belangrijk punt over aan het duel. Doordat de uitploeg twee wedstrijden minder heeft gespeeld dan de andere concurrenten, heeft Capelle nog alle kans om de degradatieplaatsen te ontlopen. De ploeg uit Zuid-Holland staat op de vijftiende plaats. Spijkenisse staat één plaats lager met één punt minder, maar heeft al wel zeventien wedstrijden gespeeld dit seizoen.

ACV Assen – Quick Boys

Nummer drie van de ranglijst Quick Boys liep in op Almere City door twee doelpunten van Yordi Teijsse in Assen tegen ACV. Al vroeg in het duel kwam de uitploeg op voorsprong in Drenthe. Teijsse profiteerde van een fout van ACV-doelman Bart Woering.

Na rust was het wederom Teijsse die razendsnel toesloeg. Zes minuten na rust verdubbelde hij met een schot uit de draai de voorsprong voor de uitploeg. ACV kon een kwartier voor tijd de spanning nog wel terugbrengen in de wedstrijd. Marco van der Heide maakte het doelpunt. Na de aansluitingstreffer maakte Teijsse zijn hattrick compleet (1-3), maar kwam ACV opnieuw op één doelpunt achterstand. Na de 2-3 van invaller Dennis Molema, maakte Noah Barendse nog de 2-4 in de absolute slotfase voor Quick Boys. De supporters van de verliezende thuisploeg hielden in ieder geval een goed gevoel over aan de nederlaag. ACV staat op de voorlaatste plaats met veertien punten uit zeventien wedstrijden.

https://twitter.com/acvsupporter/status/952200558827499520

Overige uitslagen

ONS Sneek-Jong FC Groningen: 1-1

DOVO-Magreb’90: 2-0

ASWH-Harkemase Boys: 1-3

Jong FC VolendamScheveningen: 0-1

VVOG-DVS’33:  0-6 (uitgebreid verslag met reacties volgt)

Jong FC Twente-ODIN’59: 1-2

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES