woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagREPORTAGE | Ter Leede grijpt winst in eerste Bollenstreekderby tegen FC Lisse

REPORTAGE | Ter Leede grijpt winst in eerste Bollenstreekderby tegen FC Lisse

In een wedstrijd vol emotie heeft Ter Leede de eerste Bollenstreekderby van dit seizoen ten koste van FC Lisse op haar naam gebracht. De Sassemers verdienden de zege met name omdat de Lissenaren uit een reeks aardige tot grote kansen, inclusief een strafschop, geen enkel rendement wisten te halen. De treffer, na 7 minuten van Noah Marti, bleek daarmee voldoende voor de gastheren om de punten thuis te houden.

Snelle goal

FC Lisse ging voorafgaand aan dit seizoen toch wat meer van start als favoriet voor het linkerrijtje dan de gastheren. Niet dat dat nu al onmogelijk is, maar de ambities bij Ter Leede zijn toch iets bescheidener. Daarvan was tijdens de wedstrijd evenwel weinig terug te zien. Slechts in het tweede kwart van de wedstrijd was FC Lisse de bovenliggende partij. Daarvoor echter waren zij al snel op achterstand gezet. Een snelle uittrap van doelman Mark de Vries werd door Noah Marti op waarde geschat. Hij hield Bo de Bruijn van zich af, manoevreerde zich in schietpositie en versloeg Eric Cummins in de lange hoek: 1-0. Marti daar naderhand over: ,,We hadden de afspraak dat als normaal opbouwen van achteruit even niet zou lukken we zouden proberen mijn snelheid uit te buiten. In dit geval zag ik dat al aankomen toen Mark de bal nog had dus ik stond al scherp voor ik de bal zag komen. Ik maakte wat schijnbewegingen om De Bruijn af te schudden en toen had ik genoeg ruimte om uit te halen.”

Serie gele kaarten

Het was de opmaat van een uiterst leuke eerste helft. Van goed voetbal was niet zozeer sprake, maar er gebeurde genoeg voor de liefhebber. Zo bracht de uitblinker aan Lisser zijde, Tom Noordhoff, nog binnen een kwartier Toon Zwetsloot oog in oog met De Vries, maar de goalie redde mede omdat het schot kracht miste. Zwetsloot was ook degene die als eerste van een serie spelers een gele kaart ontving. Dat was dan steeds vanwege neerleggen van de tegenstander dan wel ruw spel.

Overwicht en kansen FC Lisse

FC Lisse drukte de thuisclub in het tweede deel van de eerste helft steeds verder terug. Noordhoff kwam in zijn kracht te spelen en strooide met een serie mooie passes naar zijn teamgenoten. Het leverde ook kansen op, bijvoorbeeld voor Jaap Zwetsloot, Mo Adouch (naast) en het talent Remi van Ekeris, die het leer wel langs doelman De Vries, maar niet langs Walraven kreeg. Toch was het niet zo dat Ter Leede zich puur op vasthouden van de kleine voorsprong concentreerde. Zo was de rappe spits Noah Marti twee maal koppend dicht bij de 2-0 en was Erik Cummins paraat bij schoten van Tim Bloemendaal, Bart v.d. Weijden en Steven Wajer, waarbij Marti de rebound nogmaals door Cummins gestopt zag.

Derde kwart zonder kansen

Coach Steef Roodakkers kwam namens Ter Leede direct na de pauze met zijn eerste wissel; Mounir Darrazi links achterin en Thijs Haarman naar de kant. Het was ook de periode in de wedstrijd waarin het aantal gele kaarten sneller opliep dan het aantal kansen. Halverwege het tweede bedrijf luidde een strafschop een kansrijk vierde kwart van de wedstrijd in. Die strafschop werd door Ter Leede betwist, maar ontstond nadat de veelvuldig opkomende back Mo Adouch in het strafschopgebied in aanraking kwam met Daan Walraven.

De strafschop

In alle losgebarsten emoties vielen weer een paar kaarten, met name ook voor De Vries die penaltynemer Stroo nog even van de wijs trachtte te brengen. Kennelijk had hij succes, want Stroo schoot wel hard genoeg maar mikte naast. En dus bleef Lisse achter de feiten aanlopen. De Vries over de situatie rond de strafschop: ,,Het duurde al een poosje voor de bal überhaupt op de stip lag. Meerdere van onze spelers waren het er niet mee eens dat de scheids voor strafschop floot. Ik vond vervolgens dat de bal niet goed op de stip lag dus ik verlegde de bal voor Stroo zou schieten. Daar was de scheids het dan ook weer niet mee eens en gaf mij geel. Maar goed, kennelijk was Stroo niet zeker genoeg meer en schoot naast”.

Kansen tot de laatste minuut

Lisse bleef proberen haar spitsen voor het doel van De Vries te zetten, echter die was heer en meester over de situaties die volgden. De laatste minuten moesten de gasten het met 10 man blijven proberen aangezien David Verwey tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Het maakte voor het spel weinig uit, Noordhoff bleef zijn passes en voorzetten versturen en zag zijn teammaten er onvoldoende mee doen. Bij het wegtikken van de laatste minuten probeerde Noordhoff het nog eens zelf met een vlammend schot dat De Vries spectaculair stopte. Ook een poging van Stroo eindigde bij de doelman en uiteindelijk was de laatste kans nog voor Noah Marti, die Cummins wel maar Lars Klomp niet passeerde. Het deerde de thuisclub niet, want met de 1-0 zege waren de eerste punten en de eerste Bollenstreekderby van dit seizoen binnen voor de Sassemers.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD