Volg ons

ASWH

Quick Boys ziet achterstand slinken na zege op DOVO, Jong FC Groningen wint ruim van ASWH

Quick Boys ziet achterstand slinken na zege op DOVO, Jong FC Groningen wint ruim van ASWH

Quick Boys won in een spannend duel van DOVO (1-0) en kroop op die manier in de richting van de top twee in de Derde Divisie zaterdag. Het verschil voor de nummer drie van de ranglijst met die tweede stek is vijf punten. Jong FC Groningen blijft vierde na een eenvoudige zege op ASWH: 5-0.   

Quick Boys – DOVO
Na een betere start van DOVO nam Quick Boys gaandeweg de eerste helft het initiatief over. De thuisploeg uit Katwijk schoot eerst op de lat via Delano a Cohen na een kwartier spelen. Twintig minuten later opende Kelvin Maynard de score voor de nummer drie van de ranglijst: 1-0. Vlak voor rust kreeg de aanvaller een goede mogelijkheid op een tweede goal, maar DOVO-doelman Rodney Ubbergen bracht redding.

Na de pauze kopte Yordi Teijsse op de paal voor Quick Boys. DOVO werd daarna sterker in de tweede helft, het kreeg een aantal goede kansen. Toch kon Quick Boys tot het einde toe stand houden. Dat ging niet gemakkelijk. De Zuid-Hollanders kregen in de slotfase bijna de gelijkmaker om de oren, maar Leon Toonen schoot op de lat voor de Veenendaalse ploeg.

Door de nipte overwinning loopt Quick Boys in op Jong Almere City en Spakenburg, al staat nummer twee Almere nog wel altijd vijf punten voor (45 om 40). De twee topploegen uit de Derde Divisie zaterdag gingen deze speelronde beide onderuit. DOVO staat op de negende plaats.

Jong FC Groningen – ASWH
Middenmoter ASWH kwam in Groningen vroeg op achterstand tegen subtopper Jong FC Groningen. Kasper Oldenburger scoorde na een kwartier voetballen. Door een overtreding van ASWH-speler Stef Doedée op Groningen-speler Uriel Antuna, kreeg het belofteteam van de eredivisionist een strafschop. Het buitenkansje werd benut door Michael Breij: 2-0.

In de tweede helft liep Groningen eenvoudig uit naar een grote score. Joël Donald scoorde vijf minuten na rust de 3-0. Na een uur spelen eiste de Mexicaan Antuna opnieuw een hoofdrol op. Hij scoorde de 4-0. Marijn Ploem zorgde voor het slotakkoord: 5-0.

De uitploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht staat in de derde divisie tiende met 29 punten. Jong FC Groningen heeft vier punten minder dan nummer drie Quick Boys (40 om 36), maar wel een wedstrijd minder gespeeld.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over ASWH