zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlClubsACVQuick Boys start met uitglijder, pijnlijk verlies Scheveningen bij VVOG

Quick Boys start met uitglijder, pijnlijk verlies Scheveningen bij VVOG

Quick Boys is het seizoen gestart met een nederlaag bij Jong FC Volendam. Nog pijnlijker was de competitieopening van Scheveningen, dat een harde 3-0 nederlaag moest slikken bij VVOG. Spijkenisse debuteerde met een gelijkspel tegen Jong FC Groningen, zoals ACV hetzelfde resultaat bereikte tegen Magreb ’90.

Jong Volendam – Quick Boys 3-2
In het KRAS stadion van FC Volendam trad Quick Boys noodgedwongen aan zonder Yordi Teijsse, de spits waar zoveel van verwacht wordt dit seizoen. Hij was afwezig om getuige te zijn bij het huwelijk van zijn vader. Opvallend was bovendien de keuze van coach Jan Zoutman voor nieuwkomer Jesper Hogedoorn onder de lat, waardoor Martijn de Zwart in ieder geval voorlopig genoegen moet nemen met een plek op de reservebank.

Na een eerste helft waarin Reda Kharchouch namens Quick Boys al vroeg een goede kans kreeg, waren de mogelijkheden spaarzaam. Na de pauze namen de Volendamse beloften een wat onverwachte voorsprong via Dylan Mertens. Tien minuten later werd het Katwijkse perspectief nog troebeler, toen Gijs Smal de 2-0 maakte uit een hoekschop van de Volendamse beloften. Gelukkig voor de mannen van coach Jan Zoutman verdiende Jesse van Nieuwkerk direct daarop een strafschop, die werd benut door Max van Steen: 2-1.

Met nieuwe hoop in de Katwijkse harten was het echter niet de gelijkmaker, maar de 3-1 van Jong FC Volendam die volgde. Nick Doodeman haalde de trekker over. Evengoed volgde er een spannende slotfase, met dank aan de fraaie 3-2 van Jesse van Nieuwkerk die tien minuten voor tijd viel.

VVOG – Scheveningen 3-0
Zonder Jeremy de Graaf maar met onder meer Frank Hol kende VVOG een goede start tegen Scheveningen, dat deze zomer afscheid nam van routiniers als Michael Ros en Sandro Calabro en daar vooral jongere talenten voor terughaalde. Na een half uur zonder noemenswaardige kansen bracht Desmond Sturing, zoon van oud-Vitesse-trainer Edward Sturing, de Harderwijkers op 1-0 na een fout van Peter Jungschläger. Na de pauze werd het bovendien 2-0, nadat Jan Jurriën Hop een voorzet mocht binnenkoppen. Extra zout in de Scheveningse wonden werd ruim tien minuten voor tijd gestrooid door Pernelly Biya, die scoorde met een fraaie lob. Dat betekende tevens de eindstand.

Spijkenisse – Jong FC Groningen 2-2
Spijkenisse-coach Peter Wubben beloofde spektakel te brengen dit seizoen en geen concessies te zullen doen aan zijn aanvallende speelstijl. Tegen de beloften van FC Groningen maakte hij dat direct waar. Al na twaalf minuten maakte Michael van Dommelen Spijkenisse’s eerste treffer in de Derde Divisie met een schot in de verre hoek. Amper vijf minuten later was het opnieuw raak, ditmaal uit een strafschop, benut door diezelfde Van Dommelen. De beloften van FC Groningen waren direct wakker en nog voor de pauze knokte de ploeg zich naar 2-2. Zo doelpuntrijk als de eerste helft was, zo rustig het tweede speelstuk. Zowel Spijkenisse als Jong FC Groningen kregen wel enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer.

ACV – Magreb ’90 3-3
Het duel tussen ACV en Magreb ’90 was er één tussen de promovendus uit Assen en de Utrechtse ploeg die deze zomer de zondag voor de zaterdag verruilde. Magreb ’90 zag bovendien liefst dertig nieuwe spelers komen. Die karrenvracht aan nieuwe gezichten hebben wellicht nog wat tijd nodig om aan elkaar te wennen, want na de 7-0 bekernederlaag tegen GVVV afgelopen week, startten de Utrechters in Assen niet zo sterk. Halverwege de eerste helft kopte Guus de Vries de eerste seizoenstreffer van ACV binnen, Pascal Huser maakte er luttele minuten later 2-0 van. Na rust maakte Huser zijn tweede van de middag: 3-0. Na ruim een uur spelen deed Magreb ’90 wat terug via Mohamed Talih. Magbreb bracht bovendien met nog twintig minuten op de klok de spanning weer helemaal terug via Zouzou: 3-2. Het Utrechtse sprookje kwam uit toen Ike Nanka-Bruce voor de 3-3 tekende. Dat was tevens de eindstand.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD