zaterdag, 2 maart 2024
Voetbal247.nlClubsACVQuick Boys nipt langs VVOG, ACV en Spijkenisse verspelen voorsprong

Quick Boys nipt langs VVOG, ACV en Spijkenisse verspelen voorsprong

In Derde Divisie zaterdag boekte Quick Boys een moeizame overwinning op VVOG: 0-1. ACV en Spijkenisse lieten in de slotfase dure punten liggen in de strijd tegen degradatie. ACV verloor in Assen van ODIN’59: 2-3. Spijkenisse gaf vlak voor tijd een voorsprong weg tegen Jong FC Twente: 2-2. 

 

VVOG – Quick Boys

Quick Boys kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong in Harderwijk tegen VVOG. Kelvin Maynard schoot hard raak uit een vrije trap. Gezien de kansenverhouding was die voorsprong terecht. Na een kwartier spelen kopte Jesse van Nieuwkerk op de lat voor de Katwijkse ploeg.

Na rust was het lang wachten op een moment van opwinding voor een van de twee doelen. Ongeveer twintig minuten voor tijd zorgde VVOG-keeper Frans Koornberg wel voor enige beroering. De doelman veroorzaakte een strafschop door een overtreding op Kenny Anderson. De sluitpost zag vervolgens hoe Yordi Teijsse de buitenkans voor Quick Boys ruim naast schoot.

De gemiste penalty had geen gevolgen voor Quick Boys, want de nummer drie van de ranglijst hield de nipte 0-1 voorsprong vast. VVOG staat door de nederlaag nu op de negende plaats.

 

ACV – ODIN’59

ACV verloor van de laatste zes duels vijf wedstrijden en kon daarom wel een overwinning gebruiken. De thuisploeg uit Assen begon goed tegen middenmoter ODIN’59 en kwam voor rust op voorsprong via een rake strafschop van Marco van der Heide: 1-0.

In de tweede helft raakte Van der Heide na 57 minuten spelen de paal. Twintig minuten voor tijd kwam de Heemskerkse uitploeg op gelijke hoogte. Een corner van Jim Hulleman draaide in één keer in het doel van ACV. Het doelpunt schudde ACV opnieuw wakker, want Van der Heide zette de thuisploeg opnieuw op voorsprong: 2-1. Daarna had ODIN’59 het vuur weer te pakken, want uit de rebound van een vrije trap van Hulleman scoorde Van Gelder de 2-2 met een fraai schot. ODIN’59 scoorde vier minuten voor tijd ook nog het winnende doelpunt. Billy Tavares schoot raak: 2-3.

De Noord-Hollandse uitploeg bleef voor de vijfde keer op rij ongeslagen en staat op de tiende plaats. ACV staat vijftiende met zeventien punten uit twintig wedstrijden.

Spijkenisse – Jong FC Twente

Na twintig minuten spelen nam Jong FC Twente de leiding in Spijkenisse. De Enschedese belofteploeg kwam op voorsprong via aanvaller Dylan George. De goal viel uit een counter. Spijkenisse stelde snel na de tegenslag orde op zaken. Uit een rebound kopte Marvin van der Pluijm de gelijkmaker binnen: 1-1. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Serginho van Axel-Dongen bediende Van der Pluijm, die zo zijn tweede treffer kon maken: 2-1.

Na de pauze gebeurde er in het eerste deel van de tweede helft bijzonder weinig. In de slotfase werd Michael van Dommelen zeven minuten voor tijd naar de kant gestuurd. De spits kreeg een tweede gele kaart. Jong FC Twente kwam daarna in de absolute slotfase op gelijke hoogte: 2-2.

Spijkenisse staat zestiende met zestien punten uit twintig wedstrijden. Jong FC Twente staat twaalfde.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD