woensdag, december 8, 2021
HomeClubsASWHQuick Boys met Kuijt onderuit tegen Jong FC Groningen, ONS Sneek wint...

Quick Boys met Kuijt onderuit tegen Jong FC Groningen, ONS Sneek wint van ASWH

Dirk Kuijt maakte zaterdagmiddag zijn rentree op de Nederlandse voetbalvelden en deed dat bij Quick Boys. De oud-international wist zijn ploeg echter niet naar de broodnodige drie punten te leiden en verloor van Jong FC Groningen (0-2). ONS Sneek pakte drie uitermate belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, men was thuis te sterk voor ASWH (3-1), laatstgenoemde ploeg eindigde het duel met slechts negen spelers. 

Quick Boys – FC Groningen
Het duel in Katwijk werd plotseling landelijk nieuws toen bekend werd gemaakt dat Dirk Kuijt zijn opwachting zou maken in het elftal van Quick Boys. In de eerste helft kreeg de ploeg enkele mogelijkheden en vond in ieder geval het thuispubliek dat de dienstdoende arbiter de bal één keer op de stip had moeten leggen, dat deed hij echter niet. Jong FC Groningen wist ook enkele keren gevaar te stichten voor het doel van Katwijk, maar verder dan 0-0 kwamen beiden ploegen niet in de eerste vijfenveertig minuten.  In de tweede helft kwam jong FC Groningen op voorsprong, een schot van buiten het strafschopgebied vloog laag binnen door Michael Breij (0-1). In de beginfase van de tweede helft speelde Quick Boys beduidend minder dan in het eerste gedeelte van de wedstrijd. De tegenstander kwam dan ook na 63 minuten spelen op 0-2, doelpuntenmaker was wederom Breij. Quick Boys en Jong FC Groningen kregen nog wel mogelijkheden op meer treffers, maar de tussenstand van 0-2 werd later ook de eindstand.

ONS Sneek – ASWH
De ploeg uit Friesland had in de 22ste minuut een reden voor een feestje. Michael Lanting scoot raak in het voordeel van de degradatiekandidaat (1-0), dit op aangeven van Genridge Prijor. Nog net binnen het half uur kwam ONS Sneek op een grotere voorsprong, Serge Fatima kopte van dichtbij binnen (2-0). ASWH wenste zich echter niet neer te leggen bij een nederlaag en kwam door Lars Bosscha in de 34ste minuut weer helemaal terug in de wedstrijd (2-1). In de negentigste minuut kwam de bevrijdende treffer voor ONS Sneek op naam van Curty Gonzalez (3-1).  ASWH speelde de wedstrijd uit met negen man, dit nadat Peter de Lange en Mels van Driel de rode kaart kregen van de arbiter.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS