vrijdag, 23 februari 2024
Voetbal247.nlClubsASWHQuick Boys, Jong FC Groningen en ASWH boeken thuiszege

Quick Boys, Jong FC Groningen en ASWH boeken thuiszege

 

Quick Boys, Jong FC Groningen en ASWH hebben vanmiddag alle drie hun thuiswedstrijd weten te winnen. Quick Boys won met 3-0 in de streekderby tegen FC Lisse, Jong FC Groningen zette een 2-0 uitslag neer in de noordelijke derby tegen ONS Sneek en ASWH won overtuigend met 6-0 van Eemdijk.

Quick Boys – FC Lisse

Op een sfeervol Nieuw Zuid kwam de eerste serieuze kans op naam van Jesse van Nieuwkerk, hij kopte een paar meter naast. Aan de andere kant waren de Lissenaren een aantal keer gevaarlijk Luca Tarani en Milton Klooster, maar het was de thuisploeg die in de 24e minuut op voorsprong kwam (1-0). Van Nieuwkerk kopte een voorzet van Joey Ravensbergen binnen. Hierna was Dennis Kaars tweemaal gevaarlijk namens Quick Boys, maar hij kwam niet tot een goal.

FC Lisse kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft en kreeg via David Verweij (paal) en Justin Valk (over) goede kopkansen op de gelijkmaker. Na dit offensief van FC Lisse, nam Quick Boys de regie weer over en vuurden Ricardo Kuyvenhoven en Kay Tejan beide een schot af, maar zij waren onfortuinlijk in de afronding. Vrijwel direct hierna kwam de 2-0 wel op het scorebord. Raymond Baten scoorde uit een corner. Vervolgens gingen de Katwijkers op en over FC Lisse en kwam Quick Boys op een 3-0 voorsprong dankzij Dennis Kaars. De wedstrijd was na deze goal wel een beetje gespeeld, de enige wapenfeiten van FC Lisse na de 3-0 waren nog een kopbal en vrije trap van Rowdy van der Putten, echter wist hij het doel niet te vinden.

Jong FC Groningen – ONS Sneek

De Groningers, waarbij Mateo Cassierra de eerste helft meedeed, stonden bij rust al op een 2-0 voorsprong. De doelpunten kwamen op naam van Amir Absalem en Antonio Sefer. Na de pauze probeerde ONS Sneek het, via onder andere Serge Fatima, Gendridge Prijor en Yume Ramos, nog wel, maar tot een goal kwamen de Snekers niet meer. Namens Jong FC Groningen kreeg Marijn Ploem nog een goede kopkans, maar ook hij scoorde niet.

ASWH – Eemdijk

Na een gezapige openingsfase kwam ASWH na een halfuur op voorsprong. Ismail Yildirim prikte de bal via de kluts in het doel. Vlak voor rust verdubbelden de Hendrik-Ido-Ambachters de voorsprong door middel van een goede kopbal van Lars Bosscha. In de loop van de tweede helft was het hek van de dam en liep ASWH over het arme Eemdijk heen. Uiteindelijk stond er na negentig minuten een 6-0 stand op het scorebord. De doelpunten na de rust werden gemaakt door Yildirim 2x (waaronder een beauty) en invaller Sam van de Kreeke 2x.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD