vrijdag, april 16, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag Op De Man Af | Matthieu van den Assem (VVSB): 'TEC-trainer Vink...

Op De Man Af | Matthieu van den Assem (VVSB): ‘TEC-trainer Vink heeft mij het plezier in het spelletje weer teruggegeven’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 22 komt VVSB-aanvaller Matthieu van den Assem (23) aan het woord.

- Advertentie -

Naam:
Matthieu van den Assem

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
Ik ben begonnen bij Blauw-zwart in Wassenaar. Via deze club kwam ik op mijn tiende bij Ajax in de jeugdopleiding terecht. Vervolgens nog bij AFC en tot mijn 18e in de jeugd bij Quick Boys. Het seizoen erop speelde ik bij jong FC Twente in de Tweede Divisie. Om daarna vervolgens bij HHC in
Hardenberg te spelen en de afgelopen twee jaar bij TEC uit Tiel. Sinds dit seizoen speel ik bij VVSB.

Favoriete positie:
Overal voorin. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de flanken. Ik kan daar zowel op links als rechts uit de voeten.

Wat doe je naast het voetbal?
Sinds september studeer ik geschiedenis aan de universiteit in Leiden.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Lekker uitslapen en een goed ontbijt. Als het lekker weer is, zoek ik graag de buitenlucht op. Met slecht weer ben ik ook heel blij voor de tv met een goeie pot voetbal uit een topcompetitie. S’ avonds met mijn ouders lekker eten en de dag is compleet.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Dat was toen ik met Ajax met mijn jeugdelftal een voorwedstrijd mocht spelen in de Arena en daarbij zelf toen ook scoorde voor een halfvolle Arena. Een onvergetelijk moment! We wonnen overigens met 13-1

Wie is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
Dat is voor mij Danny Bouws, mijn oud teamgenoot bij HHC Hardenberg.  Ik als buitenspeler en hij als back hadden op de training veel met elkaar te maken. Zijn drive naar voren en zijn snelheid zijn z’n grootste kracht. Dat merkte ik vaak genoeg. Op het moment dat ik los van hem was of ik dacht dat ik hem kwijt was, was hij er weer. Mooie onderlinge duels hebben wij op het trainingsveld uitgevochten.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
De promotie met TEC naar de tweede divisie in het seizoen 2018/2019. Bovendien was dat ook een heel leuk jaar, we hadden een fantastisch elftal en misten het kampioenschap op een punt.

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Dat was een directe rode kaart in een wedstrijd met TEC tegen OJC Rosmalen. Een lullige botsing werd als opzettelijk aangemerkt. Mijn eerste rode kaart was op een verkeerd moment en het bleek daarna een pittige te zijn omdat ik acht wedstrijden schorsing kreeg. Dit juist op het moment dat we met het elftal een mindere periode hadden en ik juist in een flow zat.

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
Vroeg opstaan, douchen en goed ontbijten. En dan lekker op tijd naar de club rijden met een lekker muziekje in de auto.

Bijgeloof?
Nee.

Favoriete scheidsrechter:
Voor mij is dat Sander de Brito Roque. Hij voelt de wedstrijd altijd goed aan en fluit niet om de haverklap voor kleine overtredinkjes. Ook kan je met hem tijdens de wedstrijd een dolletje maken. Iets wat er wel een beetje bij hoort vind ik.

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
Voor mij was dat Gery Vink, die de afgelopen twee jaar mijn trainer was bij TEC. Zowel als mens als trainer is het heel fijn om met hem te werken. Gery heeft mij, na een minder sportieve periode, het plezier in het spelletje weer helemaal teruggegeven. Je wist precies waar je bij hem aan toe was en hij draaide nooit ergens om heen. Op de momenten dat ik het nodig had, kreeg ik een aai over m`n bol of een schop onder m’n kont als het nóg beter moest.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Dat was bij TEC, waar ik samen met Bart Westerlaken en Nick Hak constant kattenkwaad uithaalde in de fysioruimte. Van iemands benen harsen met tape, tot en met schoenen en autosleutels verstoppen in de (koel)kasten en vriezer.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Dat is toch echt een goed stuk rood gebakken vlees met frites en bearnaisesaus of een echte Bossche bol van Jan de Groot

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Dit is bij mij heel verschillend. Ik luister veel Nederlandstalige muziek, maar soms vlak voor een wedstrijd ook hardstyle om mezelf even op te laden.

Wat was je slechtste vak op school?
Dat waren voornamelijk de kunde vakken: wiskunde, scheikunde en natuurkunde

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Dan zou dat wel Engeland zijn. Dat land ademt een en al voetbal. Clubs als Arsenal, West Ham en Crystal Palace bezoeken, super gaaf.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Dat is voor mij wel De Boshoek in Hardenberg. De ligging, de sfeer en het grasveld zijn geweldig. Ook de supportersschare; Iedere thuiswedstrijd 1500 man. Fantastisch! Doordat ik er heb gespeeld, voelt het voor mij een beetje als thuiskomen. Iets wat ik ook vorig seizoen met TEC heb ervaren toen we daar uit speelde. Ondanks dat ik daar toen scoorde werd ik door iedereen met open armen ontvangen.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
Taylor Hill

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger
#15 Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…
#16 David Almeida (IFC): ‘De nieuwe schoenen waarmee ik een eigen goal maakte heb ik direct weggegooid
#17 Luuk Hultermans (Dongen): ‘Toen al kon je zien dat Hakim Ziyech een hele grote ging worden
#18 Niek te Veluwe (AZSV): ‘Het veld dat daar lag heb ik nergens anders zo goed gezien
#19 Gautam Kalpoe (Scheveningen): ‘Ik vormde een middenveld met Clarence Seedorf en Edgar Davids
#20 Tom Duindam (FC Lisse): ‘Willem van Zuilen was lyrisch over mijn goal in de kampioenswedstrijd
#21 Bram Eltink (OSS’20): ‘Het hoogtepunt van mijn carrière had vorig seizoen moeten gebeuren

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..