maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOp De Man Af | Tomas Arroyo (Ter Leede): 'De hele selectie...

Op De Man Af | Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 15 komt Ter Leede-verdediger Tomas Arroyo aan het woord.

Naam
Tomas Arroyo

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
Ik ben als inwonertje van Voorhout begonnen bij Foreholte. Daarna speelde ik achtereenvolgens in de jeugd bij Ajax en aansluitend bij HFC Haarlem, Quick Boys (vanaf mijn 17e), Ter Leede, VVSB en nu weer bij Ter Leede.

Favoriete positie
Centraal achterin, liefst rechts. Ooit ging ik als talentje naar Ajax als rechtsbuiten, maar ik ben in de loop der jaren steeds verder naar achteren gegaan. Ik ben benieuwd of ik voor mijn dertigste nog keeper ga worden.

Wat doe je naast voetbal?
Ik ben enkele weken geleden begonnen aan een afstudeerproject voor mijn sport management opleiding. Ik mag een marketingplan voor een online webshop gaan schrijven en dat komende zomer voor een commissie verdedigen.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Wat ik ideaal vind is nu onmogelijk dankzij corona. Maar normaal ga ik bij mooi weer graag op een terrasje zitten of een potje voetbal kijken. Bij slecht weer kijk ik graag een wedstrijd op TV of een film op Netflix.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Ik heb er eigenlijk drie, mag dat ook? Ten eerste de thuiswedstrijd in de nacompetitie enkele jaren terug tegen Staphorst. Uit werden we volkomen uit de wedstrijd getikt en we verloren kansloos met 2-0. In de bus terug naar Sassenheim had ik het idee dat het een kansloze zaak was geworden. Maar dat was het niet. We kwamen met 2-0 voor in de return en vlak voor de verlenging maakte Siali er zelfs 3-0 van. Ten tweede moet ik denken aan mijn eerste jaar bij VVSB. De club had toen net een prachtige bekercampagne achter de rug. Dat was mede oorzaak van mijn besluit daar te gaan spelen. We lootten tegen Telstar, en inderdaad, het zat mudvol supporters op de Boekhorst. Wij stonden toen 15e in de Tweede Divisie. We kwamen 0-1 achter door een strafschop waar Peet van der Slot geel bij kreeg. Die pingel ging er in. Peet kreeg even later nogmaals een kaart en moest er af. Maar Telstar scoorde een eigen goal op een voorzet van Jozic. Wij gingen er echt in geloven ondanks een man minder. We kwamen op 2-1 doordat Mo El Osrouti een terugspeelbal onderschepte en er in tikte. De 3-1 was echt een ongelofelijk doelpunt. El Osrouti had in twee benen al kramp gehad. Als je zag hoe hij weg rende bij zijn tegenstander, dat zag er echt niet uit. Maar hij gaf perfect voor en Tim de Rijk maakte er 3-1 van. Uiteindelijk werd het zelfs 4-1 door een strafschop van Mo. Met deze wedstrijd kreeg ik het gevoel dat ik ook een bijzondere ervaring in mijn loopbaan had beleefd en onderdeel van de prachtige mythe van VVSB als cupfighter. De derde wedstrijd die ik wil benoemen kwam vlak na die wedstrijd tegen Telstar. Het was de volgende ronde van de beker en we moesten uit naar v.v Katwijk. Het zat met zeker 3000 mensen langs het veld weer bommetje vol. We wonnen met 2-1 op de Krom. Dat is een legendarische zege voor VVSB.

Wie is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en waarom?
Ryan Gravenbergh. Hij maakte in een oefenwedstrijd van Ajax tegen ons zijn officieuze debuut. Hij was hooguit 16. Op een bepaald moment maakte hij twee panna‘s direct na elkaar. Een geweldige actie voor zo’n jong ventje. Een van zijn slachtoffers was ik.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Ik heb best veel mooie momenten meegemaakt in mijn voetballoopbaan, maar ik zit nog te wachten op het mooiste: een kampioenschap. Maar wat ik daarnaast mooi vind en in ieder geval ook een hoogtepunt, na het seizoen 17/18 stond ik in het elftal van het seizoen bij Omroep West.

Wat is het dieptepunt in je carriere tot dusverre?
Zonder twijfel is dat de degradatie met VVSB. Een seizoen eerder ging het eigenlijk prima met de club maar een seizoen later liep het ineens niet meer. De club haalde Eric Meijers nog en we haalden nog veel punten met hem, maar uiteindelijk verloren we over 2 wedstrijden van Quick Boys in de nacompetitie. Thuis werd het 1-1, uit verloren we in een door enorme storm verpeste wedstrijd met 1-0.

Hoe ziet de wedstrijddag er uit voor je naar de club gaat?
In feite bestaat dat voornamelijk uit een beetje relaxen. Ik ben trouwens wel blij dat Ter Leede om 15.00 uur haar thuiswedstrijden speelt. VVSB speelt vaak pas om 18.00 uur. Dan zit je maar te wachten. Je moet de hele dag rekening houden met je wedstrijd. Je kunt niet lekker in de zon gaan hangen of een biertje pakken terwijl iedereen om je heen dat wel doet als je om een uur of vier op de club komt. Nu zijn we rond vijf uur klaar met de wedstrijd en kun je ook nog op een redelijk tijdstip van de zaterdag een beetje gaan genieten van wat eten en drinken.

Bijgeloof?
Nee ik heb geen bijgeloof. Ik doe wel bepaalde dingen voor een wedstrijd, maar dat is niet gerelateerd aan bijgeloof. Zo eet ik twee uur voor de wedstrijd altijd een zelf meegebracht hapje pasta, trek ik altijd eerst mijn linkerschoen aan en neem ik vlak voor ik het veld op loop nog even snel een slokje water. Maar ik denk bij dat alles nooit dat het ons helpt te winnen ofzo.

Favoriete scheidsrechter?
Ik heb geen favoriete scheidsrechter. Ik ben er ook nooit zo mee bezig wie ons fluit. Ik ga er van uit dat ze goed genoeg zijn voor ons niveau.

Welke trainer maakte de meeste indruk op je tijdens je voetballoopbaan?
Dat is toch wel Eric Meijers. Ik heb best veel goede trainers gehad, dat vooropgesteld. Maar Meijers was een man waar je echt wel een stapje extra voor deed. Hij wist ook de 16e speler van de selectie het gevoel te geven belangrijk te zijn.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Ik geloof niet dat ik de enige ben die slachtoffer is geweest van deze humor. Toen ik als 17 jarige bij de selectie van Quick Boys aansloot smeerde Jeroen Ketting mijn slip eens vol met hete balsem. Ik kon echt niet meer normaal naar de parkeerplaats bij het sportpark lopen. De hele selectie liep gierend van de lach achter mij aan.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Allereerst de pasta pesto van mijn broer, die is echt geweldig. Daarnaast Spaanse tapas. Mijn vader is afkomstig uit Spanje, geboren in Barcelona. Hij nam ons ooit eens mee naar La Coruna, waar hij zijn militaire diensttijd heeft volbracht. In die stad heb je een straat die vol staat met tapasbarretjes. Geweldig !

Welke muziek staat er het vaakst bij je aan?
Dat is nogal afhankelijk van de plaats waar ik ben en mijn stemming. Ik kom wel eens op festivals, dan hoor ik graag techno. Mijn vriendin komt uit Brabant, die hoort graag Guus Meeuwis. Doe mij dan maar Hazes.

Wat was je slechtste vak op school?
Geschiedenis vond ik niks aan. Ik ben meer een doener. Bij geschiedenis was ik binnen de kortste keren afgeleid.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen waar zou je heengaan?
Sevilla is de mooiste stad waar ik ooit ben geweest. Ik zou dus kiezen voor een weekeind daar met de derby FC Sevilla – Real Betis Sevilla als mooie wedstrijd daarbij. Qua sfeer doet dat niet onder voor een Clasico.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Ik heb niet zozeer een sportpark dat er bovenuit steekt. Voor mij zijn 2 dingen belangrijk: is het veld goed en is er publiek. Als die combinatie voor elkaar is vind ik het prima.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland willen ? (Partner uitgesloten)
Mijn vriendin mag niet mee? Lekkere vraag is dat dan. Dan kies ik voor mijn moeder. Die is al vanaf dat ik net kon voetballen mijn grootste supporter geweest.

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD