dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOp De Man Af | Tom Duindam (FC Lisse): 'Willem van Zuilen...

Op De Man Af | Tom Duindam (FC Lisse): ‘Willem van Zuilen was lyrisch over mijn goal in de kampioenswedstrijd’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 20 komt FC Lisse-spits Tom Duindam aan het woord.

Naam:
Tom Duindam

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
SJC, UVS in Leiden (c1), ADO, Quick Boys, drie jaar Noordwijk, twee jaar SJC en nu FC Lisse.

Favoriete positie:
Spits / centrale aanvaller

Wat doe je naast voetbal ?
Ik ben leerkracht van groep 8. Naast dit werk vermaak ik mij in mijn vrije tijd vooral met fitness en sinds kort ook boksen. Dat laatste is vooral vervangend voor voetbaltraining waar we nu natuurlijk wat minder aan toe komen.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Op gemak opstaan en douchen, lekker ontbijten en dan een poosje naar de sportschool. Later op de dag een beetje vermaken met vrienden, beetje TV kijken en ’s avonds naar mijn vriendin.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom ?
Dat was zonder twijfel de kampioenswedstrijd met SJC in mei 2018 in Assen tegen Achilles 1894. Wij moesten winnen om kampioen te worden, bij een gelijkspel werd het nog spannend. Onze rechtsback slingerde een bal het strafschopgebied in die ik op mijn dijbeen aannam. Er zat een verdediger in mijn rug. Ik liet de bal naar rechts weg vallen, een keer stuiten op de grond en knalde hem vervolgens keihard in de verre hoek. Willem van Zuilen werd er lyrisch van. We wonnen uiteindelijk met 2-1.

Wie is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en waarom ?
Ik heb daar echt geen idee van. Ik speel nu bij FC Lisse en dan weet je dat je goede tegenstanders treft als je naar Hoek of Nijkerk moet. Of een derby tegen VVSB mag spelen. Maar ik zou zo gauw geen specifieke speler kunnen noemen.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusver ?
Toen ik bij UVS in Leiden terecht kwam verdiende ik in de c1 mijn overgang naar ADO. Wij speelden regelmatig tegen BVO’s toen. Evengoed schopte ik in 20 wedstrijden 46 doelpunten bij elkaar. Dat was indertijd wel opzienbarend natuurlijk.

Wat is het dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Alhoewel het niet helemaal onverwachts kwam was dat toch de degradatie met SJC, nadat we een jaar eerder onder leiding van Sjaak Polak kampioen waren geworden. Een man trouwens waar ik ook veel respect voor heb, Sjaak Polak.

Hoe ziet de wedstrijddag er uit voor je naar de club gaat ?
Vooral ontspannen, geen krachten verspillen dus een beetje op de bank hangen.

Bijgeloof ?
Ik heb niks met bijgeloof. Dat ik de avond voor de wedstrijd op tijd plat ga is wat mij betreft geen bijgeloof. Ik wil uitgerust aan de wedstrijd beginnen, maar dat is alles.

Favoriete scheidsrechter ?
Ik heb geen favoriete scheidsrechter. Ik ben Derde Divisionist, zij ook. Ik verwacht van mijzelf en van de scheids dat ze het niveau aankunnen.

Welke trainer maakte de meeste indruk op je tijdens je voetballoopbaan ?
Bij UVS had ik Hennie Siebert als trainer. Die haalde zijn oefenstof bij Ajax vandaan en dat was echt heel goed. Bij Noordwijk heb ik Leonard van Utrecht meegemaakt, ook een hele goeie. Sjaak Polak en Raymond Bronkhorst vind ik ook uitstekende trainers.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt ?
Het is niet zozeer dat mij een bepaalde actie is bijgebleven, maar bij SJC was het wel regelmatig raak in de kleedkamer. Je was nooit zeker of je je kleding nog fatsoenlijk terug zou vinden na een training.

Wat is je guilty pleasure qua eten ?
Er is een Thais restaurantje in Noordwijk, dat trekt wel eens hard aan mij.

Welke muziek staat er het vaakst bij je aan ?
Ik luister niet bijzonder veel naar muziek. In de sportschool vind ik house wel lekker.

Wat was je slechtste vak op school ?
Ik kreeg geen klik met de Franse taal. Dat heb ik dan ook vrij snel achter me gelaten.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan ?
Ik was ooit bij Arsenal – Liverpool in Londen. Prachtige ervaring. Maar als ik nu zou mogen kiezen zou ik graag naar een thuiswedstrijd van Liverpool gaan.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst ?
De combinatie van de ligging van het veld en het aanwezige fanatieke publiek doet mij kiezen voor Quick Boys.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland willen ? (Partner uitgesloten)
Dan kies ik voor Yolanthe.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Y O L A N T H E C A B A U (@yolanthecabau)

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger
#15 Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…
#16 David Almeida (IFC): ‘De nieuwe schoenen waarmee ik een eigen goal maakte heb ik direct weggegooid
#17 Luuk Hultermans (Dongen): ‘Toen al kon je zien dat Hakim Ziyech een hele grote ging worden
#18 Niek te Veluwe (AZSV): ‘Het veld dat daar lag heb ik nergens anders zo goed gezien
#19 Gautam Kalpoe (Scheveningen): ‘Ik vormde een middenveld met Clarence Seedorf en Edgar Davids

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD