HomeClubsBVV BarendrechtOp De Man Af | Tim Eekman: 'De voetbalschoenen lagen knalhard te...

Op De Man Af | Tim Eekman: ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met een nieuwe rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 2: Tim Eekman van BVV Barendrecht.

Naam:
Tim Eekman

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
,,Ik ben begonnen bij Rijsoord, daarna lang in de jeugd van Feyenoord gespeeld. Vervolgens 4 jaar Excelsior Rotterdam 1, 4 jaar Barendrecht, een jaar Kozakken Boys en daarna weer BVV Barendrecht.”

Favoriete positie:
,,Rechtsback”

Wat doe je naast voetbal?
,,Ik werk bij Intervlag, nabij Zestienhoven. Wij maken (soms grote partijen) vlaggen. Ik functioneer daar als accountmanager.”

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
,,Een lekker ontbijtje met mijn vriendin en driejarige dochtertje ergens in de stad (Rotterdam). Aansluitend een voetbalwedstrijdje kijken op de bank. ’s Avonds doe ik graag een spelletje met mijn vriendin en dochtertje, of gezellig wat kletsen met vrienden.”

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
,,Dat was een uitwedstrijd met Excelsior Rotterdam bij FC Twente. Wij wonnen die wedstrijd bijna, het werd 2-2. In dat team van Twente speelden onder meer Nacer Chadli en Brian Ruiz. De Grolsch Veste zat met dik 30.000 toeschouwers bomvol.”

Wie is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en waarom?
,,Dat was zonder twijfel Antoine Griezmann. Ik heb in de jeugdperiode twee EK eindrondes gespeeld. Daarbij zat een wedstrijd tegen Frankrijk. Dat team bestond toen voornamelijk uit heel grote, vooral donkere, spelers. En één schriel spelertje als linksbuiten: Antoine Griezmann dus.”

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carriere tot dusver?
,,Dat moet nog komen. Ik ben nooit kampioen geworden. Dat zou ik heel graag nog een keer willen meemaken met BVV Barendrecht. En dan weer in de Tweede Divisie spelen.”

Wat is het dieptepunt in je carriere tot dusver?
,,Het seizoen 2011/2012. Een groot deel van dat seizoen was ik geblesseerd. Tot overmaat van ramp degradeerde Excelsior aan het end van dat seizoen.”

Hoe ziet de wedstrijddag er uit voor je naar de club gaat?
,,Lekker een poosje op bed blijven hangen, mijn dochtertje een beetje plagen, daarna douchen en de hond uitlaten.”

Bijgeloof?
,,Nee hoor, daar heb ik niks mee.”

Favoriete scheidsrechter?
,,Sander de Brito Roque. Die is scherp, vlot, communiceert goed en heeft gevoel voor humor. Ik heb ooit nog op dezelfde school als hem gezeten, dus ik ken hem al lang.”

Hoe ziet een busreis er uit na een gewonnen uitwedstrijd?
,,Ik denk dat die busreizen bij veel teams er hetzelfde uit zien. Een groepje kaarters, een groep die met elkaar zit te babbelen en een lekker biertje bij de hand. En af en toe de muziek keihard aan.”

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
,,We kwamen ooit als team in de kleedkamer aan, was er geen voetbalschoen meer van een speler te vinden. Die lagen knalhard te zijn in de vriezer. Liepen we een poos later allemaal met soppige schoenen op het trainingsveld…”

Wat is je guilty pleasure qua eten?
,,Mijn moeder kan dat geweldig klaar maken: andijvie met zo’n heerlijke grote bal gehakt.”

Welke muziek staat er het vaaks bij je aan?
,,Dat hangt af van mijn stemming. Soms is dat Nederlandstalig, maar kan ook top 40, hiphop of techno zijn.”

Wat was je slechtste vak op school?
,,Wiskunde. Bij mij was dat wisknudde, ik heb dat vak ook meteen losgelaten toen dat mocht.”

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen waar zou je heengaan?
,,Voor een weekeind met vrienden denk ik al gauw aan Londen, vanwege de enorme keuze. Maar ik was al eens in Napoli en daar zou ik ook graag nog eens naar terug gaan. Maar wellicht wordt het nog eens Buenos Aires, dat is de ultieme voetbalreis.”

Welk sportpark of stadion is jou favoriet en waarom?
,,Ik heb ooit eens bij de IJsselmeervogels op de Westmaat tweemaal gescoord en een assist gegeven in een wedstrijd. De Westmaat ligt me wel.”

Met wie zou je nog eens graag op een onbewoond eiland vertoeven?
,,Chantal Janzen. Dat vind ik een mooie vrouw.”

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:
#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.