vrijdag, mei 14, 2021
Home Clubs Kozakken Boys Op De Man Af | Sven van Ingen (Kozakken Boys): 'Hij had...

Op De Man Af | Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met een nieuwe rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 4: Sven van Ingen (Kozakken Boys)

- Advertentie -

Sven van Ingen werd vorig seizoen niet voor niets gekozen tot de beste spelers van de Tweede Divisie. Met hem als centrale verdediger kan Kozakken Boys rekenen op een betrouwbare speler die ook in dit verdere seizoen (in het begin moest hij wat wedstrijden missen vanwege blessures) ongetwijfeld nog van zich zal laten horen. Voetbal247.nl vuurde 20 vragen op de man van ‘Motivated by Sven’ af met af en toe verrassende antwoorden.

Naam:
Sven van Ingen

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
,,ISC (Ingen), FC Lienden, FC Twente, de Graafschap, TEC(Tiel) en Kozakken Boys

Favoriete positie:
,,Vroeger was ik spits, maar sinds mijn 20e ben ik centrale verdediger, een positie die mij op het lijf geschreven is. Ik houd van duels uitvechten met mijn directe tegenstanders.

Wat doe je naast het voetbal?
,,Ik heb mijn eigen bedrijf in coaching genaamd Motivated by Sven. Ik coach ondernemers, zowel zakelijk als privé met als uitgangspositie ze (nog) beter te laten functioneren”.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
,,Crossfit in de ochtend om mezelf even lekker uit te leven, daarna lekker lunchen, eventueel voetvolleyen met Gwaeron Stout, Hendri Kant en Antonio Aurino, de kwaliteit spat er vanaf. Heerlijk die competitie onder elkaar. Daarna lekker wat drinken en daarna met het vrouwtje op de bank, die had waarschijnlijk gehoopt dat ik haar als eerste opgeschreven had haha.”

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
,,Eigenlijk zijn dat er twee. Kozakken BoysKatwijk 0-0, waar we de titel verspeelden op de laatste speeldag door gelijk te spelen en FC Zwolle-Kozakken Boys voor de beker, waar we in de verlenging verloren, maar onder staande ovatie van de 500 meegereisde supporters en Zwolle-fans het veld verlieten”.

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
,,Marko Arnautovic in mijn FC Twente periode. Die gozer was zo sterk, snel en had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden”.

,,Ik heb een hekel aan op de bank zitten”

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
,,Het vorig seizoen uitgeroepen worden tot een van de beste spelers van de Tweede Divisie”.

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
,,Ik heb een hekel aan op de bank zitten. En dat gebeurde mij een seizoen bij TEC toen ik bij Kozakken Boys getekend had. Dit hield mijn goede ontwikkeling op dat moment tegen, waardoor ik in het begin bij Kozakken Boys met een achterstand begon”.

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
,,Heel simpel: rustig opstaan, ontbijtje en dan met de fiets naar de club. Ik woon op fietsafstand van sportpark de Zwaaier”.

Bijgeloof?
,,Ik doe de warming-up altijd aan dezelfde kant van de 16 meter lijn en ga tijdens de pass en trap altijd op dezelfde plek staan met Jeffrey Rijsdijk. Een beetje ons momentje voor de wedstrijd. Ook doe ik altijd pas na de warming up mijn scheenbeschermers aan”.

Sven van Ingen Kozakken Boys TEC

Favoriete scheidsrechter?
,,Sander de Brito Roque, hij is heel rustig en wedstrijden onder hem verlopen ook altijd erg rustig. Hij knijpt ook af en toe een oogje dicht bij een harde overtreding, maar laat het ook niet uit de hand lopen. Ik vind dat hij dat van beide kanten altijd goed aanvoelt.”

Hoe ziet een busreis na een gewonnen uitwedstrijd er meestal uit?
,,Harde muziek, potje kaarten, veel lachen en we maken bij elk behaald punt een extra rondje bij de rotonde in de buurt van ons sportpark”.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
,,Ooit heeft iemand bij een medespeler tijgerbalsem in zijn boxershort gedaan. Je kunt je voorstellen: iedereen ging helemaal stuk daarna. Maar niemand die in de ruimte was, had het gedaan natuurlijk…”

Wat is je guilty pleasure qua eten?
,,Broodje carpaccio of sushi ben ik gek op”

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
,,HipHop en R&B luister ik graag, maar over het algemeen in de auto zet ik de radio uit. Even momentje van rust op de dag”.

Wat was je slechtste vak op school?
,,Dat waren er eigenlijk twee: aardrijkskunde en geschiedenis. Heb je helemaal niks aan joh. Ik kijk liever vooruit waar ik zelf nog invloed op heb”.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
,,Mallorca; niet voor het voetbal maar wel voor de gezelligheid.”

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
,,De Graafschap, vanwege de supporters die altijd mooie projecten hebben bij speciale wedstrijden. Komt ook ongetwijfeld door de gezellige, intieme sfeer die daar heerst”

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
,,Tony Robbins, hij is echt een geweldenaar op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Hij is echt een inspiratie bron voor mij.”

Portret Sven van Ingen TEC

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:
#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..