zaterdag, april 17, 2021
Home Competities Derde Divisie Op De Man Af: Steff van Rooijen (USV Hercules): ‘Dat heeft Messi...

Op De Man Af: Steff van Rooijen (USV Hercules): ‘Dat heeft Messi goed voor elkaar’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 30 komt Hercules-middenvelder Steff van Rooijen aan het woord.

- Advertentie -

2020 was een bewogen jaar voor de middenvelder (21) uit Montfoort. Zijn transfer naar IJsselmeervogels was wegens blessureleed en gebrek aan perspectief van zeer korte duur, waarna de middenvelder terugkeerde op sportpark Voordorp. Komend jaar wil hij vooral zijn voeten weer laten spreken. In deze rubriek ‘Op De Man Af’ zoekt Voetbal247.nl Van Rooijen ‘virtueel’ op.

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
„Ik ben op mijn 6de begonnen bij de voetbalvereniging uit de buurt, MSV’19 (inmiddels gefuseerd tot Montfoort S.V.’19). Daar heb ik tot mijn 18de gespeeld en toen ben ik in mijn laatste jaar van de Onder 19 gaan voetballen bij Hercules. In dat jaar speelde ik in de O19-1, maar maakte ik ook mijn debuut in het 1ste elftal. Na twee jaar bij de A-selectie maakte ik afgelopen zomer een transfer naar IJsselmeervogels. Dit was echter van zeer korte duur. Uiteindelijk heb ik er tweeënhalve maand gezeten, maar na een korte enkelblessure en vervolgens weinig perspectief op speeltijd besloot ik weer terug te keren bij Hercules. Een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag nog heel erg blij mee ben.”

Favoriete positie:
„Ik heb in de jeugd vrijwel op iedere mogelijke positie een keer gestaan. In mijn eerste twee seizoenen heb ik zelfs af en toe als keeper gespeeld. Uiteindelijk heb ik, mede vanwege mijn loopvermogen, mijn plek op het middenveld gevonden. Op dit moment is dat bij Hercules als rechtermiddenvelder of op nummer 10. Mijn persoonlijke voorkeur gaat dan uit naar de nummer 10, omdat ik dan in de gaten kan duiken en kan zwerven tussen de linies.”

Wat doe je naast het voetbal?
„Ik werk bij de Yellowbellies. Dat is een buitenschoolse kinderopvang waarbij sport centraal staat. Met een groep van enthousiaste collega’s proberen wij de kinderen met sportieve activiteiten te vermaken en daar heb ik zelf ook veel plezier in. Daarnaast geef ik samen met een vriend training aan de JO13-1 van mijn oude voetbalclub. Ik vind het leuk om met de sport bezig te zijn en jonge jongens daarbij te helpen.”

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
„Op een ideale vrije dag word ik rond 10.00 uur wakker. Vervolgens ga ik dan voetballen met Diego, een goede vriend van mij, en aansluitend naar de gym om ook wat krachttraining te doen. Daarna is het tijd om te relaxen, dus een hapje eten met vrienden en vervolgens naar de bioscoop voor een goede film.”

„Ik stond af en toe met open mond te kijken als hij aan het voetballen was”

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
„Die heb ik gespeeld in mijn tijd bij MSV’19. Ik was vanuit de O19-1 doorgeschoven naar de A-selectie en we speelden op zondag uit tegen ONA in Gouda. Dat seizoen deed het 1ste elftal bovenin mee voor promotie naar de 2de klasse en dit was de op één na laatste wedstrijd van het seizoen. Het was superdruk op het sportpark en ook vanuit Montfoort waren ze in grote getalen aanwezig. Ik stond in de basis en ik speelde tegen echt een beer van een gozer. De wedstrijd zelf was niet van hoog niveau, maar de spanning en de emotie die erbij kwam kijken, had ik nog niet eerder meegemaakt. We hebben tot de laatste minuten 2-1 achtergestaan, maar uit mijn corner werd toch nog de verlossende 2-2 gemaakt waardoor we in de race bleven voor promotie.”

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
„Ik vind het moeilijk om een specifieke tegenstander te noemen. In mijn eerste jaar bij Hercules speelde Alfred Mensah in de A-selectie en van hem kon ik echt genieten. Ik stond af en toe met open mond te kijken als hij aan het voetballen was.”

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
„In mijn eerste seizoen bij de A-selectie heb ik 33 wedstrijden in de basis gestaan. Het is dat Jochem Twisker mij, waar ik overigens wel om kon lachen, uitgerekend in de laatste wedstrijd op de bank zette, want had anders had ik mijn eerste seizoen iedere wedstrijd gespeeld. Maar dat ik direct mijn plekje had veroverd en het volledige seizoen mee kon draaien, zie ik wel als mijn sportieve hoogtepunt tot nu toe.”

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
„Ik had natuurlijk graag willen slagen bij IJsselmeervogels, maar dat is, zoals al vaker aangegeven, niet gelopen zoals ik had verwacht. Ik heb dat kunnen afsluiten en kan niet wachten om weer te beginnen met trainen en het spelen van wedstrijden.”

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
„Ik sta altijd redelijk op tijd op en zorg dat ik in de ochtend goed eet. Als ik niet goed heb gegeten dan voel ik me niet goed voorbereid. Ook drink ik veel water voor de wedstrijd. Als we een uitwedstrijd spelen, download ik van tevoren vaak een film op Netflix, want die busritten van ons lijken wel oneindig af en toe.”

Bijgeloof?
„Het enige waar ik aan kan denken is de limonade op de club. Voor de wedstrijd neem ik altijd een bekertje limonade die ze klaar hebben gezet. Dan gaat bij mij de knop om en denk ik alleen nog aan de wedstrijd.”

Favoriete scheidsrechter:
„Nick Smit. Hij is nog redelijk jong en kan zich goed inleven in een wedstrijd. Hij voelt aan hoe wij als spelers een wedstrijd beleven. Ik heb een keer in een wedstrijd die hij floot uit frustratie wat naar hem geroepen. Hij kwam toen naar me toe en zei: “Ik begrijp je frustratie, maar als je niet rustig doet, krijg je een kaart.” In plaats van direct een kaart te geven, geeft hij een signaal af en zo dwingt hij ook respect af binnen het veld.”

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
„Dan moet ik wel René van der Kooij zeggen, anders speel ik helemaal niks meer. Haha, nee zonder gekheid. Ik heb bij Hercules tot nu toe drie hele goede trainers gehad: Eric Speelziek, Jochem Twisker en nu René van der Kooij. Ik vond het bij Speelziek altijd bijzonder hoe duidelijk hij zijn filosofie op het spelletje over kon brengen op de groep. René vind ik tactisch ook sterk en dat zie je ook terug in de resultaten van de eerste wedstrijden dit seizoen. Maar Twisker steekt er voor mij toch wel bovenuit. Ik heb onder hem altijd veel gespeeld en daaruit sprak een hoop vertrouwen. Bovendien heeft hij mij, misschien tegen mijn zin in, een tijd op rechtsback gezet, maar daar heb ik uiteindelijk ook veel van geleerd. Het is een trainer waar ik ook nog steeds een goed contact mee heb.”

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
„Ik heb altijd enorm gelachen om Jeffrey Vlug in de drie seizoenen dat ik met hem heb gespeeld. Hij had hele droge humor die ik echt kon waarderen. We speelden in mijn eerste seizoen bij Hercules een thuiswedstrijd tegen OFC. Floris Burgers (tegenwoordig JOS Watergraafsmeer) had in de rust het woord genomen en zei dat we uit de rust als één team het veld op moesten gaan en er bovenop moesten klappen. Floris nam vervolgens het voortouw en sprintte het veld op, waarna Vluggie de rest van het team tegenhield en Floris uiteindelijk in zijn eentje het veld op kwam. Dat vind ik echt hilarisch.”

Wat is je guilty pleasure qua eten?
„Spinazie à la crème met aardappelpuree. Dat vind ik echt zo lekker. Daar kan je me oprecht midden in de nacht voor wakker maken.”

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
„Nederlandse en Amerikaanse hiphop. Ik ben echt fan van Sevn Alias, maar ik vind ook Drake heel goed. Maar ik pin me niet echt vast op een paar artiesten. Als ik een nummer goed vind dan luister ik het gewoon. Dan maakt het niet uit van welke artiest dat is.”

„Met een groep vrienden is dat denk ik het mooiste wat er is”

Wat was je slechtste vak op school?
„Wiskunde. Dat was echt een drama bij mij. Ik heb een keer samen met mijn moeder tot 2.00 uur ’s nachts beneden gezeten, omdat ik een som niet kon oplossen. Ze had het me dan al op tien manieren uitgelegd, maar ik kon het gewoon niet begrijpen.”

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
„Er zijn natuurlijk heel veel goede opties, maar voor de ultieme voetbalbeleving moet je toch in Londen zijn. Dan zou ik de dag beginnen bij een team uit de League One en afsluiten bij Arsenal, Chelsea of Tottenham. Met een groep vrienden is dat denk ik het mooiste wat er is.”

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
„Bij ADO’20 uit Heemskerk. Daar speelde ik voor mijn gevoel altijd een lekkere wedstrijd. In twee wedstrijden heb ik daar 1 goal en 3 assists gemaakt. Ik vind het ook een mooi sportpark met die grote tribune. Daarnaast had ik natuurlijk ook graag op de Westmaat gespeeld bij IJsselmeervogels. Dat is weer next level.”

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland willen (je huidige partner uitgesloten)?
„De vrouw van Lionel Messi, Antonella Roccuzzo. Dat heeft die kleine Argentijn heel goed voor elkaar.”

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger
#15 Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…
#16 David Almeida (IFC): ‘De nieuwe schoenen waarmee ik een eigen goal maakte heb ik direct weggegooid
#17 Luuk Hultermans (Dongen): ‘Toen al kon je zien dat Hakim Ziyech een hele grote ging worden
#18 Niek te Veluwe (AZSV): ‘Het veld dat daar lag heb ik nergens anders zo goed gezien
#19 Gautam Kalpoe (Scheveningen): ‘Ik vormde een middenveld met Clarence Seedorf en Edgar Davids
#20 Tom Duindam (FC Lisse): ‘Willem van Zuilen was lyrisch over mijn goal in de kampioenswedstrijd
#21 Bram Eltink (OSS’20): ‘Het hoogtepunt van mijn carrière had vorig seizoen moeten gebeuren
#22 Matthieu van den Assem (VVSB): ‘TEC-trainer Vink heeft mij het plezier in het spelletje weer teruggegeven
#23 Maikel van Kesteren: ‘Mijn tien jeugdinterlands voor Oranje en de titel met Groene Ster waren hoogtepunten
#24 Swen Verswijveren (DEM): ‘Plotseling stonden we allemaal verkleed als vrouw, compleet met rokje en pruik, op het trainingsveld
#25 Jeffrey Jongeneelen: ‘De ergste soort muziek hoor ik als Marc Magan de ruimte krijgt’
#26 Joost Habraken (Gemert): ‘Ik vind Sander Egmond van Blauw Geel ’38 een goede speler
#27 Kay Velda (Sportclub Genemuiden): ‘Georginio Wijnaldum was in de jeugd van Feyenoord al zo sterk, snel en behendig’
#28 Victor van der Linde (OFC): ‘Ik werd wakker met tape op mijn benen geplakt voor een harsbeurt optima forma
#29 Pepijn van Zwieten de Blom (Quick): ‘De streekderby tegen HBS voor 4000 toeschouwers was een unicum om mee te maken

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..