dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlUitgelichtOp De Man AfOp De Man Af | Roy Terschegget (Spakenburg): 'Robbemond en Buijs gingen...

Op De Man Af | Roy Terschegget (Spakenburg): ‘Robbemond en Buijs gingen helemaal stuk van het lachen’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de vragen van Voetbal247.nl voor. In deze aflevering komt Roy Terschegget, middenvelder van Spakenburg en ‘houder’ van een van de mooiste bijnamen ‘De Pirlo van het amateurvoetbal’ aan het woord.

Naam:
Roy Terschegget

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:

  • G.V.V.V.
  • sc Heerenveen
  • De Graafschap
  • Spakenburg

Ik ben dus eigenlijk altijd ‘Blauw Wit’ geweest.

Favoriete positie:
Rechtermiddenvelder en dan het liefst in een vrije rol.

Wat doe je naast het voetbal?
Padel, hardlopen en veel tijd doorbrengen met mijn dochter.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Mijn ideale vrije dag breng ik het liefste door met mijn gezin. Ik heb nog een dochter van zes jaar oud en daar besteed ik graag mijn tijd aan.

Meest memorabele wedstrijd die je gespeeld hebt en waarom?
Dat is zeker de uitwedstrijd tegen Barendrecht toen ik nog bij G.V.V.V. speelde. We wisten een achterstand van twee doelpunten (2-0) om te buigen naar een 2-3 overwinning. De laatste treffer viel in de 97ste minuut. Door dit resultaat wisten we alsnog een beslissingswedstrijd af te dwingen tegen Spakenburg in het stadion van FC Volendam. De vreugde was toen echt intens. Helaas ging de wedstrijd tegen Spakenburg verloren, maar de manier waarop wij toen dat seizoen de tegenstanders weg wisten te spelen met mooi voetbal, dat koester ik nog steeds.


Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer was dat?
Dat is zonder twijfel Oussama Assaidi in mijn tijd bij De Graafschap tegen Almere City FC. Een seizoen later werd hij mijn teamgenoot bij De Graafschap. Hij had echt een ongekende techniek waar ik echt van onder de indruk was. Tijdens trainingen liet hij spelers soms gewoon omvallen, later speelde hij nog bij Liverpool.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Dat is toch wel mijn debuut in de Eredivisie uit bij FC Twente met De Graafschap in de Grolsch Veste. Dat was destijds onder trainer Henk van Stee. Ik weet nog dat hij tijdens de wedstrijd opeens mijn naam riep en ik direct daarna mijn hoofd stootte tegen de dug out. Reinier Robbemond en Jordy Buijs gingen helemaal stuk van het lachen.

Wat is het dieptepunt in je carrière tot dusverre?
De dieptepunten zijn mijn twee knieblessures. De revalidatie duurt zo lang en is mentaal heel erg zwaar.

Hoe ziet je wedstrijddag eruit voor je naar de club gaat?
Mijn dag voor de wedstrijd ziet er als volgt uit. Als ik wakker word ga ik lekker op de bank hangen meestal kijk ik dan nog even Veronica Inside terug. Vervolgens ga ik uitgebreid douchen met harde muziek aan en opladen voor de wedstrijd die middag.

Bijgeloof?
Ja, sinds mijn knieblessure heb ik altijd tape om mijn knie als ik speel. Dit met het geloof dat dit de knie versterkt.

Favoriete scheidsrechter?
Dat is een lastige vraag. Ik heb geen verstand van scheidsrechters, maar als ik er dan toch één uit moet kiezen is dat Derya Serik. Niet om zijn kwaliteiten want zoals gezegd heb ik daar geen verstand van. Ik noem hem puur omdat ik vaak om hem moest lachen omdat hij heel erg emotioneel was als er iets tegen hem gezegd werd. Het was nooit saai als hij een wedstrijd van ons floot.

Wie is de beste trainer waar je onder getraind hebt in je carrière?
De beste trainer pff dat is een moeilijke, ik kan daar geen keuze in maken. Ik heb het geluk gehad om met veel goede trainers te mogen werken en nog mag werken. Ieder heeft zo zijn min- en pluspunten. Maar wat is de beste trainer? Ik vind dat je ook moet kijken welk materiaal de trainer ter beschikking heeft. Dat is nog al wel is verschillend geweest in mij periode als voetballer.

Wat is het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Dat was toch wel de hete balsem in een boxershort doen van een ploeggenoot. Die voelde het dan pas echt branden als hij op weg naar huis was met zijn auto, dat was prachtig!

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Absoluut de mix box borrelhapjes in de frituur, dan natuurlijk wel die van 24 stuks ! De vlammetjes zijn dan voor Niels Willemse, keeper van DHSC.

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Nederlandstalig en mijn voorkeur gaat dan uit naar Andre Hazes senior.

Wat was je slechtste vak op school?
Wiskunde.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Marbella is mij zeker goed bevallen op trainingskamp.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Uit wedstrijden bij De Treffers bevallen mij eigenlijk altijd wel. Het is altijd een mooie avondwedstrijd. Ik heb er weinig slechte wedstrijden gespeeld en heb er volgens mij nog nooit een wedstrijd verloren.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD