vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOp De Man Af | Remon de Vlieger (G.O.E.S): ,,Het zou mij...

Op De Man Af | Remon de Vlieger (G.O.E.S): ,,Het zou mij verbazen als Veenstra over enkele jaren geen trainer is van een profclub”


Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de vragen van Voetbal247.nl voor. In deze aflevering komt Remon de Vlieger, middenvelder van G.O.E.S aan het woord.

Naam:
Remon de Vlieger

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
VV R.C.S. , JVOZ, GPC Vlissingen, VV Kloetinge en vv G.O.E.S.

Favoriete positie:
Centrale middenvelder (8) 

Wat doe je naast het voetbal?
Naast het voetbal werk ik als schadebehandelaar bij ZLM Verzekeringen in Goes. Hiernaast heb ik nog een eigen onderneming, genaamd Sportpoint Teamwear. Hierin faciliteren wij kleding en/of materialen aan sportverenigingen en bedrijven.  

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Als het mooi weer is genieten op het strand aan de Zeeuwse kust

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom
Dat was de halve finale van de districtsbeker: VV G.O.E.S. – Cluzona (seizoen 2017/2018). Dit was een wedstrijd waarin wij tegen een lager geklasseerde tegenstander speelden. De druk om te moeten winnen was daarom dus ook hoog.  Daarnaast kwamen wij 0-1 achter. De wedstrijd leefde enorm bij ons en het was een mooie entourage. Er waren veel supporters van de tegenstander op de been.  Zelf kregen wij enorm veel kansen, maar wij konden maar niet tot scoren komen. In de laatste tien minuten scoorden we de 1-1. Pas in de reguliere blessure tijd (minuut 90+1) scoorden wij de 2-1 en in minuut (90+3) de 3-1. Hierdoor bereikten wij de finale.

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?Ik heb tegen veel goede voetballers mogen spelen. Als ik een speler mag uitlichten maakte Vincent Janssen tijdens een wedstrijd veel indruk op mij. Met het Zeeuws-elftal speelde wij in 2013 een wedstrijd tegen Feyenoord A1. Vooral zijn kracht en doelgerichtheid vielen mij op. Ik kon destijds dan ook niet begrijpen waarom hij na dat seizoen van Feyenoord mocht vertrekken. Mooi om te zien dat hij dan enkele seizoenen later topscoorder werd van de Eredivisie en een transfer afdwong naar Tottenham Hotspur.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
– Promotie met VV G.O.E.S. van de Hoofdklasse naar de Derde Divsie (seizoen 2017/2018).
– Winnen met VV. G.O.E.S van de Districtsbeker (seizoen 2017/2018).

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Uitschakeling nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Had graag als voetballer op dat niveau willen spelen. 

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
Na te zijn wakker geworden vind ik het fijn om op het gemakje te gaan douchen en aan te kleden. Vervolgens kijk ik meestal tijdens mijn ontbijt op YouTube wat filmpjes wat gerelateerd is aan voetbal.

Bijgeloof?
Geen.

Favoriete scheidsrechter:
Zelf heb ik niet direct een favoriete scheidsrechter. Ik vond het wel leuk/bijzonder om te zien toen wij voor het eerst tijdens de wedstrijd een vrouwelijke scheidsrechter hadden. Shona Shukrula floot toen de wedstrijd en dat deed ze prima.  

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
Lastige keuze. Ik heb met meerdere trainers een goede band en prima kunnen werken. Als ik een keus moet maken, dan kies ik voor Rogier Veenstra (huidige trainer ASWH). Zijn manier van werken heeft veel indruk op mij gemaakt. Hij kon prima tussen de groep staan, maar ook erboven als dit moest. Daarbij is hij een erg bevlogen en een ambitieuze trainer. Een mooi voorbeeld hiervan is dat hij soms voor een analyse van een tegenstander naar diverse oefenwedstrijden ging kijken van het betreffende team. Hierdoor zat hij voor een analyse van een tegenstander soms wel minimaal twee uur heen en twee uur terug in de auto. Mooi om te zien dat hij het afgelopen (korte) seizoen zo goed presteerde met ASWH in de Tweede Divisie. Het zou mij verbazen als hij over enkele jaren geen (hoofd) trainer is van een profclub. 

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Dat was dat een teamgenoot tijger balsem smeerde op de boxershort van een andere teamgenoot. Hier hebben wij veel om kunnen lachen.   

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Ben & Jerry’s ijs

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Zelf luister ik veel verschillende soorten muziek. Dit kan variëren tussen R&B, House, Hiphop en Popmuziek 

Wat was je slechtste vak op school?
Frans. Dit heb ik dan ook snel laten vallen 😉

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Wij zijn met VV G.O.E.S. een weekend weg geweest naar Valencia. Dat was mij heel goed bevallen. Dus dat is zeker nog voor herhaling vatbaar en een aanrader.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
De derby VC Vlissingen – VV G.O.E.S.  Het hoofdveld van VC Vlissingen heeft de kenmerken van een ‘mini-stadion’. Wat opvalt zijn vooral de grote lichtmasten rondom het veld. Wij speelden de wedstrijd in de avond voor veel publiek, dus dit had wel een unieke sfeer. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD