dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlUitgelichtOp De Man AfOp De Man Af | Paul van der Helm (Quick Boys): 'Bij...

Op De Man Af | Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met een nieuwe rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 5 komt Quick Boys-doelman Paul van der Helm aan het woord.

Naam:
Paul van der Helm

Clubs waarvoor je hebt gespeeld?
,,Ik ben begonnen bij de club uit het dorp waar ik ben grootgebracht; VELO uit Wateringen. Van daar uit ben ik in de jeugdopleiding van FC Utrecht terecht gekomen. Via FC Eindhoven ben ik in Belgie terecht gekomen, eerst bij Lierse SK, een club iets ten oosten van Antwerpen. Daarna kwam ik bij Berchem Sport in Antwerpen terecht. Daarna heb ik nog bij Fortuna Sittard gespeeld voor ik in het top amateurvoetbal in Nederland terecht kwam. Eerst bij HBS in Den Haag en de laatste jaren bij Quick Boys.”

Positie in het team:
,,Keeper.”

Wat doe je in het dagelijks leven als werk?
,,Ik ben inkoper bij Gakon Kasbouw.”

Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?
,,Als het mooi weer is wil ik graag op mijn gemak buiten zijn. Een mooi ontbijtje of een heerlijk diner in de buitenlucht dat spreekt mij wel aan. Bij slecht weer vind ik relaxen op de bank en een beetje TV kijken ook prima.”

Meest memorabele wedstrijd die je ooit hebt gespeeld?
,,Dat is lastig, want ik heb er drie die daar voor in aanmerking komen. Dat is ten eerste de derby op de Krom die we 0-0 gelijk speelden. Het was nog niet eens zozeer de wedstrijd, maar wat er omheen gebeurde. Er mocht geen publiek van ons mee, maar de supporters verzorgden toen een prachtige begeleiding op de boulevard met veel vuurwerk. Ook de bekerwedstrijd die wij verloren van Katwijk was een prachtige happening. En de derde wedstrijd die me direct te binnen schiet is de derby HBS – Quick uit ik denk 2017. Het werd 1-3 voor 4500 toeschouwers in de stromende regen op een zaterdagavond. Ook dat was een enorme happening.”

Wie is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld?
,,Ik heb tegen bijvoorbeeld Hakim Ziyech en Memphis Depay gespeeld, maar Davy Klaassen was tegen mij de beste. Hoe hij het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar hij scoorde gewoon elke keer als ik tegen hem speelde.”

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusver?
,,Dat waren eigenlijk vooral het tekenen van contracten bij BVO’s. Dat moment bij FC Utrecht bijvoorbeeld vergeet ik nooit meer.”

Wat is het dieptepunt in je carrière tot dusver?
,,Dat was mijn debuut voor Fortuna Sittard, eind 2016. We speelden thuis tegen FC Den Bosch. We kregen met 0-4 een kansloze nederlaag te slikken.”

Hoe ziet de wedstrijddag er voor je uit voor je naar de club gaat?
,,Ik sta om ongeveer 9.00 uur op, bak een paar broodjes af, bak of kook een eitje en ga met dat ontbijtje op de bank een beetje sport op TV kijken. Meestal zie ik dan het voetbal van de vrijdagavond daarvoor.”

Bijgeloof?
,,Nee hoor, doe ik niet aan, op geen enkele manier.”

Favoriete scheidsrechter?
,,Sander de Brito Roque. Die voelt het spelletje goed aan en gedraagt zich ontspannen.”

Hoe ziet een busreis er uit na een gewonnen uitwedstrijd?
,,Dat zal bij veel clubs wel hetzelfde zijn denk ik. Lekker harde Nederlandstalige muziek, een drankje en een gezellige drukte onderling.”

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor dat je in de kleedkamer meemaakte?
,,Het was niet zozeer in de kleedkamer, maar buiten. Wel echte voetbalhumor. Bij FC Utrecht hebben we ooit de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt terwijl hij aan het trainen was. En er zelfs nog een mooie loper aan toegevoegd. Die jongen schrok zich een ongeluk toen hij naar zijn auto wilde lopen.”

Wat is je guilty pleasure qua eten?
,,Een lekkere volle bak kapsalon. Heerlijk!”

Welke muziek staat er het vaakst bij je aan?
,,Dat is best divers. Het gaat van Nederlandstalig tot hardstyle.”

Wat was je slechtste vak op school?
(Na enig twijfelen) ,,De Franse taal. De pest met die Fransen is ook dat ze altijd weigeren een andere taal dan de Franse te spreken.”

Als je een voetbalweekend met je vrienden weg zou kunnen waar zou je dan heen gaan?
,,Ik denk Londen, ook omdat er in Londen van alles te doen is. Ik zou ook wel graag Liverpool eens zien spelen. Dus zou bijvoorbeeld Chelsea – Liverpool in dat weekend moeten zitten.”

Op welk sportpark of in welk stadion speelde je altijd het liefst?
,,Er is maar één mooi sportpark en dat is Nieuw Zuid!”

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland willen?
,,Dat is Emma Heesters, de zangeres die onder meer bij ‘Beste Zangers’ te zien was. Ze heeft iets met Wesley Hoedt, maar die moet dan maar een weekend wat anders gaan doen.

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:
#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD