maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsNoordwijkOp De Man Af | Nick van Staveren (vv Noordwijk): 'Daar zou...

Op De Man Af | Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met een nieuwe rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor.

Afgelopen seizoen was hij goed voor 13 doelpunten en 7 assists. Dit seizoen heeft hij wegens een knieblessure nog geen minuut gespeeld. Nick van Staveren, spits van VV Noordwijk, heeft dan ook een bewogen jaar. In deze rubriek ‘Op de man af’ zoekt Voetbal247 Van Staveren ‘virtueel’ op.

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
„Ik ben als kleine jongen begonnen bij SV Hillegom. Toen ik ongeveer 10 jaar oud was, heb ik meegedaan aan de talentendagen bij Feyenoord. Uiteindelijk kwam ik bij de laatste 32 jongens terecht, maar daar hield de droom voor mij op. Ik ben toen weer met mijn vrienden gaan voetballen bij Hillegom, totdat ik op mijn 21ste gevraagd werd door Noordwijk. Inmiddels ben ik aan mijn 4de seizoen bezig en ik heb het nog steeds hartstikke naar mijn zin.”

Favoriete positie:
„Dat is een makkelijke. Ik ben natuurlijk spits en dat is eigenlijk altijd mijn favoriete positie geweest. Afgelopen seizoen heeft de trainer mij, vanwege de lage bezetting, ook vaak op rechtsbuiten gezet. Dat pakte goed uit, maar mijn voorkeur ligt in de punt.”

Wat doe je naast het voetbal?
„Ik ben als expediteur export werkzaam bij Share Logistics. Wij zijn verantwoordelijk voor het internationale transport van bestellingen tussen bedrijven en klanten. Wij vervoeren wereldwijd, dus dat loopt van China tot Zuid-Afrika, naar de wens van de klant.”

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
„Op een vrije dag doe ik het liefst niet zoveel. Ik vind het belangrijk om regelmatig mijn vrienden te zien of gezellig naar de stad te gaan met mijn vriendin. Vaak ga ik ergens wat drinken of een hapje eten, maar ik vind het ook lekker om gewoon thuis op de bank te zitten. En als ik op vakantie ben? Dan lig ik het liefst in een all-inclusive resort in Spanje of Turkije op een bedje met een boek en een biertje. Enige nadeel is wel dat ik dan 10 kilo te zwaar terugkom en dat er weer af moet lopen.”

„Jong Sparta tikte ons van het kastje naar de muur”

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
„Dat was met Hillegom tegen SV TOGB. We speelden tegen hen de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1ste klasse. 20 minuten voor tijd stonden we nog 1-3 achter, maar we wisten, mede door mijn gelijkmaker, er een verlenging uit te slepen. Uiteindelijk wonnen we die wedstrijd met 5-3. Het was de eerste keer in de clubhistorie dat het 1ste elftal promoveerde naar de 1ste klasse. De wedstrijd was op neutraal terrein, maar er waren denk ik wel 3500 Hillegommers naar die wedstrijd gekomen en dat werd uiteindelijk een prachtig volksfeest. De sfeer rondom die finale was echt een unieke ervaring.”

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
„Ik zou niet direct een specifieke tegenstander kunnen noemen. Ik kan me wel een wedstrijd herinneren met Noordwijk tegen Jong Sparta. We speelden in Het Kasteel en stonden na 30 minuten met 4-0 achter. Die gasten tikten ons van het kastje naar de muur.”

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
„Persoonlijk gezien was vorig seizoen mijn sportieve hoogtepunt tot nu toe. Ik heb in de Tweede Divisie ieder duel gespeeld en werd met 13 doelpunten uiteindelijk ook clubtopscorer. Als ik me dan bedenk dat ik begonnen ben bij Hillegom in de 3de klasse en een aantal jaar later bij Noordwijk een belangrijke rol kan vervullen op het hoogste amateurniveau. Dat geeft mij een behoorlijk trots gevoel.”

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
„Dat is op dit moment. Ik sta al 5 maanden aan de kant met een knieblessure. Ik word er gek van om continu langs de kant toe te moeten kijken. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk hersteld ben, zodat ik weer een aandeel kan hebben in de prestaties van het team.”

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
„Op een wedstrijddag heb ik wel mijn vaste ochtendrituelen. De wekker staat altijd op half 10. Dan ga ik mijn bed uit en neem ik standaard een bakje koffie en bak ik een eitje voor mezelf. Vervolgens ga ik douchen en vaak ik ga daarna alvast naar de club om bij het 2de te kijken. Als ik thuis zou blijven dan word ik gespannen, dus het liefst ga ik gewoon lekker voetbal kijken en dan werken we langzaamaan toe naar de wedstrijd.”

Bijgeloof?
„Jazeker, voor iedere wedstrijd doe ik hetzelfde. Eerst trek ik mijn rechterschoen aan, dan mijn linkerschoen en zo doe ik dat ook met mijn scheenbeschermers. Voordat ik het veld op ga, neem ik nog twee Dextro’s en dan ben ik klaar voor de wedstrijd.”

Favoriete scheidsrechter:
„Een scheidsrechter die ik altijd wel hoog heb zitten is Sander de Brito Roque. Hij voelt, naar mijn mening, het spel goed aan en is ook wel in voor een dolletje op het veld. Over en weer maken we elkaar wel eens belachelijk en ik vind het leuk als dat ook gewoon kan.”

Hoe ziet een busreis na een gewonnen uitwedstrijd er meestal uit?
„Daar kan ik op basis van dit seizoen nog niet zoveel over zeggen, haha. Maar als we winnen dan drinken we een biertje in de bus, spelen we een spelletje en dan kan het behoorlijk gezellig worden.”

„Met Sylvie Meis zou ik wel een beschuitje willen eten.”

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
„Er wordt genoeg gelachen in de kleedkamer, maar ik kan niet direct iets bijzonders bedenken. Vaak komt het gewoon neer op flauwe, kinderachtige grappen om elkaar een beetje uit de tent te lokken.”

Wat is je guilty pleasure qua eten?
„Mensen gaan me waarschijnlijk voor gek verklaren, maar wat eten betreft ben ik een echte Hollander. Je maakt mij enorm blij met spinazie met cordon bleu en een eitje. Al dat buitenlandse eten hoeft niet van mij. Ik eet het liefst Hollandse pot.”

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
„In de kleedkamer wordt er vaak hiphop gedraaid, maar daar ben ik zelf niet zo’n fan van. Ik houd zelf vooral van Nederlandstalige muziek. Vlak voor de wedstrijd vind ik house altijd wel goed, omdat daar iets meer tempo in zit.”

Wat was je slechtste vak op school?
„Biologie. Leren over planten en dieren, dat vond ik echt helemaal niks. School was sowieso niet helemaal mijn ding, dus ik ben na het behalen van mijn vmbo-diploma al snel gaan werken.”

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
„Voor een goed voetbalweekend zou ik naar Londen gaan. Een prachtige voetbalstad met clubs als Chelsea, Arsenal en Tottenham. Ik zou graag wel een keer die kant op willen om voetbal op dat niveau met eigen ogen te bekijken.”

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
„De mooie wedstrijden in het seizoen zijn wel bij Katwijk en Quick Boys. De hoeveelheid mensen die daar op de wedstrijd af komen en de orkaan aan geluid die dat met zich mee brengt. Daar doe je het wel voor als voetballer.”

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
„Een vrouw als Sylvie Meis of Nikkie Plessen zou wel met mij mee mogen naar een onbewoond eiland. Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD