maandag, april 12, 2021
Home Derde Divisie Derde Divisie Zondag Op De Man Af: Maikel van Kesteren: 'Mijn tien jeugdinterlands voor Oranje...

Op De Man Af: Maikel van Kesteren: ‘Mijn tien jeugdinterlands voor Oranje en de titel met Groene Ster waren hoogtepunten’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 23 komt Groene Ster-aanvoerder Maikel van Kesteren aan het woord.

- Advertentie -

Naam:
Maikel van Kesteren

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
BSV Limburgia (van 5 tot 9 jaar)
Roda JC (van 9 jaar tot 20 jaar)
Groene Ster (20 jaar tot 33 jaar)

Favoriete positie:
Als ik moet kiezen dan zou ik zeggen de 10 positie (aanvallende middenvelder). Maar heb geen voorkeur voor een bepaalde positie. Ik heb regelmatig op veel verschillende posities op het middenveld, maar ook als aanvaller gespeeld.

Wat doe je naast het voetbal?
Ik ben jurist/toegevoegd gerechtsdeurwaarder.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Mijn beperkte vrije tijd besteed ik vooral met mijn gezin. Ik heb twee kinderen. Sophie wordt bijna zes jaar en Vik is drie jaar. Aan het einde van een vrije dag vind ik het leuk om te gaan uiteten. Op de bank een voetbalwedstrijd of een serie kijken is ook altijd een goede invulling van de vrije tijd. Daarnaast houd ik er ook van om vrienden naar een voetbalwedstrijd in binnen- of buitenland te gaan of een reis te maken naar een leuke stad.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Dat was Groene Ster – VVV Venlo in 2019 voor de KNVB beker. Deze wedstrijd ligt ook nog vers in het geheugen. We schakelden in deze Limburgse derby een eredivisie ploeg uit, voor ons thuispubliek van ruim 3000 mensen. Ik scoorde zelf vlak voor tijd de 2-1, waarna de wedstrijd in de laatste minuut alsnog in 2-2 eindigde. Na een spannende verlenging en strafschoppenserie, trokken wij aan het langste eind met een enorme ontlading en een veldbestorming van het publiek tot gevolg. Het was een wedstrijd met alles op en aan. Veel kansen voor beide ploegen, vier doelpunten, verlenging, strafschoppen, veel publiek en een geweldig sfeer. Hierna lootten wij AZ uit, de ploeg die op dat moment eerste stond in de Eredivisie. Dat was uiteraard ook een mooie ervaring. We hielden AZ een uur op 0-0, waarna we uiteindelijk met 3-0 verloren.

 

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen gespeeld hebt en wanneer?
In de jeugd van Roda JC was dat het jeugdteam van PSV met daarin Ibrahim Afellay. We verloren met 0-9 en Afellay scoorde een aantal doelpunten. Bij de senioren zal de beste tegenstander, ondanks de relatief kleine nederlaag met Groene Ster, toch AZ zijn geweest.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Dit zijn o.a. de tien jeugdinterlands die ik met Nederlands Elftal onder 16 en onder 17 jaar heb mogen spelen. Ik speelde in het team met Eljero Elia (Nederlands Elftal, kampioen met Feyenoord en nu FC Utrecht), Dirk Marcellis (PSV, PEC Zwolle), Evander Sno (Ajax), Jordens Peeters huidige aanvoerder Willem II). Deze buitenlandse reisjes met Oranje waren bijzondere ervaringen.

Toch denk ik dat het echte hoogtepunt het kampioenschap met Groene Ster in de Hoofdklasse in 2018 was. Wij waren dat seizoen vooraf geen titelkandidaat. Des te mooier voelde het onverwachte kampioenschap. Bovendien is een kampioenschap een prestatie waarvoor je het hele seizoen goed moet presteren. Met daarnaast de bekerwinst konden we ons geen beter seizoen wensen.  De hierboven genoemde bekerwinst tegen VVV en de andere officiële bekerwedstrijden tegen Heerenveen en AZ van de laatste twee seizoenen, zullen ook altijd mooie herinneringen blijven. Met Groene Ster ben ik twee keer kampioen geworden (Eerste Klasse en Hoofdklasse) en daarnaast hebben we in die tijd twee keer de beker gewonnen. Deze vier hoofdprijzen zijn naast de bekersuccessen, allemaal wel min of meer hoogtepunten.

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Ik ben gelukkig nog nooit ernstig geblesseerd geraakt en we zijn met Groene Ster ook nooit gedegradeerd. Ik denk dus dat ik niet van een sportief dieptepunt kan spreken. Wellicht is het meest jammer, dat ik bij Roda JC nooit ben doorgebroken als profvoetballer. Ik was simpelweg niet goed genoeg voor de Eredivisie.

Hoe ziet je wedstrijddag eruit voor je naar de club gaat?
Niks bijzonders. Op het gemak ontbijten met het gezin en nog even tijd besteden met mijn kinderen. Ook kijk ik regelmatig nog naar de samenvattingen van de tweede divisie op zondagochtend of naar de voorbeschouwing van een leuke wedstrijd uit de Eredivisie.  Als we een verre uitwedstrijd hebben, en die hebben we bijna altijd, dan zitten we al vroeg in de bus.

Bijgeloof?
Nee, maar ik ben wel iemand  met vaste gewoontes. Ik eet bijvoorbeeld iedere avond/ochtend voor een wedstrijd pasta. Ook bezoek ik iedere week mijn fysiotherapeut Ben Wijkel. Hij heeft er mede voor gezorgd dat ik al die jaren blessurevrij ben gebleven. Natuurlijk komt hier ook een stuk geluk bij kijken, maar een goede voorbereiding en verzorging is denk ik wel belangrijk.

Favoriete scheidsrechter:
Ik heb geen scheidsrechter die er voor mij echt uitspringt. Ik moet wel zeggen dat ik het niveau van de scheidsrechters in de derde divisie goed vind. Ik merk duidelijk het verschil met het niveau van de scheidsrechters in de hoofdklasse. Ik ken ook niet alle scheidsrechters bij naam. Ik houd van scheidsrechters die veel laten doorspelen. Een scheidsrechter die openstaat voor een opmerkingen over en weer tijdens de wedstrijd, vind ik ook altijd prettig.

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
Ik heb, mede gezien mijn leeftijd, veel trainers meegemaakt. Ik denk dat iedere trainer sterke en minder sterke kanten heeft. Van iedere trainer pikte ik wel iets op, waar ik mijn voordeel mee kon doen. Onze huidige trainer Maurice Verbunt heeft al een aantal hoofdprijzen gewonnen. Deze herhaalde successen zijn geen toeval en om dit te bereiken moet je bepaalde kwaliteiten bezitten. De trainer weet als geen ander een hecht team te smeden, dat voor elkaar door het vuur gaat. De trainer is een echte motivator en hij bereidt het team iedere week optimaal voor op de komende tegenstander. Het is fijn dat de trainer ook veel in samenspraak doet en mij als speler ook regelmatig om mijn mening vraagt op tactisch vlak. Het is motiverend om te zien dat daar dan ook regelmatig iets mee gedaan wordt. De trainer geeft hiermee de spelers het gevoel dat we het met z’n allen doen, zowel binnen als buiten het veld.

Daarnaast vind ik Remo Gielkens (trainer van tweede klasser Sportclub 25) een hele goede trainer. Ik denk dat hij het ver kan gaan schoppen als trainer. Remo was assistent-trainer bij ons, In het jaar dat wij kampioen werden met Groene Ster in de Hoofdklasse in het jaar 2018. Ik heb verschillende dingen van hem opgestoken, onder andere met betrekking tot het positie kiezen in verschillende fases (opbouw, eindfase) van het spel. Ik heb hierdoor ook op latere leeftijd nog meer rendement uit mn spel kunnen halen en ben als middenvelder mede dankzij zijn tips meer gaan scoren. Remo heeft de kwaliteiten en ook zeker de drive om op korte termijn in de top van het amateurvoetbal werkzaam te zijn.

Onze huidige assistent-trainers Jorrit Ritzen en Diego Jongen vind ik trainers die met veel uitstraling voor de groep staan. Beiden hebben zelf op prof niveau gevoetbald en ook in de top van het amateurvoetbal alles meegemaakt. Ze weten je als speler altijd wel op een bepaalde manier te motiveren. Ze zijn in staat om met een tactische tip/omzetting invloed te hebben op het resultaat van een wedstrijd.


Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Gedurende al die jaren is te veel voorgevallen om uit te kiezen. We hebben bij Groene Ster al jaren een erg gezellig/leuk team, waarin regelmatig gekke dingen gebeuren.

Wat is je ‘guilty pleasure’ qua eten?
Pizza, romige vissoep, friet satésaus.

Welke muziek staat het meest bij je aan?
Voor de muziek in de kleedkamer ben ik in ieder geval inmiddels te oud volgens mij Pfff.

Wat was je slechtste vak op school?
Ik denk Wiskunde. Wel erg lang geleden 🙂 

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heen gaan?
Ik zou in verband met (de oude, niet de huidige) Messi, het weer en de stad al snel voor Barcelona kiezen. Ook vind ik Frenkie de Jong een goede speler. Ik heb een aantal jaar geleden de wedstrijd Barcelona – Juventus in de kwartfinale van de Champions League bezocht. Een weekend Madrid is ook goed bevallen. Het stadion van Real Madrid is prachtig Ik was twee jaar geleden aanwezig bij de wedstrijd Real Madrid – Ajax (1-4). Een geweldige ervaring, zeker gezien de uitslag. Ik zou dan nu een keer gaan voor een wedstrijd in Engeland, vanwege de sfeer in de stadions.

Op welk sportpark of in welk stadion speelde je het liefst?
Het liefst speel ik thuis op ons eigen sportpark. De meeste uitwedstrijden heb ik de laatste 14 seizoenen gespeeld bij VV Gemert (competitie en beker) denk ik. Gemert heeft een prachtig hoofdveld/complex. Helaas hebben wij uit vaak van Gemert verloren. Gelukkig zijn de resultaten thuis tegen Gemert een stuk beter. Verder heb ik geen voorkeur voor een sportpark. Het stadion van AZ was natuurlijk het mooiste stadion waar ik voor een officiële wedstrijd in heb gespeeld. Ik heb met Nederlands Elftal onder 16 gespeeld in het Stadium of Light van Sunderland voor een interland tegen Spanje. Dit was een prachtig stadion met de beste grasmat waarop ik ooit op heb gespeeld. We speelden daar voor de opening van dit stadion.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
Margot Robbie (Australische actrice, The Wolf of Wallstreet, Once upon a time in Hollywood etc.)

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger
#15 Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…
#16 David Almeida (IFC): ‘De nieuwe schoenen waarmee ik een eigen goal maakte heb ik direct weggegooid
#17 Luuk Hultermans (Dongen): ‘Toen al kon je zien dat Hakim Ziyech een hele grote ging worden
#18 Niek te Veluwe (AZSV): ‘Het veld dat daar lag heb ik nergens anders zo goed gezien
#19 Gautam Kalpoe (Scheveningen): ‘Ik vormde een middenveld met Clarence Seedorf en Edgar Davids
#20 Tom Duindam (FC Lisse): ‘Willem van Zuilen was lyrisch over mijn goal in de kampioenswedstrijd
#21 Bram Eltink (OSS’20): ‘Het hoogtepunt van mijn carrière had vorig seizoen moeten gebeuren
#22 Matthieu van den Assem (VVSB): ‘TEC-trainer Vink heeft mij het plezier in het spelletje weer teruggegeven

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..