maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseOp De Man Af | Leroy Resodihardjo (Smitshoek): 'Hij heeft wel 6x...

Op De Man Af | Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 9 komt Smitshoek-controleur Leroy Resodihardjo aan het woord.

Naam:
Leroy Resodihardjo

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
DSO Zoetermeer, SVV Scheveningen, ADO Den Haag, Almere City FC en Smitshoek

Favoriete positie:
Verdedigde middenvelder (6)

Wat doe je naast voetbal?
Ik ben mede-eigenaar van Cevetech B.V. te Dordrecht. Een voorraadhoudende groothandel voor professionele technische installateurs. Wij leveren centrale verwarmingsproducten binnen 24 uur in heel Nederland.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Ontbijten met mijn vrouw en dochter (binnenkort zit er aan tafel ook mijn zoon bij). In de middag iets actiefs doen samen met mijn gezin. Daarna lekker ‘ouderwets’ thuis avondeten. In de avond, wanneer de kleine op bed ligt, een lekker wijntje met wat hapjes en een goede film kijken.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Mijn allereerste jaar als professionele voetballer mocht ik de allereerste wedstrijd tegen Sparta direct in de basis starten. Zenuwachtig in de kleedkamer hoorde ik het Kasteel vol lopen met supporters. Na 5 min stonden wij met 2-0 achter. Ik dacht nog… wat is dit joh! Uiteindelijk kwamen wij zelfs met 10 man te spelen, maar wonnen wij de wedstrijd met 2-5. Alles zat er in die wedstrijd. Na 80 min heb ik een wissel gevraagd aangezien ik helemaal gesloopt was.

Wie is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en waarom?
Moussa Dembele! Heb wel vaker tegen extreem goede voetballers gespeeld, alleen mijn directe tegenstander Moussa was wel van een bizar niveau. Weet nog na de wedstrijd dat ik ’s avonds in bed lag en ik enorm veel blauwe plekken had. Deze blauwe plekken kwamen gewoon omdat ik duels wilde spelen met Moussa. Hij leek wel een betonnen muur, zo sterk is hij.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Na-competitie met SVV Scheveningen en geschiedenis geschreven met mijn doelpunt in de allerlaatste minuut, waardoor promotie naar de Tweede Divisie behaald werd. Thuis hadden wij 2-0 van TEC Tiel gewonnen. Uit hadden wij niks te vertellen en stonden wij terecht met 0-2 achter. Een ieder was bezig met de verlenging die er zou komen. In de allerlaatste minuut kregen wij een corner. Levi Schwiebbe, mijn maatje, gaf een op maat gegeven bal waardoor ik hem met een halve volley tegen de touwen schoot: 2-1. Promotie!

Wat is het dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Klinkt heel apart, maar kan er echt geen één op noemen. Heb tot dusver altijd bij elke club alleen maar mooie herinneringen meegemaakt. Gelukkig ook nooit grote blessures gehad (even afkloppen)

Hoe ziet de wedstrijddag er uit voor je naar de club gaat?
Deze is wel anders dan vroeger. Vroeger was ik al de dag voor de wedstrijd enorm bezig om mij mentaal en fysiek op te laden. Door dit alles heb ik vroeger ook wel veel gemist (feestjes, verjaardagen, uit eten etc). Nu ik tegen het einde van mijn ‘carrière’ loop weet ik uit ervaring hoe ik het beste door de dag kom. Samengevat: ik sta vroeg op, ga lekker met mijn dochter spelen (door mijn drukke werk pak ik elk uurtje mee wanneer ik vrije tijd heb). Samen ontbijten met mijn gezin en ik vertrek altijd op tijd naar de club.

Bijgeloof?
Nee

Favoriete scheidsrechter?
Nee

Hoe ziet een busreis er uit na een gewonnen uitwedstrijd?
Ik zit vaak redelijk rustig voorin en geniet van mijn team.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Oh dit was zeker in mijn tijd bij ADO. Wat een clowns.. Danny Buijs, Lex Immers, Wesley Verhoek, Levi Schwiebbe, Ricky van den Bergh, noem ze maar op. Op voetbalkamp een geintje uithalen: 1 iemand poepte in het toilet van hun teammaten (in hun kamer): niet doortrekken. Na de training stonk dus heel hun kamer en ze spoelde snel het toilet door. Niet wetende dat 3 andere in hun open vuilnisemmer hadden gepoept waardoor de geur heel de avond bleef hangen. Hij heeft denk ik wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging… helaas haha..

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Indonesisch eten

Welke muziek staat er het vaakst bij je aan?
Nederlandstalige muziek

Wat was je slechtste vak op school?
Geschiedenis

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Liverpool spreekt mij nu enorm aan

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
De Kuip. Ik heb er één keer mogen spelen.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland willen ? (Partner uitgesloten)
Dan met mijn dochter

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:
#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD