zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOp De Man Af | Justin van Groen (Sparta Nijkerk): 'De ontlading...

Op De Man Af | Justin van Groen (Sparta Nijkerk): ‘De ontlading die toen vrijkwam heb ik nog nooit gevoeld’


Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de vragen van Voetbal247.nl voor. In deze aflevering komt Justin van Groen, middenvelder van Sparta Nijkerk aan het woord.

Naam: 
Justin van Groen

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
IJsselmeervogels, SDC Putten, DOVO en Sparta Nijkerk.

Favoriete positie:
Verdedigende middenvelder

Wat doe je naast het voetbal?
Naast het voetbal werk ik bij Alveru als logistiek medewerker en probeer ik al een tijdje mijn studie Leisure & Events Management af te ronden. Verder golf ik graag in mijn vrije tijd.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Allereerst uitslapen, vervolgens lekker ontbijten. Daarna als het mooi weer is gezellig het terras op met mijn vriendin en/of vrienden en in de avond lekker afsluiten met een etentje. 

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Voor mij is dat de wedstrijd uit bij SVZW met Sparta Nijkerk. We streden dat jaar voor het kampioenschap met Excelsior’31. De wedstrijd was tegen het einde van de competitie en winst was nodig om bovenaan te blijven staan in de competitie en dus dichter bij het kampioenschap te komen. In de 88 minuut stonden wij nog met 3-2 achter en uit eindelijk wonnen we de wedstrijd nog met 3-4 door een benutte penalty van mij in de blessuretijd. De ontlading die toen vrijkwam heb ik nog nooit gevoeld. Helaas mocht het uiteindelijk niet baten want het kampioenschap hebben wij helaas niet binnen kunnen halen, maar deze wedstrijd zal mij altijd bij blijven. 

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?Ik ben zo gelukkig geweest dat ik in mijn tijd bij SDC Putten twee mooie wedstrijden tegen Ajax heb mogen spelen. In één van die twee wedstrijden stond ik tegenover Thulani Serero. Die vond ik toen echt een klasse apart. Hij is heel wendbaar, goede techniek en een belachelijk goede eerste aanname. Dit is denk ik wel de beste directe tegenstander waar ik ooit tegenover stond.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Ik heb in het begin van mijn carrière kampioenschappen meegemaakt met IJsselmeervogels en dat was bijzonder om mee te maken als jonge jongen, alleen had ik daar totaal geen inbreng. Voor mij is de promotie met Sparta Nijkerk daarom meer een hoogtepunt. Wij verspeelde dat jaar het kampioenschap op de laatste speeldag en doormiddel van de nacompetitie (waarin wij alle wedstrijden winnend afsloten) promoveerden wij alsnog naar de Derde Divisie. Hier was mijn inbreng groter en dus hecht ik daar meer waarde aan. 

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Dieptepunt is toch het mislopen van de kampioenschappen met Sparta Nijkerk. Zoals ik eerder al zei hebben wij een kampioenschap verspeeld op de laatste speeldag wat heel pijnlijk was. Ook het afgebroken corona seizoen van vorig jaar is een dieptepunt. Wij stonden bovenaan met ongeveer 10 punten voorsprong. Ik ben ervan overtuigd dat wij kampioen waren geworden als het seizoen normaal kon worden uitgespeeld. Helaas mochten wij ondanks dat driekwart van de competitie was gespeeld ook niet promoveren. Zoals je merkt zit dit mij nog steeds dwars. 

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
Rustig wakker worden en ontbijten, meestal even Veronica Inside van de vrijdagavond terugkijken. Daarna lekker douchen en klaarmaken voor de wedstrijd. Meestal ga ik wel op tijd naar de club ik haat het om me te haasten namelijk.

Bijgeloof?
Ja ik stap altijd eerst met mijn linkerbeen het veld op voor de wedstrijd. 

Favoriete scheidsrechter:
Ik heb niet echt een favoriete scheidsrechter als ik eerlijk ben maar als ik er toch één moet kiezen dan is het Shona Shukrula. Allereerst vind ik het tof dat er steeds meer vrouwelijke scheids en grensrechters zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je gewoon normaal met een scheidsrechter kan communiceren tijdens de wedstrijd en dat kan bij haar.

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
Mijn huidige trainer Eric speelziek. Achter elke training zit een idee, het uiteindelijke doel is altijd om ons spel tijdens de wedstrijden te verbeteren. Zijn spelopvatting past ook goed bij hoe ik graag voetbal.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Dat zijn toch de standaard grappen van voetbalschoenen met water vullen en in de vriezer stoppen tot tijgerbalsem in de onderbroek van een teamgenoot smeren. Dit soort grappen zijn altijd een succes.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
McDonald’s

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
R&B en Hiphop 

Wat was je slechtste vak op school?
Frans

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
Ik zou dan lekker naar Spanje gaan. In de winterstop ga je tegenwoordig vaak naar het buitenland om je in een aangename temperatuur voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Daar is ook altijd tijd voor ontspanning en dit zijn vaak waar de leuke verhalen ontstaan. Dat is altijd genieten.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Ik heb niet echt een favoriet sportpark als ik eerlijk ben. Ik vind grote wedstrijden/derby’s het leukst om te spelen. Als ik kijk naar dat soort wedstrijden moet gaan voor uit bij DVS 33 of bij SteDoCo.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
Ik denk dat ik gezellig met wat vrienden zou gaan dan. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD