maandag, 11 december 2023
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOp De Man Af | Jorick Maats (Staphorst): 'Het kampioenschap met Staphorst...

Op De Man Af | Jorick Maats (Staphorst): ‘Het kampioenschap met Staphorst had het sportieve hoogtepunt moeten zijn’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In deze aflevering  komt Jorick Maats, doelverdediger van VV Staphorst aan het woord.

Naam:
Jorick Maats.

Clubs waarvoor je hebt gespeeld?
SV Dalfsen, PEC Zwolle en nu VV Staphorst.

Favoriete positie:
Doelman.

Wat doe je naast het voetbal?
Ik studeer HBO Commerciële Economie op het Windesheim in Zwolle.

Mijn ideale dag bestaat uit?
Uitslapen, Fifa spelen, Netflix kijken en chillen met vrienden.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Tja meest memorabele wedstrijd die ik heb gespeeld vind ik lastig. Een wedstrijd die ik me nog wel goed kan herinneren was mijn debuut in het 1e elftal van SV Dalfsen. Dit was een bekerwedstrijd waarbij ik veel te doen kreeg en mijzelf dus kon bewijzen, en dat heb ik in die wedstrijd gelukkig ook gedaan. Deze wedstrijd was dus ook mijn debuut bij de senioren en omdat ik die wedstrijd lekker keepte blijft me die wedstrijd zeker bij.

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en waarom?
Ik denk dat de beste ploeg waar ik tot nu toe tegen heb gespeeld wel PSV is, dit was PSV onder 19 als ik het goed heb. Dit was nog in mijn tijd bij PEC Zwolle onder 19. Ik dacht dat wij er met 6-0 of 7-0 kansloos afgingen dus ja ik denk dat dat mijn grootste nederlaag was. Dit was zo’n 4/5 jaar geleden denk ik.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot nu toe?
Het kampioenschap met Staphorst had het sportieve hoogtepunt moeten zijn. De kans om dat te halen kregen wij niet omdat de competitie afgelopen seizoen werd stilgelegd vanwege corona.  Daarnaast droomde ik er als kleine jongen van om bij een betaald voetbal organisatie te mogen voetballen, dat is me uiteindelijk gelukt toen ik bij de jeugdopleiding van PEC Zwolle mocht komen. Dus dat zal wellicht een sportief hoogtepunt zijn voor mij. Daarnaast was mijn debuut in de 3e divisie met VV Staphorst ook een sportief hoogtepunt voor mij.

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Mijn dieptepunt in mijn carrière tot dusver is denk ik het afvallen bij PEC Zwolle geweest. Achteraf ben ik blij dat het gebeurd is, anders voetbalde ik hoogstwaarschijnlijk niet bij VV Staphorst en wellicht niet op zo’n mooi niveau. Maar toch was het op het moment zelf wel een klap, helemaal omdat het midden in het seizoen gebeurde net na de winterstop.

Hoe ziet je wedstrijddag eruit voor je naar de club gaat?
Eigenlijk ziet mijn wedstrijddag voor ik naar de club ga er niet zo bijzonder uit. Ik zet op tijd mijn wekker zodat ik rustig de tijd heb, ik doe de presentatie kleren van de club aan, ik ga naar beneden om te ontbijten. Na het ontbijt poets ik mijn tanden en doe ik mijn haar. Daarna zit ik meestal nog rustig even tv te kijken voordat ik naar de club ga. Mijn tas heb ik altijd de avond er voor al ingepakt, zodat ik dat op de dag zelf niet meer hoef te doen.

Bijgeloof?
Ik geloof niet perse in bijgeloof, maar toch doe ik wel bijna altijd eerst mijn linker sokken aan en daarna mijn rechtersokken. Verder heb ik niet echt iets wat bijgeloof is.

Favoriete scheidsrechter?
Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik de scheidsrechters nog niet echt ken. Daarvoor heb ik nog te weinig wedstrijden op dit niveau gespeeld.

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
Uhm ja mijn beste trainer, vind ik ook lastig om te zeggen. Bij SV Dalfsen had ik destijds een goede trainer, die mij uiteindelijk ook het vertrouwen gaf en mij liet debuteren. Daarnaast is mijn huidige trainer ook een uitstekende trainer en hij geeft mij ook het vertrouwen.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Als ik heel eerlijk ben zou ik niet weten wat dat is geweest.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Ik ben gek op spareribs, daarnaast gaat een pizza of een pasta er ook bijna altijd wel in.

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Ik moet zeggen dat ik vrij wel alle muziek wel luister, maar vaak staat gewoon de top 40 aan.

Wat was je slechtste vak op school?
Mijn slechtste vak op school was denk ik wiskunde of duits.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je dan heen gaan?
Ik denk dat ik dan naar Engeland zou gaan, ik denk dat de sfeer en beleving bij Engelse wedstrijden geweldig is om een keer mee te maken.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Ik heb tot nu toe niet echt een voorkeur gehad, je speelt natuurlijk het liefst thuis. Maar qua tegenstander heb ik nog niet echt een voorkeur gehad, al moet ik wel zeggen dat het me als speler van VV Staphorst leuk lijkt om uit bij Genemuiden te spelen. Omdat dit toch gewoon derby is waarbij er net wat meer op het spel staat. En doordat ze je daar als het ware ‘haten’ krijg je toch een adrenaline en motivatie boost wat heerlijk is.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
Ik denk met mijn vrienden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD