maandag, april 12, 2021
Home Competities Derde Divisie Op De Man Af | Joost Habraken (Gemert): 'Ik vind Sander Egmond...

Op De Man Af | Joost Habraken (Gemert): ‘Ik vind Sander Egmond van Blauw Geel ’38 een goede speler’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 26 komt Gemert-middenvelder Joost Habraken aan het woord.

- Advertentie -

Voor Joost Habraken is de cirkel rond. Gestart bij Gemert mocht hij een aantal jaren ruiken en ervaring opdoen in het betaalde voetbal om uiteindelijk weer terug te keren naar de club waar het allemaal begon: Gemert. Daar speelt hij inmiddels al weer de nodige seizoenen zijn partijtje mee bij Derde Divisionist Gemert. Voetbal247.nl had 20 vragen in petto voor hem. Vanuit (noodgedwongen) huis gaf hij de antwoorden.

Naam:
Joost Habraken

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
Gemert, PSV, Helmond Sport en weer terug bij Gemert.

Favoriete positie:
,,Middenvelder, met als voorkeur toch wel controlerende middenvelder.”

Wat doe je naast het voetbal?
,,Ik ben werkzaam op de Marketing afdeling bij Goossens Wonen en Slapen en daarnaast ben ik bezig om mijn UEFA C-diploma te halen als trainer.”

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
,,Uitslapen, rustig ontbijten, de stad in en met wat vrienden gezellig wat drinken”

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
,,De promotiewedstrijd van Gemert in en tegen Staphorst. Thuis hadden we al gewonnen met 2-1 maar in Staphorst moesten we alle zeilen bijzetten. We wonnen uiteindelijk ook deze zware uitwedstrijd met 2-1 en waren Derde Divisionist. Een unicum in de geschiedenis van de club!” (Gemert speelde wel in de Topklasse, HvD)

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
,,Dat zijn er eigenlijk twee. Met Gemert speelden we voor de beker tegen Vitesse waar Marco van Ginkel toen schitterde. Maar ook heb ik tegen Lasse Schöne gespeeld in mijn Helmond Sport periode, beiden toppers! In onze eigen competitie vind ik Sander Egmond van Blauw Geel ’38 een goede speler”.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
,,Mijn debuut maken in het betaalde voetbal; iets waar elke jonge voetballer toch van droomt?”

DUBBELE BEENBREUK MET COMPARTIMENTSSYNDROOM EINDE BETAALD VOETBALCARRIERE…

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
,,Zonder twijfel de dubbele beenbreuk inclusief compartimentsyndroom bij Helmond Sport die mij heel lang buitenspel zette. Tijdens de revalidatie ben ik 8 keer geopereerd. Daarna heb ik mijn contract nog wel uitgediend bij Helmond Sport maar ik kwam toch op verschillende fronten te kort om alsnog te slagen in het betaalde voetbal. Ik ben toen teruggegaan naar mijn oude club Gemert”.

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
,,Ontspannen. Ik kijk eigenlijk standaard de Tafel van Kees (nu Goedemorgen Eredivisie) en zorg dat ik voldoende eet en drink. Verder weinig speciale dingen. Ik woon vlakbij het sportpark dus meestal wandel ik rustig die kant op.”

Bijgeloof?
,,Ik heb niets met bijgeloof.”

Favoriete scheidsrechter?
,,Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde scheidsrechter. Ik ben soms wel een lastige speler die het bloed aardig onder de nagels vandaan kan halen bij een scheidsrechter maar gelukkig heb ik met de meeste een goede klik. Zo lang we elkaar maar respecteren is het goed.”

Van welke trainer heb je het meest geleerd in je voetbalcarrière tot dusverre?
,,Jurgen Streppel uit mijn Helmond Sport periode. Hij zat me weliswaar flink achter mijn vodden maar dat was louter bedoeld om me te doen beseffen dat ik naar het eerste elftal moest en niet te snel tevreden moest zijn. Ook een eerlijke trainer”.

,,En zo bezorgden wij de stoere Jens Leijten buikpijn.”

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
,,Bij Gemert kan Jens Leijten altijd wel stoere verhalen vertellen. Zo kwam hij ook weer eens binnen met een verhaal over een vechtpartij waar hij bij was geweest. Toen hebben Bart van Schijndel en ik een vriend als zijnde de politie hem laten bellen om hem te vragen naar het politiebureau te komen. Met het loot in de schoenen kwam hij daar vervolgens aan het einde van de dag opdagen. Bart en ik stonden hem daar toen op te wachten en te filmen. Nog weken om gelachen. Hij vertelde later heel de dag buikpijn te hebben gehad van de spanning”.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
,,Chips, met als voorkeur paprika”

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
,,Top 40 muziek en Nederlandstalig”

Wat was je slechtste vak op school?
,,Wiskunde”

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
,,Engeland of Spanje. In Engeland heerst de echte voetbalsfeer. Ik ben ooit bij Fulham geweest in hun oude stadion, helemaal top maar ik zou Messi bij Barcelona nog wel eens aan het werk willen zien.”

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
,,UDI’19 in Uden, maar dat heeft te maken met het verleden. De wedstrijden tussen UDI en Gemert waren echte toppers met (in de hoogtijdagen) enkele duizenden toeschouwers langs de lijn. Mooi complex, prima veld en optimale voetbalsfeer. Jammer dat UDI het voorlopig moet doen met een ondergeschikte rol in de Hoofdklasse”.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
,,Michael Jordan. Ik heb zijn documentaire recentelijk gezien en daarvan genoten. Wat een sportman met een winnaarsmentaliteit. Een voorbeeld voor velen.”

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger
#15 Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…
#16 David Almeida (IFC): ‘De nieuwe schoenen waarmee ik een eigen goal maakte heb ik direct weggegooid
#17 Luuk Hultermans (Dongen): ‘Toen al kon je zien dat Hakim Ziyech een hele grote ging worden
#18 Niek te Veluwe (AZSV): ‘Het veld dat daar lag heb ik nergens anders zo goed gezien
#19 Gautam Kalpoe (Scheveningen): ‘Ik vormde een middenveld met Clarence Seedorf en Edgar Davids
#20 Tom Duindam (FC Lisse): ‘Willem van Zuilen was lyrisch over mijn goal in de kampioenswedstrijd
#21 Bram Eltink (OSS’20): ‘Het hoogtepunt van mijn carrière had vorig seizoen moeten gebeuren
#22 Matthieu van den Assem (VVSB): ‘TEC-trainer Vink heeft mij het plezier in het spelletje weer teruggegeven
#23 Maikel van Kesteren: ‘Mijn tien jeugdinterlands voor Oranje en de titel met Groene Ster waren hoogtepunten
#24 Swen Verswijveren (DEM): ‘Plotseling stonden we allemaal verkleed als vrouw, compleet met rokje en pruik, op het trainingsveld
#25 Jeffrey Jongeneelen: ‘De ergste soort muziek hoor ik als Marc Magan de ruimte krijgt’

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..