dinsdag, april 13, 2021
Home Competities Derde Divisie Op De Man Af | Jeffrey Snijders (VVOG) : 'De meeste scheidsrechters...

Op De Man Af | Jeffrey Snijders (VVOG) : ‘De meeste scheidsrechters hebben een hekel aan mij’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 31  komt VVOG-verdediger Jeffrey Snijders aan het woord.

- Advertentie -

Naam:
Jeffrey Snijders

Clubs waarvoor je hebt gespeeld
Ik ben begonnen in Amersfoort bij KVVA, een jaar later ging ik naar de club van mijn vader, vv HVC. Ik heb een jaar stage gelopen bij de jeugdopleiding van Vitesse/AGOVV, maar nadat ik daar afviel kon ik naar IJsselmeervogels. Toen ik daar in de A-jeugd speelde, vertrok ik naar het Amersfoortse AFC Quick 1890 waar ik toen als eerstejaars A-speler mocht ruiken aan het eerste elftal. Nu ben ik bezig aan mijn vijfde seizoen bij VVOG.

Favoriete positie
Ik ben destijds naar VVOG gegaan als links/rechts half of als links/rechtsbuiten. Ik speel nu achter al enige tijd als rechtsback. Deze positie past echt bij mij omdat ik op deze manier ook veel mee op kan komen.

Wat doe je naast het voetbal?
Ik werk bij mijn vader. Wij zijn bezig met diverse werkzaamheden, onder andere het inrichten van sportaccommodaties, het nieuw neerzetten van stellingen en de reparatie daarvan. Naast dat alles kunnen wij ook nog eens goed uit de voeten als timmerman.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit?
Eerst heerlijk uitslapen dan een stukje wandelen met de hond, maar vooral mijn rust pakken.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en wanneer was dat?
Dat was een wedstrijd die ik speelde met AFC Quick 1890 tegen DCG uit Amsterdam. Dit was destijds de wedstrijd die beslissend was voor promotie van de derde klasse van het zondagvoetbal naar de tweede klasse.

Wie was de beste tegenstander waar je ooit tegen gespeeld hebt?
Dan denk ik als eerste aan mijn maatje Mike van de Laar tijdens de wedstrijd VVOG – IJsselmeervogels. Ik stond in die wedstrijd op de positie van rechtsback en Mike speelde als linkshalf/linksbuiten. Mike heeft een fijne trap en is heel erg slim in zijn manier van lopen/positie kiezen op het veld.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusver?
Mijn sportieve hoogtepunt is dat ik van een club uit de derde klasse van het zondagvoetbal de overstap maakte naar de Derde Divisie van het zaterdagvoetbal. Ik hoorde toen van veel mensen dat ik gehaald zou zijn als zestiende man van de selectie en het niet zou redden. Als je dan kijkt dat ik mogelijk dit seizoen nog mijn 150ste wedstrijd zou kunnen spelen in het eerste elftal van VVOG had ik geen beter antwoord kunnen geven op de mensen die niet in mij geloofden. 

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Dat was de eerste bekerwedstrijd die ik speelde met AFC Quick tegen SDVB. Ik blokte in die wedstrijd op de rand van het strafschopgebied een bal en dat voelde direct niet goed. Ik brak toen drie middenvoetsbeentjes en was er vier maanden uit.

Hoe ziet je wedstrijddag er uit voor je naar de club gaat?
Eerst lekker uitslapen dan een broodje halen bij de bakker. Vervolgens ontbijten met mijn vriendin en dan rustig aan, focus op de wedstrijd zetten.

Bijgeloof?
Nee, ik heb geen bijgeloof.

Favoriete scheidsrechter?
Hahaha, dat is een leuke vraag. De meeste scheidsrechters hebben een hekel aan mij. Maar ik vind Nick Smit toch de beste scheidsrechter.

Wie is de beste trainer waar je ooit onder getraind hebt in je carrière?
Ed Engelkes was mijn eerste trainer bij VVOG. Hij heeft mij toen heel erg goed geholpen en mij het vertrouwen gegeven dat ik nodig had.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Je hebt altijd van de trainingssokken met een letter er op voor de maat. Een jongen uit ons team had sokken met de letter L, dat was dus de maat, maar wij hebben hem wijs gemaakt dat de L stond voor linkervoet. Wij hebben hem toen naar de materiaalman gestuurd om te vragen naar een sok voor de rechtervoet met de letter R daar op. Dat was echt grappig !

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Dat is toch wel een lekkere vette hap bij de snackbar.

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Van alles wat .. van André Hazes tot hardstyle / techno.

Wat was je slechtste vak op school?
Engels, wat een drama was dat zeg.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je dan heen gaan?
Dan zou ik kiezen voor Millwall tegen West Ham United of Liverpool tegen Chelsea. Engelse wedstrijden, daar houd ik echt van, lekker hard en fel spel.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
De Westmaat en Nieuw Zuid. De supporters en de sfeer trekt mij heel erg aan daar.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland willen (je huidige partner uitgesloten)
Jutta Leerdam de schaatster, ja daar heb ik wel een weekje ruzie voor over.

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger
#15 Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…
#16 David Almeida (IFC): ‘De nieuwe schoenen waarmee ik een eigen goal maakte heb ik direct weggegooid
#17 Luuk Hultermans (Dongen): ‘Toen al kon je zien dat Hakim Ziyech een hele grote ging worden
#18 Niek te Veluwe (AZSV): ‘Het veld dat daar lag heb ik nergens anders zo goed gezien
#19 Gautam Kalpoe (Scheveningen): ‘Ik vormde een middenveld met Clarence Seedorf en Edgar Davids
#20 Tom Duindam (FC Lisse): ‘Willem van Zuilen was lyrisch over mijn goal in de kampioenswedstrijd
#21 Bram Eltink (OSS’20): ‘Het hoogtepunt van mijn carrière had vorig seizoen moeten gebeuren
#22 Matthieu van den Assem (VVSB): ‘TEC-trainer Vink heeft mij het plezier in het spelletje weer teruggegeven
#23 Maikel van Kesteren: ‘Mijn tien jeugdinterlands voor Oranje en de titel met Groene Ster waren hoogtepunten
#24 Swen Verswijveren (DEM): ‘Plotseling stonden we allemaal verkleed als vrouw, compleet met rokje en pruik, op het trainingsveld
#25 Jeffrey Jongeneelen: ‘De ergste soort muziek hoor ik als Marc Magan de ruimte krijgt’
#26 Joost Habraken (Gemert): ‘Ik vind Sander Egmond van Blauw Geel ’38 een goede speler
#27 Kay Velda (Sportclub Genemuiden): ‘Georginio Wijnaldum was in de jeugd van Feyenoord al zo sterk, snel en behendig’
#28 Victor van der Linde (OFC): ‘Ik werd wakker met tape op mijn benen geplakt voor een harsbeurt optima forma
#29 Pepijn van Zwieten de Blom (Quick): ‘De streekderby tegen HBS voor 4000 toeschouwers was een unicum om mee te maken
#30 Steff van Rooijen (USV Hercules): ‘Dat heeft Messi goed voor elkaar

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..