vrijdag, mei 14, 2021
Home Competities Derde Divisie Op De Man Af | Henny Bouius (Harkemase Boys): 'In de bus...

Op De Man Af | Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met een nieuwe rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 3: Henny Bouius van Harkemase Boys.

- Advertentie -

Naam:
Henny Bouius

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
Tot en met de C junioren bij VenV’68 Garyp, twee jaartjes in de jeugd van Bergum en 5 jaar in het eerste van vv Bergum (Nu FC Burgum). Dit is mijn 7e jaar bij Harkemase Boys.

Favoriete positie:
In het verleden heb ik op veel posities gespeeld, maar op het middenveld heeft mijn voorkeur: de 8 of 10-positie.

Wat doe je naast het voetbal?B
Ik werk binnen onze gemeente als zweminstructeur bij het zwembad in mijn woonplaats Burgum. Ik geef zwemlessen aan kinderen en volwassenen, schoolzwemmen, groepslessen, seniorfit-lessen, therapiezwemmen en een stukje toezichthouden. In de zomerperiode gaat het buitenbad open en zijn we voornamelijk bezig met toezichthouden. Veel variatie dus.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Trainingsbroek aan, lekker hangen op de bank, hele dag voetbal en sport kijken, potje darten met vrienden en vooral lekker eten en niks doen. Maar met een zoontje van bijna 2 jaar is het vooral spelen, fietsen en voetballen op onze vrije dag!

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
2015 DVS’33 Ermelo uit: 3-4 winst. Met nog 2 speelronden te gaan en 3 punten achter kon DVS kampioen worden en wij vochten voor onze laatste kans. We kwamen deze wedstrijd 3x achter en wonnen uiteindelijk in de laatste minuut met 3-4. Beide ploegen een gelijk aantal punten met nog één speelronde te gaan. Winst van beide ploegen leverde een beslissingswedstrijd op voor het kampioenschap, alleen wij verloren de laatste wedstrijd en DVS won. De winstpartij bij DVS wat te uitbundig gevierd…

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
Vorig jaar FC Groningen getroffen in de beker, dat was een leuke ervaring. Maar daarbuiten dat denk ik Katwijk in de KNVB beker een paar jaar terug. Op een dinsdagavond naar Katwijk, op karakter lang een 0-1 stand vol kunnen houden, maar uiteindelijke in de laatste 10 minuten er nog met 2-1 af.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Dat zijn een aantal: De stap naar Harkemase Boys, de noordelijke bekerwinst, het kampioenschap in de Hoofdklasse en de ‘interland’ Noord-Nederland – Noord-Duitsland.

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Ik zou het zo niet kunnen benoemen. Tot nu toe geen gekke dingen of langdurige blessures meegemaakt. En dat moet mooi zo blijven, dus afkloppen!!

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
Bij thuiswedstrijden is het redelijk rustig toe werken naar het moment dat je richting de club gaat. Opstaan op het moment dat de kleine jongen wakker is, douchen, ontbijten, wedstrijdje kijken bij de vriendin en dan die kant op. Met uitwedstrijden zitten we vroeg in de bus en is het opstaan, douchen, ontbijten, rustig aan en rij ik naar Harkema, of word ik opgehaald. Geen gekke dingen dus.

Bijgeloof?
Geen

Favoriete scheidsrechter?
Lastig, omdat je altijd het idee hebt dat ze tegen je zijn, maar dat is natuurlijk onzin!! Maar dan zeg ik Shona Shukrula. Ze doet het goed tussen het mannelijke ‘geweld’ en heeft onze laatste bekerwedstrijd prima gefloten.

Hoe ziet een busreis na een gewonnen uitwedstrijd er meestal uit?
Het begint rustig met een stukje muziek op en wat blikjes bier, hoe langer de reis duurt (en wij hebben lange reizen) dan is het een feestje aan het worden en is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Te veel om op te noemen: een jaartje met Jan Hooiveld voetballen. Dan gebeurt er elke training of wedstrijd wel wat geks.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Een lekkere vette afhaalpizza.

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
Top 40 en zo nu en dan Nederlandstalige muziek.

Wat was je slechtste vak op school?
Als ik dan toch wat benoemen: Duits

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
In december een voetbalwedstrijd in Engeland bezoeken – wat voor niveau dan ook – de sfeer is daar geweldig. In combinatie met het bezoeken van het WK Darts in London. Dat soort dingen mis je wel in deze tijd.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Quick Boys, altijd veel publiek en prachtig sportpark in de duinen.

Met wie zou je nog wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
Als het mijn eigen partner niet mag zijn doe dan maar…Gaby Blaaser. Zal vast leuk en gezellig worden.

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:
#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’

- Advertentie -
Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..

Steun Voetbal247.nl met een kleine donatie

0
Nog een paar maanden en dan hopen we eindelijk weer ons geliefde topamateurvoetbal als vanouds te kunnen beleven. Zo'n anderhalf jaar moeten we onze geliefde weekendbesteding nu missen. In die tijd hebben we op Voetbal247.nl zo goed en zo kwaad als het gaat je...
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Voetbalshirts

Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Waardeer ons met een kleine donatie. Ook in coronatijd proberen wij met extra veel achtergrondverhalen, zoals onze Galerij der Groten, de historische rubriek ‘Terug in de Tijd’, veel interviews en natuurlijk het laatste nieuws toch de topamateurvoetbalbeleving waar we allemaal zo naar smachten levend te houden. We hopen dat je dat waardeert en ons zou willen ondersteunen met een kleine donatie als dank voor onze verhalen en om ons de mogelijkheid te geven om Voetbal247.nl verder uit te breiden.

Meer lezen over de mogelijkheid om een donatie aan ons te doen? Je leest er hier meer over..