maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsASWHOp De Man Af: Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax...

Op De Man Af: Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 8 komt ASWH-verdediger Gilmaro van de Werp aan het woord.

Hij is al sinds 2013 actief in het eerste elftal van ASWH en heeft al meer dan 250 wedstrijden op zijn naam staan. Ook dit seizoen heeft hij nog geen minuut gemist en vormt hij samen met Henrico Drost of Jarreau Manuhuwa het hart van de defensie van de Ambachters. In deze rubriek ‘Op de man af’ zoekt Voetbal247.nl Van de Werp ‘virtueel’ op.

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
„Ik ben op 5-jarige leeftijd samen met mijn broer begonnen bij DVV Fluks in Dordrecht. Het jaar daarna ben ik naar EBOH gegaan, ook een voetbalclub in Dordrecht. In de C’tjes werd ik vervolgens gescout door FC Dordrecht. Daar heb ik twee jaar gespeeld. Door een tip van een vriend kwam ik uiteindelijk bij ASWH terecht. Ik heb daar de jeugd afgemaakt en inmiddels speel ik al acht seizoenen in het eerste elftal.”

Favoriete positie:
„Mijn huidige plek centraal achterin is zonder twijfel mijn favoriete positie. In de jeugd heb ik echter op iedere mogelijke plek gespeeld. In de spits, op ‘10’, linksbuiten, rechtsbuiten, verdedigende middenvelder, linker en rechter middenvelder. Toen ik bij de selectie van ASWH kwam begon ik op de backpositie, maar inmiddels heb ik mijn plek centraal achterin veroverd.”

Wat doe je naast het voetbal?
„Momenteel werk ik niet, dus naast het voetbal ben ik gewoon thuis. Na mijn voetbalcarrière hoop ik een baan in de sport te vinden.”

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
„Ik vind het leuk om te gamen. Vaak speel ik Call of Duty of FIFA. Daarnaast ga ik vaak chillen met vrienden of kijk ik een serie op Netflix. Mijn favoriete serie is Prison Break. Op een vrije dag blijf ik het liefst gewoon thuis, lekker relaxt. En in de zomer? Afgelopen zomer hebben we een vriendenteam opgericht en speelden we wedstrijden tegen andere vriendenteams. Hier deden ook vaak profvoetballers aan mee. Het zijn leuke wedstrijden en de sfeer is goed.”

„Dat zijn voor mij persoonlijk belangrijke kwaliteiten van een trainer”

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
„In het seizoen 2013/2014 speelden we met ASWH voor de KNVB Beker tegen Ajax in de Arena. Om een keer in het stadion van de grootste club van Nederland te spelen. Dat was voor mij een jongensdroom die uitkwam. We kwamen in de eerste helft nog op 1-1, maar op een gegeven moment was er geen houden meer aan. Het werd uiteindelijk 4-1.”

Wat is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en wanneer?
„Een aanvaller die me goed bij is gebleven is Reda Kharchouch. We speelden met ASWH in de nacompetitie tegen OFC en hij stond daar toen in de spits. Hij is technisch heel goed, fysiek sterk en heeft een goede trap. Op dit moment staat hij onder contract bij Sparta Rotterdam.”

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
„Ik heb dit seizoen mijn 250ste wedstrijd voor ASWH gespeeld. Dat vind ik, persoonlijk gezien, een mooie mijlpaal. Daarnaast was de promotie naar de Tweede Divisie met ASWH natuurlijk een groot sportief hoogtepunt.”

Wat is je dieptepunt in je carrière tot dusverre?
„Uiteindelijk is het altijd het doel geweest om profvoetballer te worden. Dat is jammer genoeg niet voor mij weggelegd. Als ik zie dat andere jongens uit de omgeving wel doorbreken, is dat soms weleens balen. ”

Hoe ziet je wedstrijddag eruit vóór je naar de club gaat?
„Ik heb geen rituelen waar ik me aan vasthoud. Ik probeer wel altijd zo lang mogelijk uit te slapen, haha. Daarna is het gewoon ontbijten, douchen en naar de club.”

Bijgeloof?
„Voor de wedstrijd begint, sla ik altijd een kruisje. Dit doe ik vanuit mijn geloof. Daarna focus ik mezelf gewoon op de wedstrijd.”

Favoriete scheidsrechter:
„We hebben de laatste wedstrijden voor de competitiestop geen goede ervaringen gehad met de scheidsrechters. Maar persoonlijk ben ik wel fan van Lorenzo Cairo. Hij laat veel doorspelen en ik heb hem nog weinig fouten zien maken.”

Wie is de beste trainer waar je onder hebt getraind in je carrière?
„Mijn huidige trainer, Rogier Veenstra. Hij heeft een goede band met zijn spelers en hij maakt spelers beter. Bovendien vind ik hem ook tactisch sterk. Dat zijn voor mij persoonlijk belangrijke kwaliteiten van een trainer.”

„Op dat complex, met die sfeer, voel je je écht voetballer”

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
„We hebben genoeg grappenmakers in het team. Ik kan er veel opnoemen, maar ik moet gelijk denken aan Jesper van den Bosch en Sam van der Kreeke. Er wordt genoeg gelachen in de kleedkamer, maar dat hoort daar ook te blijven.”

Wat is je guilty pleasure qua eten?
„Er staat voor mij niets boven de macaroni van mijn moeder. Dat eet ik heel graag.”

Welke muziek staat het vaakst bij je aan?
„Hiphop, R&B en Afrikaanse muziek. Ik luister bijvoorbeeld graag naar Broederliefde. In de zomer ga ik ook weleens naar een festival waar die muziek gedraaid wordt. In de kleedkamer zijn Nick Slotboom en Sam van der Kreeke de Dj’s. Zij zetten gelukkig muziek aan naar mijn smaak. Vorig jaar draaide Lars Bosscha in de kleedkamer. Dat was alleen maar gebonk..”

Wat was je slechtste vak op school?
„Talen waren niet echt mijn ding. Nederlands en Engels vond ik maar lastig.”

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnen, waar zou je heengaan?
„Ik kijk graag naar FC Barcelona. Een weekend naar Barcelona en dan El Clásico kijken, zou heel mooi zijn. Dan ga ik wel gelijk voor de beste wedstrijd.”

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
„Bij Quick Boys. Ze hebben een mooie grasmat, een mooi complex en er komen altijd veel supporters. Daar voel je je – met die sfeer – écht voetballer.”

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland (je huidige partner uitgesloten) willen?
„Dat is een lastige vraag, hahaha. Het liefst ga ik toch met mijn vriendin, maar als ik iemand moet kiezen, ga ik voor zangeres Tabitha. Omdat ze zo mooi kan zingen…”

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:
#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD