woensdag, 24 april 2024
Voetbal247.nlUitgelichtOp De Man AfOp De Man Af | Gautam Kalpoe (Scheveningen): 'Ik vormde een middenveld...

Op De Man Af | Gautam Kalpoe (Scheveningen): ‘Ik vormde een middenveld met Clarence Seedorf en Edgar Davids’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 19 komt Scheveningen-verdediger Gautam Kalpoe aan het woord.

Naam:
Gautam Kalpoe

Clubs waarvoor je hebt gespeeld?
DUNO, RVC Rijswijk, Feyenoord, Excelsior, Sparta, NAC, Willem II, Almere City, SteDoCo, SV Den Hoorn, HBS en nu SVV Scheveningen.

Favoriete positie:
Centraal achterin, links of rechts maakt mij niet uit. Ik heb ook wel eens als verdedigend middenvelder gespeeld, maar dat heeft niet mijn voorkeur.

Wat doe je naast voetbal?
Ik werk in een laboratorium in Bilthoven waar we een vaccin hebben ontwikkeld dat én niet duur is én goed werkt als polio vaccin. Men noemt mijn functie ‘Senior operator’. Daarnaast heb ik nog een leuke hobby: een catering bedrijfje. Dat heet Wereld Food Catering. Dat is niet puur commercieel. Ik kom er af en toe mee op feestjes, verjaardagspartijtjes en dergelijke. Ik doe er wel eens wat mee bij mijn club SVV Scheveningen. Lekker Indisch en/of Surinaams eten klaar maken.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Ik vul een vrije dag meestal toch wel een beetje in. Ik ga dan graag even lekker eten, een stuk wandelen en een film kijken met mijn vriendin. Soms in de bios, al is dat nu dus even onmogelijk.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
De wedstrijd met de Suriprofs tegen Jong Ajax op de Toekomst in 2015 vanwege de spelers die ik om mij heen had.

Wie is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en waarom?
Jonathan Reis, die misschien vooral bekend is van PSV, maar die ook bij Vitesse heeft gespeeld. Ik speelde tegen hem tijdens Sparta 2 – Vitesse 2. Die jongen kon zo verschrikkelijk goed voetballen, maar heeft het buiten het veld niet goed gedaan.

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Deze vraag koppel ik een beetje terug naar vraag 6. In 2015 stond ik met de Suriprofs, die toen werden gecoacht door Aron Winter tegenover Jong Ajax. Ons middenveld bestond uit Clarence Seedorf, Edgar Davids en mijn persoontje. We speelden tegen onder meer Abdelhak Nouri. Dat was, zeker achteraf, een prachtige ervaring.

Wat is het dieptepunt in je carrière tot dusver?
2009 Was niet mijn jaar. We degradeerden met Frans Adelaar als trainer met Sparta. Marten de Roon en ik zouden onder Adelaar mogelijk doorschuiven vanuit de A1 naar de eerste selectie, maar hij werd ontslagen. Aad de Mos nam het van hem over en weg was onze kans. De Mos koos voor ervaring en ook zijn opvolger Jan Everse zag het niet in mij zitten. Met Marten de Roon is het nog goed gekomen, ik kwam later, na NAC en Willem II, via Mo Hamdi bij Almere City terecht.

Hoe ziet de wedstrijddag er uit voor je naar de club gaat?
Rond 9.00 uur relaxed opstaan, douchen, ontbijten, beetje nieuws kijken en het voetbal van de dag ervoor zien en dan op tijd naar de club.

Bijgeloof?
Ik heb nooit aan bijgeloof gedaan. Niks eerst dit en dan dat ofzo.

Favoriete scheidsrechter?
Ik heb mij nooit bezig gehouden met de vraag wie de scheidsrechter is. Ik ga er altijd van uit dat degene die een wedstrijd van ons fluit ook hoort bij ons niveau.

Welke trainer maakte de meeste indruk op je tijdens je voetballoopbaan?
In zijn algemeenheid is het een lastige vraag omdat ik nogal wat trainers maar kort heb meegemaakt. Dat maakt het oordelen lastig. Ik kan wel zeggen dat ik Arjan van der Laan, die ik meemaakte bij Sparta vanuit de B jeugd tot het 2e elftal een hele goeie vond. Gudelj, die ik bij NAC meemaakte vond ik ook indrukwekkend. Hij sprak nogal onduidelijk Nederlands, maar hij zag alles, elk detail.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Bij Sparta hadden ooit eens een paar gasten werkelijk alle kledingstukken in de kleedkamer aan elkaar genaaid en geknoopt. Niemand kon meer normaal in zijn broek komen en elk armsgat zat dicht. Iedereen zat iedereen aan te kijken, want wie was de schuldige?

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Als je me ergens voor wakker kunt maken is het wel sushi.

Welke muziek staat er het vaakst bij je aan?
Ik heb niet zo heel vaak muziek aan staan, en als dat wel zo is maakt het mij ook niet zo veel uit. Ik vind het al gauw goed.

Wat was je slechtste vak op school?
Ik zag eerder het antwoord van Tim Eekman tegen jou op deze vraag. Ik wist meteen: ik heb hetzelfde antwoord; wiskunde.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnenwaar zou je heengaan?
Zeker weten Barcelona. Ik ben er al enkele keren eerder geweest. Ik ben met twee neven bij de SuperCup wedstrijd Barcelona – Real Madrid (1-3) geweest. Ik weet nog dat Ronaldo toen rood kreeg. Later ben ik nog een in Camp Nou geweest met de selectie van SV Den Hoorn. We waren er op trainingskamp en hebben toen Barcelona – Levante gezien.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Ik heb een aantal keren met Sparta op de Herdgang tegen PSV gespeeld. Op een of andere manier ging dat altijd lekker en we wonnen daar ook steeds. Ik vind de Herdgang ook gewoon een mooi complex qua ligging.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland willen? (Partner uitgesloten)
Partner uitgesloten? Dan ga ik niet! Oh ik moet? Nee joh schei uit man. Ik moet toch een keuze maken? Nou weet je wat, Jennifer Lopez, maar die kan mooi niet tippen aan mijn vriendin!

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger
#15 Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…
#16 David Almeida (IFC): ‘De nieuwe schoenen waarmee ik een eigen goal maakte heb ik direct weggegooid
#17 Luuk Hultermans (Dongen): ‘Toen al kon je zien dat Hakim Ziyech een hele grote ging worden
#18 Niek te Veluwe (AZSV): ‘Het veld dat daar lag heb ik nergens anders zo goed gezien

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD