maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesHoofdklasseOp De Man Af | David Almeida (IFC): 'De nieuwe schoenen waarmee...

Op De Man Af | David Almeida (IFC): ‘De nieuwe schoenen waarmee ik een eigen goal maakte heb ik direct weggegooid’

Nu het topamateurvoetbal voor langere tijd stil ligt, wil Voetbal247.nl toch voor wat vermaak zorgen in deze stille tijd, waarin we onze ‘belangrijkste bijzaak in het leven’ moeten missen. Dat doen we met de rubriek: Op De Man Af. Daarin leggen we bekende en minder bekende mensen uit het topamateurvoetbal de 20 vragen van Voetbal247.nl voor. In aflevering 15 komt IFC-controleur David Almeida aan het woord.

Naam:
David Almeida

Clubs waarvoor je hebt gespeeld:
Real Parbo, EDS, DZB en DZB Xerxes, BVV Barendrecht, Quick Boys, ASWH en nu IFC.

Favoriete positie:
Nummer 6, verdedigende middenvelder. Maar ik heb ook vaak als rechtsback en centraal achterin gespeeld.

Wat doe je naast voetbal?
Ik ben sinds drie jaar fysiotherapeut in Rotterdam.

Mijn ideale vrije dag bestaat uit:
Ik heb een dochtertje van 10 en zoontje van 8. Ik ga graag met hen een stukje fietsen of wat voetballen op het pleintje. En dan ’s avonds relaxen en een beetje TV kijken.

Meest memorabele wedstrijd die je hebt gespeeld en waarom?
Dat was met ASWH een promotiewedstrijd tegen Noordwijk. We maakten in de laatste minuut gelijk waardoor we moesten verlengen. Daarin maakten wij de winnende en promoveerden we.

Wie is de beste tegenstander waar je ooit tegen hebt gespeeld en waarom ?
Dat was Kerem Yilmaz van DOTO Pernis. Die man was zo behendig en snel…

Wat is je sportieve hoogtepunt in je carrière tot dusverre?
Naast die promotiewedstrijd met ASWH heb ik bij Barendrecht een kampioenschap meegemaakt. Dat was heel mooi. En ik vergeet dan ook enkele bekerwedstrijden niet. Bijvoorbeeld in de Galgenwaard en uit bij AZ.

Wat is het dieptepunt in je carrière tot dusverre?
Dat zijn twee zware blessures. Bij Quick Boys scheurde ik een achillespees en bij Barendrecht scheurde ik mijn kruisbanden.

Hoe ziet de wedstrijddag er uit voor je naar de club gaat?
Relaxed opstaan, op het gemak eten en wat bezig zijn met de kinderen. Dan mijn tas inpakken en vooral mijn oordopjes niet vergeten als we met de bus een uitwedstrijd hebben. Ik luister dan graag een beetje muziek.

Bijgeloof?
Ik doe niet aan allerlei rituelen voor een wedstrijd. Wel sla ik een kruisje bij het betreden van het veld. Dat is geen bijgeloof. Ik vraag gewoon even om weer gezond van het veld te mogen lopen. Wat ik wel eens heb gedaan is een paar vrijwel nieuwe schoenen weggooien. Ik kon er niet lekker mee uit de voeten en bovendien schoot ik er ook nog mee in mijn eigen doel. Met die schoenen was ik dus meteen klaar.

Favoriete scheidsrechter?
Ik kan even niet zomaar zeggen wie zo goed is. In het algemeen heb ik graag scheidsrechters waar je wel iets tegen kunt zeggen en die ook niet meteen met een kaart zwaaien als je je eens wat feller uit. Je hebt er ook die je met een paar woorden kalmer krijgen dan met een kaart. Die scheidsrechters vind ik goed.

Hoe ziet een busreis er uit na een gewonnen uitwedstrijd?
Dat heb ik bij IFC nog niet meegemaakt. Wij hebben er eentje gewonnen dit seizoen, maar daar reden we met eigen auto’s heen.

Wat was het mooiste staaltje voetbalhumor in de kleedkamer dat je hebt meegemaakt?
Wat mij meteen te binnen schiet gebeurde bij Barendrecht. Een van de spelers werkte in de haven en kwam met een grote hoeveelheid plastic folie naar de training. Daar werd de auto van trainer Jack van den Berg even mee ingepakt. Echte voetbalhumor.

Wat is je guilty pleasure qua eten?
Ik ben in Rome geboren. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik graag een pizza eet.

Welke muziek staat er het vaakst bij je aan?
Ik kan overal naar luisteren. Nederlandstalig, rap, van alles.

Wat was je slechtste vak op school?
Nederlands. Ik zat altijd te klooien met d, t of dt.

Als je een voetbalweekend met vrienden weg zou kunnenwaar zou je heengaan?
Ik zou naar Manchester gaan. En dan een wedstrijd van United thuis kijken, tegen Arsenal of City.

Op welk sportpark of stadion speelde je als tegenstander het liefst?
Ik heb Quick Boys natuurlijk meegemaakt terwijl ik dan thuis speelde, maar ik ben er ook vaker geweest als speler van Barendrecht. Ik kwam daar altijd graag. Het veld licht er mooi en ze hebben een fanatieke supportersschare. Dat vond ik ook als ik daar uit speelde best mooi.

Met wie zou je wel eens naar een onbewoond eiland willen ? (Partner uitgesloten)
Jennifer Lopez.

Eerder in de serie ‘Op De Man Af’ verschenen:

#1 Nick van Staveren (vv Noordwijk): ‘Daar zou ik wel een beschuitje mee willen eten’
#2 Tim Eekman (BVV Barendrecht): ‘De voetbalschoenen lagen knalhard te zijn in de vriezer…’
#3 Henny Bouius (Harkemase Boys): ‘In de bus na een zege is het soms net alsof we de Champions League hebben gewonnen’
#4 Sven van Ingen (Kozakken Boys): ‘Hij had de uitstraling dat hij de beste van de wereld zou worden’
#5 Paul van der Helm (Quick Boys): ‘Bij FC Utrecht hebben we de auto van een teamgenoot volledig in cadeaupapier verpakt’
#6 Jan Schimmel (Achilles Veen): ‘Hans Kraaij jr kan grandioos vertellen’
#7 Jurjan Mannes (HHC Hardenberg): ‘Mooiste kleedkamerhumor? De befaamde longtest van FC Emmen’
#8 Gilmaro van de Werp (ASWH): ‘Spelen tegen Ajax was een jongensdroom die uitkwam’
#9 Leroy Resodihardjo (Smitshoek): ‘Hij heeft wel 6x doorgespoeld in de hoop dat de stank wegging…
#10 Oskar van Logtestijn (Hoogland): “‘Eric Speelziek heeft het in zich om spelers beter te maken’
#11 Cody Claver (AFC): ‘Mijn beste tegenstander? Abdelhak Nouri of Frenkie de Jong
#12 Joran Schröder (SteDoCo): ‘Het liefst speel ik daar waar veel publiek op afkomt
#13 Jay Jay Meierdres (Unitas): Garnalen, Demi Rose en bevroren kicksen
#14 Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels): ‘Over 5 jaar ben ik centrale verdediger
#15 Tomas Arroyo (Ter Leede): ‘De hele selectie van Quick Boys liep gierend van het lachen achter mij aan…

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD